Gość: gosc
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
06.10.06, 14:15
Mam za tdzien exam z podstaw informatki. Jak zalicze to nie mam przedmiotu. Cz ma ktoś gdzieś moze taki tescik albo bardziej szczegółowo rozpisane co konkretnie trzeba umieć.
***Zakres materiału kompetencyjnego z Podstaw informatyki:
Egzamin praktyczny:
-Użytkowanie komputerów - znajomość podstawowych funkcji środowiska pracy każdego użytkownika; użycie usług internetowych do pozyskiwania informacji i komunikacji z innymi użytkownikami.
-Przetwarzanie tekstów - poprawne użycie komputera do tworzenia, edycji, formatowania, przechowywania i drukowania dokumentów.
-Arkusz kalkulacyjny - wykorzystanie arkusza do przeprowadzania powtarzalnych obliczeń: przygotowania kalkulacji, opracowań budżetów, sporządzania zestawień i raportów oraz wstawianie wykresów.
-Bazy danych - tworzenie i wykorzystanie baz danych do organizowania dużych zasobów informacji, umożliwiając szybki dostęp.
-Tworzenie prezentacji - tworzenie prezentacji zawierającej tekst i elementy graficzne.
Egzamin jest przeprowadzony w pracowniach wyposażonych w oprogramowanie: system Windows 98, NT 4.0, XP oraz pakiet MS Office 97, 2003.
Troche sie stresuje bazą danch bo sie nie bawilem tym oraz excelem bo tez dawno nie uzwalem. Slyszalem ze jest np. takie zadanie zeby (chyba w wordzie) narysować trójąt i w jednym kącie wstawić smbol "alfa". myslalem i kombinowalem i nie wiem jak szczerze mówiąć.
Jakbście mieli jakieś przkadowe zadaia z takiego testu to byłbm wdzięczny.
P.S. test jest na UWM
pzdr