Gość: bartek IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 15:45 wieżę do komputera czy to jest możliwe? A jeśli tak to jak mógłbym zrobić proszę o pomoc. Dzięki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: Jak mogę podłączyć... 18.04.06, 15:51 Czy chcesz odtwarzać dźwięk z komputera na wieży, czy nagrywać dźwięk z wieży na komputerze? O jakim podłączeniu myślisz? Stereo, czy może 5.1? Komputer ma wyjście line-out, to gniazdo mini-jack w kolorze limonka. Możesz je podłączyć do line-in na wieży. Po odrobinie ustawień będziesz na wieży mógł odtwarzać dźwięk z komputera. Komputer ma wejście line-in, to gniazdo mini-jack w kolorze błękitnym. Możesz tam podłączyć line-out z wieży. Po ustawieniu poziomów głośności możesz nagrywać dźwięk z wieży. Niekiedy potrzeba trochę powalczyć ze sterownikiem aby pojął że chcesz używać gniazd do nagrywania a nie do odtwarzania 5.1. Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Jak mogę podłączyć... IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 16:32 ja chce tylko odtwarzać dźwięki z komputera Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Jak mogę podłączyć... IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 16:51 Potrzebuję do tego chyba też dodatkowego kabelka. Link Zgłoś
Gość: Mini Jack Re: Jak mogę podłączyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:37 Gość portalu: bartek napisał(a): > wieżę do komputera czy to jest możliwe? NIEMOŻLIWE - jak masz wieżę typu "compact" ! Głośniki do komputera mają wbudowany WZMACNIACZ a głośniki od wieży ich nie mają. Musiałbyś podłączyć kartę dźwiękową z komputera do wzmacniacza z wieży a głośniki z wieży tak jak zawsze - normalnie podłączone do wzmacniacza. Masz WEJŚCIE we wzmacniaczu wieży ??? Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Jak mogę podłączyć... IP: *.toya.net.pl 19.04.06, 15:37 tzn. że się nie da... Link Zgłoś