Dodaj do ulubionych

grafiki w formacie PNG

IP: *.greennet.org.pl 16.09.06, 19:49
mają przezroczyste tło i z takim wyświetlają mi się na jednym komputrze, na
drugim zamiast tła przezroczystego tło jest czarne - co muszę zainstalować,
żeby zlikwidować problem?
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: grafiki w formacie PNG 16.09.06, 19:51
      Internet Explorer nie obsługuje przeźroczystości w PNG (będzie obsługiwał od
      wersji 7).
      • Gość: dyletantka Re: grafiki w formacie PNG IP: *.greennet.org.pl 16.09.06, 19:54
        ale te grafiki mam wrzucone do prezentacji (ppt); to jest tak, jakby on po
        prostu nie czytał formatu png
        • t-800 Re: grafiki w formacie PNG 16.09.06, 20:01
          Może tam, gdzie "nie wyświetla się" przeźroczystości jest starsza wersja
          PowerPointa?
    • camilla3 Re: grafiki w formacie PNG 16.09.06, 20:02

.png

File Type: Portable Network Graphic
      Description: Lossless image format that uses indexed colors (like a .GIF file),
      but without copyright limitations
      Open With: Mac / Windows: A picture viewer or Web browser
      • Gość: Obywatel Re: grafiki w formacie PNG IP: *.ists.pl 16.09.06, 20:33
        Zaiste. And so what?
        • Gość: duletantka Re: grafiki w formacie PNG IP: *.greennet.org.pl 16.09.06, 20:41
          też się nad tym zastanawiałam, a pliki jak są czarne, to są czarne;
          w obu kompach mam taką sama wersję ppt (2002)
          • Gość: Obywatel Re: grafiki w formacie PNG IP: *.ists.pl 16.09.06, 21:11
            A co jest pod spodem? Obrazek z przeźroczystym tłem jeśli znajduje się na
            czarnym tle bedzie miał czarne tło. Koloru tła w PP się nie ustawia?
            • Gość: dyletantka Re: grafiki w formacie PNG IP: *.greennet.org.pl 16.09.06, 21:17
              to jest zwykła prezentacja w ppt, tło slajdu jest białe
              większość obrazków wykorzystanych w prezentacji to jgp, ale jest kilka w png
              własnie - prezentację nagrałam na CD, żeby miała format 'do odczytu' i na
              jednym kompie obrazki mają tło przezorczyste i widac tekst pod spodem, a po
              wrzuceniu płytki do laptopa tło jest czarne...
              a wersje ppt są jednakowe na obu kompach
              • Gość: Obywatel Re: grafiki w formacie PNG IP: *.ists.pl 16.09.06, 21:23
                Ale zapewne ustawienia inne. Obrazki nie robią się raz bardziej przeźroczyste,
                raz mniej.
                • Gość: dyletantka Re: grafiki w formacie PNG IP: *.greennet.org.pl 16.09.06, 21:38
                  domyslam się, problem w tym, że nie wiem, co mam doinstalować lub zmienić, żeby
                  komp prawidłowo czytał format png
                  • Gość: Obywatel Re: grafiki w formacie PNG IP: *.ists.pl 16.09.06, 21:41
                    Przestudiuj dogłębnie opcje/ustawienia PP. To on odpowiada za to na jakim tle
                    wyświetli obrazek. Podobnie ustawia się tło w przeglądarkach grafiki
                    (niektórych). I zależnie od ustawień przeźroczyste tło gifa/png może być czarne
                    lub białe. Albo inne - zaleznie od ustawień
                    • Gość: dyletantka Re: grafiki w formacie PNG IP: *.greennet.org.pl 16.09.06, 21:44
                      ok, spróbuję
                      thx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka