Gość: wqrzony
IP: *.warszawa.vectranet.pl
08.08.13, 20:47
No więc wg reklam, mając nju mobile z rachunkiem nigdy nie przekroczymy miesięcznie kwoty 29 złotych za rozmowy. Ale... telefony na infolinie 801 ... się w tym nie mieszczą, to po pierwsze. A po drugie, istnieje coś znacznie gorszego, co określają dziwacznie jako Limit należności . Jest to, cytuję - określona indywidualnie górna granica rachunku, którego przekroczenie może spowodować zablokowanie przez operatora usług telekomunikacyjnych. Jak rozumiem, do tego limitu liczą się też rozmowy, które są niby darmowe (czyli po wygadaniu 29 złotych). Ustawili mi ten limit na 200 złotych z groszami i zapewne precyzyjnie liczą, ile tak naprawdę wygadałem w miesiącu. I jak sobie poszaleję, to mi po prostu wyłączą telefon!!! To jest qrestwo takie same jak kiedyś w TP SA, gdzie był taki abonament na stacjonarne z niby total darmowymi rozmowami, ale tak naprawdę był limit minut, o którym nie mówili. I jak moja matka gadała w opór, to zapłaciła duuuużo więcej. A w nju mobile robią teraz klientowi po prostu jakiś "indywidualny limit rozmów" i jak go przekroczy, to co prawda nic mu nie doliczą, ale się go za to skutecznie pozbędą ordynarnie wyłączając mu telefon... TAKIE TO SĄ DARMOWE ROZMOWY W NJU MOBILE :-///