Dodaj do ulubionych

FL STUDIO XXL

21.04.06, 09:05
mam program fl studio xxl ale niemam klucza instalacyjnego tylko wpis do
rejestru potrzebuje ten klucz do rejestracji na stronie tego programu abym
mogl sciagac darmowe sample bede bardzo wdzieczny za udostepnienie tego
klucza z gory b.dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: caroll Re: FL STUDIO XXL IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 09:28
      Klucz jest na pudełkach. Majac pirata nie masz możliwości logowania się na
      stronie producenta i pobierania czegokolwiek. Jescze tego nie wiesz, ze tylko
      legalne i zarejestrowane przez firme programy korzystaja z tych dobrodziejstw?
      • bubu66 Re: FL STUDIO XXL 21.04.06, 10:12
        tak wiem o tym ale ten program sciaglem z neta i niemam pudelka a zakup tego
        programu to dla mnie b.duzy wydatek kosztuje kupe kasy.Podoba mi sie ten
        programik,moze ktos ma ten klucz i mi go udostepni.
        • Gość: caroll Re: FL STUDIO XXL IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 10:24
          Nie ma takiej szansy.Pomyśl trochę - rzecz się ma podobnie, jak np. z aktywacją
          Windowsa - tylko konkretny, indywidualny klucz wchodzi w rachubę.
          A do Fruita (podzielam opinię, że to świetny program - sam go używam)znajdziesz
          w necie dużo darmowych sampli (tych akurat nie potrzebuję), mnóstwo świetnych
          soundfontów, czy midi do wykorzystania w programie.
          Dodatkowo możesz też podpiąć różne wtyczki VST, które go wzbogacają.
        • gray Re: FL STUDIO XXL 21.04.06, 10:33

tak wiem o tym ale tego mercedesa ukradłem spod bloku i niemam dokumentów a
          zakup tego mercedesa to dla mnie b.duzy wydatek kosztuje kupe kasy.Podoba mi sie ten
          mercedes,moze ktos ma dokumenty i mi je udostepni.
          • Gość: caroll Re: FL STUDIO XXL IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 10:40
            Gray, nie popadajmy w skrajności - nie urodzilismy się wczoraj. Ale słowa
            "złodziej", "kradzież" też należy stosować z umiarem.
            Poza tym FL to nie taki znowu cenowy "mercedes". Wersja pudełkowa FL5 kosztowała
            450PLN, co jak na taki program to było wręcz niedrogo.
            • gray Re: FL STUDIO XXL 21.04.06, 11:45

dla pana bubu te 450, jak sam napisał, to bardzo dużo a co do złodziei to
              właśnie przez to, że korzystanie z programu wbrew woli jego autora jest
              malowniczo nazywane piractwem, a nie złodziejstwem, ludzie nie mają świadomości
              tego co robią.
              • Gość: caroll Re: FL STUDIO XXL IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 12:10
                Słowa "piractwo" i "złodziejstwo" są tu uzywane dość niefortunnie, bo odnosza
                się z definicji do zupełnie innych zjawisk.
                Nie chcę stawać na z góry przegranych pozycjach i nie bronię tego, czego na
                dobrą miarę obronić się nie da.
                Lecz praktycznie rzecz biorąc gdybyśmy korzystali jedynie z tego, na co nas stać
                (piszę wyłącznie o branży komputerów), to bylibyśmy niemal wszyscy komputerowymi
                analfabetami.
                Innym też jest problem "piractwa" w społeczeństwach bogatych.Takiego
                postępowania nie determinuje tam przymus ekonomiczny, a być może jedynie zła
                wola. W Polsce nie jest to takie oczywiste, że tylko odarci z moralnych zasad
                pragną w taki a nie inny sposób przybliżyć sobie to, co nie do końca z ich winy
                było i nadal jest dostepne w bardzo ograniczonym zakresie.
                • gray Re: FL STUDIO XXL 21.04.06, 13:09

przynaję, że nie byłbym dzisiaj tym kim jestem gdybym używał wyłącznie legalnego
                  oprogramowania ale przyznaj, że nie da się usprawiedliwić nielegalnego używania
                  softu poprzez robinhoodyzm. jak byłem mały to kradłem pewnemu panu czereśnie z
                  ogrodu ale kiedyś trzeba dorosnąć. tym bardziej, że oferta taniego bądź
                  darmowego oprogramowania jest naprawdę szeroka i ciągle się powiększa ale
                  pierwszym krokiem musi być zrozumienie własnego postępowania i nazwanie go po
                  imieniu.
                  • Gość: caroll Re: FL STUDIO XXL IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 14:25
                    Proponuję, byśmy przyjęli, ze tę dyskusję można prowadzić jeszcze bardzo długo.
                    Myślę, że pewnie znajdzie się na to i czas i miejsce. Ja na razie muszę sie na
                    jakiś czas oddalić od komputera, ale w przyszłości chętnie podejmę podobne
                    tematy. To na razie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka