Dodaj do ulubionych

AMERYKAŃSKI PROBLEM

IP: *.ggr.co.uk 06.01.03, 12:11
Chłopaki, czy wiecie jak zdobyć:
Windows (amerykański) dysk instalacyjny 2000 Professional lub Windows Me +
sterowniki + dysk reanimacyjny do Compaqua 1200 z procesorem 1215 US.
Mój chłopak jest nieszczęśliwym posiadaczem laptopa przywiezionego z USA i
ciągle coś mu w nim klapie... Mam nadzieję, że czegoś nie pokićkałam w
nazwach, sama nie jestem znawcą w tym temacie. Jeśli powyższe coś Wam mówi to
proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: wolny Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.remote.dti.net 06.01.03, 20:38
      Ja moge ci zalatwic od reki bo w Ameryce siedze.
      A ze sterownikami tez nie ma problemu, tylko podaj
      dokladny typ komputera
      Jak mieszkasz w poznaniu to beda dyski u ciebie w ciagu
      tygodnia...
      pozdrawiam
      Marcin
      • Gość: Iza Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.ggr.co.uk 07.01.03, 10:39
        BOSKO!!! Wyobraź sobie, że mieszkam w Poznaniu! Spiszmy się na
        izzy@poczta.onet.pl to obgadamy szczegóły. Strasznie, strasznie Ci dziękuję!!!
        Nareszcie będę miała faceta z głowy bo już nie mogę słuchać marudzenia, że coś
        w jego ukochanyk komputerku nie gra :-))) Ściskam i czekam na maila, Iza
      • Gość: Iza Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.visp.energis.pl 08.01.03, 21:13
        Długa cisza....
    • Gość: wolny Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.remote.dti.net 06.01.03, 20:40
      Ja moge ci zalatwic od reki bo w Ameryce siedze.
      A ze sterownikami tez nie ma problemu, tylko podaj
      dokladny typ komputera
      Jak mieszkasz w poznaniu to beda dyski u ciebie w ciagu
      tygodnia...
      pozdrawiam
    • Gość: zdzichu Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 21:14
      jak mi sie zdaje to kompa kupuje sie z systemem zainstalowanym i plyta
      instalacyjna jak tej plyty twój chlopak nie ma to nie ma tez prawdopodobnie
      licencji wiec ma nielegalny system wiec jak juz ma pirata to co mu stoi na
      przeszkodzie kupic legalne oprogramowanie np polskie i go zainstalowac ??
      • Gość: wolny Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.remote.dti.net 06.01.03, 21:27
        Polskie Windows....??? zapomnij
        zamiast "cancel" pisze "anuluj" inne takie dziwactwa.
        cholery mozna dostac z tym polskim jezykiem.
        Dziewczyna chce Amerykanskie oprogramowanie to ja zostaw
        w spokoju...ona ma racje, z tego POl. windows nic nie
        mozna skumac...
        pozdrawiam...
        • Gość: merien Re: volny IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 23:08
          Gość portalu: wolny napisał(a):

> Polskie Windows....??? zapomnij
          > zamiast "cancel" pisze "anuluj" inne takie dziwactwa.
          > cholery mozna dostac z tym polskim jezykiem.
          > Dziewczyna chce Amerykanskie oprogramowanie to ja zostaw
          > w spokoju...ona ma racje, z tego POl. windows nic nie
          > mozna skumac...

dobre :) jesli tak oceniasz oprogramowanie to gratuluje, otoz uwazam ze nie ma roznicy w jaki jezyku jest system, ba smiem nawet twierdzic ze polski jest lepszy od usa. Polacy wykryli bardzo duzo bledow, w przeciwienstwie do snobistycznych Amerykanow.
        • Gość: LamerHater Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.chello.pl / *.chello.pl 07.01.03, 02:56
          Uuuuu, straszne - zamiast "cancel" jest "anuluj". Tak samo po polsku
          jest "świnia" zamiast "pig", to jest dopiero przejebane :-(

LamerHater
      • Gość: re Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.visp.energis.pl 07.01.03, 21:10
        taki problem że komputer nie chce pracować z polskim oprogramowaniem i nie chce
        instalować na nim sterowników !!!!! Mondralo
        • Gość: zdzichu Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 22:07
          no tak sterowniki sa do windowsa swiatowego i windowsa wersji pl :))) Jakos
          zadna firma nie wypuszcza sterowników na windowsa USA tylko ogólne. I nie
          puszczajcie zabobonów ze wersja polska jest gorsza od wersji usa lub wersji
          CCCP. Tak samo jak nowy P4 jest stabilniejszy od Athlona nikt tego nie
          udowodnił.
          A jak nie umiesz zainstalowac sterowniów dedykowanych pod konkretny windows
          (me,XP,9x,2000,NT) to jestes głąbem albo gosciem który na kompach sie nie zna
          wiec nie zabieraj głosu na temat na których sie nie znasz. I nigdy nie
          widziałem wersji windowsa gdzie nie pisze nie instalowac na sprzecie zakupionym
          w USA. I tak przewaznie wyprodukowanych na taiwanie lub w chinach
          • Gość: z Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.visp.energis.pl 08.01.03, 21:04
            Nie tekie mądre głowy napewno jak twoja z tymi problemami jakoś sobie rady dać
            nie mogły .Poczytaj sobie troszkę o konkretnym produkcie jakim jest Presario
            1200 i może zweryfikujesz swoje poglądy mondraliński.
        • Gość: gearbox Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 15:20
          Amerykański komputer nie wie, że jest amerykański. Można na nim zainstalować
          dowolne oprogramowanie, przeznaczone dla systemów PC (również napisane w
          Nepalu, itd.). Oczywiście w niektórych przypadkach po (lub równocześnie z)
          usunięciu (zastąpieniu) wersji wcześniejszej. Jak zresztą słusznie ktoś
          zauważył, połowa lub lepiej komponentów w amerykańskim komputerze pochodzi z
          tej samej fabryki na Tajwanie, w Chinach czy w Indonezji, co w komputerze
          zakupionym w Polsce albo Australii.

Skoro komputer nie chce "wstać" proponuję pożyczyć gdziekolwiek dowolną wersję
          Windows startującą z CD (prawie każda wersja instalacyjna), w BIOSie zmienić
          szukanie systemu na CD-ROM, a po starcie podjąć dalsze postępowanie zależnie od
          tego, co stanowi problem.

Coś mądrzejszego możnaby powiedzieć, gdyby znane były objawy. Proszę napisać,
          co się dzieje.

Co do polskiego i US Windowsa, to dyskusja chyba bezprzedmiotowa. Kwestia, czy
          jest napisane cancel czy anuluj, jest kwestią gustu i przyzwyczajenia.
          Niezależnie od wszystkiego, lepiej na szybko zainstalować polskie Win, żeby
          maszyna działała, i ewentualnie zmianić potem na US, jak będzie pod ręką,
          jeżeli tak będzie wygodniej.
          • Gość: a Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.visp.energis.pl 08.01.03, 21:11
            Po instalacji oprogramowania komercyjnego (Windows ME ,XP)Instalując sterowniki
            system odpowiada że następuje niezgodność systemowa. Rozmawiałem z ludzmi z
            Compaqa i dowiedziałem sie że Presaeio 1200 to produkt regionalny i niestety
            takie żeczy mogą się dziać więc , proponują ściągnąc programy zza oceanu to
            jest niestety b.kosztowne dlatego poszukuję kogoś kto może coś takiego posiada
            bo ja niestety dysków orginalnych nie posiadam.
            • Gość: gearbox Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 10:20
              Zatem problem tylko w wersjach sterowników?

Jeżeli reszta systemu chodzi poprawnie, a konflikty powodują niektóre
              sterowniki będące oryginalnie częścią Windows US, to pomocy najpewniej udzieli
              Microsoft. Konieczne jest tylko zidentyfikowanie, z którymi sterownikami jest
              kłopot i jaka powinna być ich wersja, żeby kłopotu nie było (to może powiedzieć
              Compaq, z którymi jak widze sprawę obgadałeś).

Konkretnie, z którymi sterownikami jest kłopot?
    • Gość: ela Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: 132.198.175.* 06.01.03, 22:07

sama sobie sciagniesz stad

wwss1pro.compaq.com/support/home/index.asp?pid=-1
      • Gość: portal Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: *.client.attbi.com 08.01.03, 05:51
        Gość portalu: ela napisał(a):

>
        > sama sobie sciagniesz stad
        >
        > <a href="wwss1pro.compaq.com/support/home/index.asp?pid=-
        1"target="_blan
        > k">wwss1pro.compaq.com/support/home/index.asp?pid=-1</a>

A
        Panienka zawsze znajdzie sposób. I :)
        • Gość: ela Re: AMERYKAŃSKI PROBLEM IP: 132.198.175.* 10.01.03, 17:18
          a tak
          ;-)