Dodaj do ulubionych

Co byście poprawili w nowej wersji oprogramowania.

21.06.06, 12:16
Wg. Mnie software iPod'a ma kilka braków:

1.) Po co działa wyświetlacz podczas grania? (nie chodzi mi o podświetlenie)
Wyświetlacz mówgłby się włącać po dotknięciu clickwell'a.

2.) Equalizer powinien być łatwiej dostępny. Np. podczas grania muzyki
klikając środkowy przycisk i wybierając clickwellem.

3.) Equalizer powinien być auomatyczny jeżeli empetrójki mają zdefiniowany
gatunek muzyczny.

4.) Alarm powinien być zdecydowanie głośniejszy.

5.) Powinna istniec możliwiość powiększsania zdjęć.

------------------------------------------------------------

Wpiszcie swoje uwagi i propozycje, może wyslemy maila do apple. Warto
spróbować. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • michal_ludwik Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 21.06.06, 12:20
      > 3.) Equalizer powinien być auomatyczny jeżeli empetrójki mają zdefiniowany
      > gatunek muzyczny.

IMHO taka funkcja istnieje w iPodzie. Jeśli zdefiniujesz w iTunes jakiś preset EQ (oczywiście mając
      włączony EQ) i jeśli jest włączona opcja EQ w iPodzie, to iPod weźmie to pod uwagę.

• hetros Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 21.06.06, 20:16
        zlikwidowac ten glupi bład ktory powoduje ze ipod sam sie czasami wlacza
    • marekatlanta71 Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 22.06.06, 00:44
      Mnie najbardziej wkurza szukanie artystow/piosenek. jakby tak mozna bylo po 1
      literze szukac to byloby super. Albo lepiej - jak w telefonach - voice
      recognition mowimy nazwe zespolu i iPod go znajduje...
      • michal_ludwik Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 22.06.06, 01:07
        Tak Panie to tylko w Erze.

masz przecie sortowanie wg artysty, wg albumu, wg tytułu piosenki (tabs)
        jest tez opcja browse (prawy górny róg)
        są playlisty.
        są smart playlisty.
        jest dobra wyszukiwarka.
        wydziwiacie wg mnie.
        • marekatlanta71 Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 22.06.06, 04:47
          Mam prawie 5000 piosenek na iPodzie. Naprawde ciezko cos znalezc.

P.S. Wszystkie legalne - naprawde.
          • widmooo1 Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 22.06.06, 10:52
            I to jest wada iPoda z twardzielem :) Ja mam 2Gb i około 290 piosenek...
          • michal_ludwik Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 22.06.06, 10:55
            > Mam prawie 5000 piosenek na iPodzie. Naprawde ciezko cos znalezc.

Ja na razie jestem na etapie przenoszenia kolekcji na mojego iMaca. Mam na razie 1000 kawałków i
            kupę płyt czekających na zripowanie. Jedyny sposób, żeby się w tym połapać, to pogrupować to w
            playlisty i smart playlisty.
            Jeśli masz maka to mogę podesłać ci stronkę ze skryptami do itunes, które elegancko robią porzadek w
            bibliotece (np. automatycznie robią playlisty artist-album, czyszczą nazwy piosenek z numeracji i wiele
            innych)

> P.S. Wszystkie legalne - naprawde.

Good for you :) Bardzo mi się podoba taka postawa :)
            • bomboleron Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 24.06.06, 00:32
              No wlasnie. Takie rzeczy by się przydaly. Powiększanie zdjęć i przesuwanie
              obszaru zdjęcia. KIedy wogóle ma wyjść nowe oprogramowanie i co zrobić żeby
              apple dal dużo nowych fajnych funkcji bo oni tylko eliminują blędy a lenia mają
              żeby dodać coś ciekawego.
          • pedrolot Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 25.06.06, 21:16
            > Mam prawie 5000 piosenek na iPodzie. Naprawde ciezko cos znalezc.
            Ja mam 8.000
            > P.S. Wszystkie legalne - naprawde.
            Moje też. Ale chyba wystawię te CD na Allegro... Za dużo miejsca zajmują w pokoju... A i tak słucham
            tylko muzyki z iPoda...
            • widmooo1 Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 26.06.06, 09:24
              jak sprzedasz CD to mp3 juz nie będą legalne.
              • hetros Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 26.06.06, 09:57
                masz prawon ripowania piosenek z CD do mp3 tylko wtedy gdy jestes legalnym
                posiadaczem danej plyty (czyli zakupiles ja legalnie i nadal ja posiadasz)
                • widmooo1 Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 26.06.06, 17:01
                  przeciez tak napisałem!
    • janusz_mistrz Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 05.12.06, 23:48
      1. Dostemp do internetu
      2. kamera video
      3. TV
      4. telafon

a tak serio
      wyszukiwanie utworow tak jak w Ityne

ja mam dopiero 1000 utworuw
      wszystkie legalne jak przystalo na porzondnego polaka
      • michal_ludwik Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 07.12.06, 20:09
        > wyszukiwanie utworow tak jak w Ityne

wyszukiwanie już jest w iPodzie, choć oprócz nano i shuffle.
        zainstaluj nowe oprogramowanie to się przekonasz
        • janusz_mistrz Re: Co byście poprawili w nowej wersji oprogramow 14.12.06, 11:45
          dzienki zobacze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka