Dodaj do ulubionych

Hub, Reuter, Switch.... ? Help :)

24.04.06, 20:00
WItam, mam taki problem, mam stałe łacze :) i 3 kompy w chacie :) chciałbym
rozdzielić to połaczenie na pozostałe kompy, ale mam problem, bo nie wiem co
kupić :) help
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:36
      Router z switchem bedzie w sam raz. Moze tez byc modem potrzebny do kompletu,
      jesli masz np. neo...
      • Gość: kasia Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) IP: 83.168.122.* 26.04.06, 15:39
        Router z switchem? tzn?
        www.allegro.pl/item98902564_router_usr_8003_4_porty_stan_idealny_gwarancj
        a.html takie cos moze byc? czy oddzielnie 2 urzadzenia?
        • Gość: Veni Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) IP: 212.191.80.* 26.04.06, 16:48
          Sam switch wystarczy, nie przesadzajmy bo wejdziemy w wieksze koszty. Ceny
          wachaja sie od 30 do 200 zl ale te tanie sa tez dobre, ja mam takiego i wcale
          nie narzekam. Pozdro
          • Gość: Greg Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) IP: 194.29.137.* 27.04.06, 15:43
            Czy wiesz, o czym piszesz? Masz jedno IP na zewnątrz i chcesz je rozdzielić
            samym switchem?
            • Gość: Veni Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) IP: 212.191.80.* 27.04.06, 23:06
              Ja mam tylko switcha - to zalezy od sieci przeciez. Zakladajac ze jest jedno IP
              to wtedy jest potrzebny natomiast przy przypisaniu dwoch czy wiecej nie, zalezy
              to od dostawcy sieci. Pozdro
              • Gość: p2p Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) IP: *.acn.waw.pl 27.04.06, 23:41
                To nie zalezy od dostawcy sieci tylko od budowy sieci. Router trasuje pakiety
                miedzy dwoma podsieciami a switch to zwykly przelacznik laczacy hosty w jednej
                podsieci. Poza tym routery i switche pracuja na roznych warstwach sieci.
                • Gość: Veni Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) IP: 212.191.80.* 28.04.06, 01:17
                  Zgadzam sie w pelni...swoja droga to wyszlo takie cos poniewaz zle
                  sprecyzowalem swoja odpowiedz :D wazne ze te dalsze sa dobre :D Pozdro
              • Gość: Greg Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) IP: *.acn.waw.pl 28.04.06, 13:50
                W kablówkach masz jeden lub więcej IP, najczęściej jeden i w takim wypadku
                musisz mieć router, aby połączyć sieć lokalną z siecią operatora.
    • jap_1 Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) 26.04.06, 17:18
      Co to znaczy "stałe łącze". Co konkretnie wtykasz teraz do komputera? Ethernet,
      czy USB. Neostrada, TV kablowa, sieć osiedlowa, czy jeszcze coś innego? Od tago
      zależy, jakie urządzenie ci potrzebne.
      • Gość: Markus Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.06, 12:18
        Podłącze sie pod temat z podobnym problemem.
        Mam do stacjonarnego kompa podciagnięty internet przez kablówke i modem. Chce
        zrobić na tej podstawie w domu sieć bezprzewodową. Co kupić?
        • bigstrand Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) 27.04.06, 12:34
          musisz kupic:
          tzw Broadband router, bezprzewodowy, nie ADSL modem/router,np tinyurl.com/4vsh2 lub podobny powinien dzialac w technologii 802.11g lub b/g
          do tego w zaleznosci od ilosci stacji roboczych bezprzewodowe karty tez w standardzie g lub b/g, jeli w sklad sieci wchodzi laptop to sprawdz czy nie ma wireless wbudowanego (praktycznie wszystkie nowsze maja) i to wszystko... w zasadzie
          • jap_1 Re: Hub, Reuter, Switch.... ? Help :) 28.04.06, 09:39
            Na przykład:
            allegro.pl/item99721038_linksys_wrt54gc_router_wifi_54mbit.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka