Gość: Kavon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:53 F-19 Stealth Fighter, SEAL Team, Jagged Alliance, UFO Enemy Unknown! Fuck yeah! For the Emperor! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Goldix Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:54 ja pamiętam tylko red alert 2 ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acardul Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:55 Moja pamięć jest straszna ale wiem że jedna z pierwszych gier na poważnie które pamiętam był Age of empire II chyba, w każdym razie pamiętam że kiedyś grałem w lwa leona i pirata barnabe czy jakoś tak xd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pops Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.chello.pl 28.07.09, 13:56 pong, latający kwadrat do którego się strzelało z pistoletu, river raid, bruce lee, road race Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pops Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.chello.pl 28.07.09, 13:57 z PieCa nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
bialygolabek Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g 28.07.09, 14:01 Jumping Jack, Knight Lore, Saboteur, Bomb Jack, Raid over Moscow na Spektrumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddk Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.09, 14:01 knights and merchants earth 2130 (?) quake 2 (chyba 2) codename: outbreak (?) colin mcrae rally 2 jestem młodym graczem, starsze gry dopiero nadrabiam ;P Odpowiedz Link Zgłoś
hisname44 Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych gier 28.07.09, 14:02 to chyba były: Arkanoid, Pinballe wszelakiej maści, Dyna Blaster i inne zręcznościówki, a z "legend" to Wolfenstein, HOM&M, Civ, Sim City 2000, Theme Park, Theme Hospital, LBA, Warcraft, Duke Nukem 3D, Transport Tycoon, przygodówki Lucasarts, Kajko i Kokosz!! (czy ktoś oprócz mnie miał problem z orzechem wielkości piksela?) ... dużo tego było a chronologii nijak nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.icpnet.pl 28.07.09, 14:04 River Raid, Bulder Dash, Xenon 2, Metal Mutant noi oczywiście Electro Body pierwszy PC to 386SX 1mb ramu ... i rozdawanie ulotek żeby ukulać na 4mb i odpalić Mortala P.S. Fifa Int Soccer można było strzelić gola zaraz po pierwszym podaniu z przerzutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tofik Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.toya.net.pl 28.07.09, 14:06 Sim city na dyskietkach potem panmietam destruction derby to byłdopiero szał potem fifa 96 road to world cup i tomasz wacika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.serv-net.pl 28.07.09, 14:06 sex Odpowiedz Link Zgłoś
unk1nd Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g 28.07.09, 14:11 Cywilizacja I \o/ Settlers I Age of Empires Supaplex Prince of Persia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znubi Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 14:20 ja chodzac jeszcze do przedszkola grałem w red alerta :] nawet dawałem sobie radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plunio7 Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.4web.pl 28.07.09, 14:27 Wolfenstein, Faraon+Kleopatra, NFS2 i jakieś inne dziwadła. Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g 28.07.09, 14:28 Chyba Commando, Bruce Lee, Bubble Bobble, River Raid, Boulder Dash mogę uznać za pierwszę. Nie liczę tej śmiesznej konsolki z pongiem . W tytuły z artykułu grałem parę lat później. Kurcze, staro się poczułem jak czytam, że inni zaczynali od "nowości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldSkull Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 14:35 Po kolei: u kuzynek w wolfensteina 3D, na Commodore64 jakieś wyścigi formuł (była ta gierka kiedyś nawet wspomniana w GC), piłkarzyki i jakaś gra akcji (nie pamiętam tytułów), w szkole Lotus 2 oraz SimFarm. A na własnym PieCu: Starcraft, Diablo, Prince of Persia (nigdy nie ukończyłem), Warcraft2 i chyba Civilization2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietro Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.09, 14:37 o kurde, ale ja stary jestem moje pierwsze gry na PC (AT286, 12MhZ, 1MB Ram, Hercules!) to były Prince of Persia, Test Drive, F19... komu się wtedy śnił Wolfenstein Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g 28.07.09, 14:44 moja pierwsza gra na pc ? - QUAKE 2 pierwsza gra ever.. łoooo zupełnie inna historia - PONG, w 1980któryśtam (dawno) na jakimś ruskim automacie podpiętym do Rubina (chyba), na stare, żółte pięciozłotówki :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid N Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: 212.76.37.* 28.07.09, 14:48 Prince of Persia o tak też grałem i jeszcze taka gra Lotus . Ogólnie to zaczynałem zabawet od Atrii 2600, ale w materiale chodzi mi o PC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Worinberg Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.09, 14:53 Na PC moje pierwsze gry to Dune 2, Riders of Rohan i legendarny X-Wing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVF Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.devs.futuro.pl 28.07.09, 14:53 Ja wypadnę dość nowo, bo własnego pieca miałem w okolicach 2000 roku. A giercowało się w NFS 3: hot pursuit, NFS Porsche 2000, Simcity 3000, Motocross i Midtown Madness 1 oraz 2, F/A-18 Hornet (rany, ale się cieszyłem jak pierwszy raz udało mi się wylądować na lotniskowcu), jeszcze Croc z tego co najbardziej pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: 212.76.37.* 28.07.09, 14:56 na pc to był królik roger i life & death Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Amen Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 15:01 pierwsza gra w ktora gralem to bylo dark forces 2 i pozniej quake , half life, GTA 2, jedi outcast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niesmak Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: 212.160.234.* 28.07.09, 15:04 Sensible World of Soccer Settlers Flashback Lotus Crazy Football Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanKapelusz Re: Mój pierwszy raz - czyli 5 moich pierwszych g IP: *.inowroclaw.mm.pl 28.07.09, 15:05 Moja 1 to (mam tylko 9 lat) Jazz Jack Rabbit. Odpowiedz Link Zgłoś