Dodaj do ulubionych

problem z WinFast TV2000:-(

06.09.06, 00:34
Pomóżcie proszę:-)
Mam kartę TV WinFast TV2000 i nie działa mi jak powinna... tzn. łapie programy
ale nie mogę nic nagrać, bo wyskakuje mi błąd programu:-( Mam sterowniki z
marca 2006r. i Windows XP. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Może macie
jakiś sprawdzony strownik do tej karty (na dostarczonych z kartą sypał się
obraz i przestawiały ciągle ustawienia), jeśli tak to prosiłabym o podanie
wersji:-)
Zrozpaczona:-(
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: problem z WinFast TV2000:-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 02:44
      A w jakim formacie nagrywasz? Może trzeba zmienić format nagrywania bo
      Twój "sprzęt" nie wyrabia przy przetwarzaniu danych. Popróbuj róznych formatów.
      • lch74 Re: problem z WinFast TV2000:-( 06.09.06, 18:04
        MPEG-2 jakość optymalna... 720x576, 6000Kbps, 25fps...
        Mój sprzęt to: AMD Athlon XP 1700+, 768MB RAM...
        • Gość: ... Re: problem z WinFast TV2000:-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 20:53
          U mnie też wywala błąd przy nagrywaniu w MPEG-2 (sterowniki są najnowsze i
          dobrze zainstalowane). Więc nagrywam w formacie który w PVR nazwano DVD. Jakość
          bardzo dobra i żadnych problemów z błędami.
    • Gość: qba Re: problem z WinFast TV2000:-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:01
      Źle zainstalowałaś sterowniki,te dostarczone z kartą chodzą bardzo dobrze nawet
      na słabszym sprzęcie od Twojego.Proponuję:odinstalowć wszystkie sterowniki
      jakie do tej karty "wwaliłaś".wyjąć kartę z gniazda,uruchomić kompa w
      tr.awaryjnym (wyczyści resztki po sterownikach)Zamontować
      kartę,uruchomić "normalnie" kompa,gdy wykryje nowe urządzenie - włożyć płytkę
      ze sterami.Nic nie zmieniaj,pozwól na ustawienia domyślne,przy
      każdym"next"(dalej)odczekaj chwilkę bo możesz pominąć jakiś plik.Gdy program
      zresetuje kompa nie wyjmuj płytki!! po uruchomieniu systemu nastąpi dalsza
      instalacja sterowników.Po zakończeniu instalacji i resecie systemu w pasku
      zadań pojawi sie ikonka karty.Jeśli wszystko będzie OK wtedy możesz się pobawić
      w aktualizację sterowników.I na koniec,przy wyszukiwaniu zamiast domyślnego
      szukania z cabla wstaw antena.Powodzenia.
      • Gość: ssssssssssssssssss Re: problem z WinFast TV2000:-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:11
        jest to tzw błąd przerwań, wsadź karte w inne gniazdo pci i zainstaluj od nowa na 99% pomoże karty tv przy zgrywaniu tak mają, a osobiście uważam że jest to bardzo dobra karta jedna z najlepszych jeśli nie najleprza
        • Gość: cenzor Re: problem z WinFast TV2000:-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:59
          najepSZa :-)
        • Gość: qba Re: problem z WinFast TV2000:-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:12
          Do "ssssssss":
          Karta chodzi(system ją widzi),problem z nagrywaniem.Co mają do
          tego "przerwania"??? "SPECUUUUUUUUU" ?????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka