Dodaj do ulubionych

Chce zainstalowac ten program

14.10.06, 10:08
www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash

Trzeba nacisnac na slowa: INSTALUJ TERAZ,
z czerwona strzalka, ktore ma byc na koncu otworzonej stronki
U mnie jednak takiego czegos nie ma!
Jest tylko ZALADUJ TERAZ, ale tez mi nie udaje sie zaladowac ...

Podana jest jakas wazna uwaga o okienkach jtore trzeba zamknac,
co to za okienka, slabo znam angielski.
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Jeszcze raz, pomocy! 17.10.06, 20:49
      www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash

Musze zainstalowac ten program. W instrukcji napisali, ze KONIECZNIE musze
      nacisnac na "zloty guziczek" na nastepnej stronie, inaczej sie nie zainstaluje.
      Tylko ze ja tego "zlotego" przycisku czy guziczka czy ikonki, nigdzie nie
      widze!
      Ma byc na gorze, ale dokladnie GDZIE?
      U mnie sie w kazdym razie nic nie pokazuje ...
      Jedyne zlote co widze na pasku na gorze, to gwiazdka przy "Ulubione".
      • doget Re: Jeszcze raz, pomocy! 18.10.06, 16:50
        5. You may be prompted to close open browser windows to continue with the
        installation.

Zamkinj przegladarke ( IE, Firefox ...)
        • pia.ed Re: doget ... 19.10.06, 20:34
          Jak zamkne przegladarke to co bede widziala? Monitor z ikonkami?
          Wiem, glupie pytanie, ale ja jestem glupia ... jesli chodzi o internet,
          oczywiscie!
          Ten zloty "guzik" znalazlam. To nie guziczek, tylko "zlota belka", caly
          czas ja widac po lewej stronie.
          Ale naciskanie na nia nic nie dalo ...
          Pokazuje sie tylko ramka z napisami ktore nie maja nic wspolnego
          z ladowaniem programu, a moze mi sie tylko tak wydaje?
          Mam Internet Exploer.

Znam tylko potoczny angielski, niestety niezbyt przydatny w informatyce!
          • r_ed Re: doget ... 19.10.06, 20:59
            > Pokazuje sie tylko ramka z napisami ktore nie maja nic wspolnego
            > z ladowaniem programu, a moze mi sie tylko tak wydaje?

Tego sie nie dowiemy dopoki nie napiszesz co to za napisy.
            • pia.ed ... chyba dotyczy Yahoo ... 19.10.06, 22:47
              bo jego ikonka jest obok ...

Add/Edit Buttons
              Change Layout
              Refresh Toolbar
              Yahoo Accound Ino
              About Yahoo Toolbar
              Help
              Remowe Yahoo Tolbar
              • r_ed Re: ... chyba dotyczy Yahoo ... 19.10.06, 23:02
                To nie ma zwiazku. Pogubilem sie wiec napisz na jakim etapie instalowania jestes.
                • Gość: pia.ed r_ed Jak zainstalowac Active X ? IP: *.ias.bredband.telia.com 25.10.06, 12:40
                  Znajoma z internetu napisala, ze pewnie nie mam programu Active X.
                  /Sprawdzalam i rzeczywiscie nie mam/.

Znajoma twierdzi, ze kiedy ten program zainstaluje, to nie bedzie problemu z
                  zainstalowaniem tego pierwszego - o ktory sie pytalam ...

No wiec nowe pytanie:
                  Jak zainstalowac bezplatny program Active X ?
                  • beata_ ActiveX, to nie program... 25.10.06, 12:50
                    ... podczas ściągania jakiegoś programu z netu (np tego, co Ty próbujesz
                    ściągnąć i zainstalować) pojawić sie może (i często pojawia) żółta listwa na
                    górze przeglądarki, która informuje, że nie masz formantu ActiveX - na tej
                    żółtej listwie prawym przyciskiem myszy otwórz menu z proponowanymi akcjami i
                    wybierz pierwszą od góry - zezwalaj na pobranie pliku...
                    Wtedy ruszy ściąganie programu
                    • pia.ed Re: ActiveX, to nie program... 26.10.06, 10:52
                      Kiedy nacisne ten zlota belke, to ukazuja mi sie napisy,
                      ktore skopiowalam w moim poprzednim wpisie pt To chyba Yahoo.

Mam nacisnac na ten pierwszy?
                      Czy oznacza on: "Zezwalam na pobranie pliku"?
                      • pia.ed Wlasnie to mi sie pojawia po kliknieciu ... 26.10.06, 10:55
                        Add/Edit Buttons
                        Change Layout
                        Refresh Toolbar
                        Yahoo Accound Ino
                        About Yahoo Toolbar
                        Help
                        Remowe Yahoo Tolbar
                        • beata_ Re: Wlasnie to mi sie pojawia po kliknieciu ... 26.10.06, 11:40
                          To dotyczy Yahoo - naciśnij ostatni - Remove Yahoo Toolbar (usuń pasek zadań
                          Yahoo)

Zobacz potem, co będzie
                          • pia.ed Re:Pojawia sie ,,, ramka 26.10.06, 19:14
                            Albo inaczej pasek, ale nie widze tam nic przydatnego do instalowania programu.
                            Wejde teraz na program ktory probowalam instalowac, bo u mnie ta zolta belka
                            jest caly czas i klikalam w nia aby sprobowac co mi wyskoczy ...
                            • beata_ A CO tam widzisz? 26.10.06, 19:20
                              I skąd wiesz, że nie jest przydatne?
                              • pia.ed Re: Zaraz spisze co tam widze, narazie ....... 26.10.06, 19:31
                                If a browser Security Warning dialog box appears like the one below, you will
                                need to click Install to install the player.
                                Your computer may require a reboot after auto-installation of the Flash Player
                                ActiveX control, if the Flash Player is already in use during the installation
                                process.

Moze bedziesz taka grzeczna i przetlumaczysz mi ten tekst?
                                • pia.ed Re:pisze co tam widze ....... 26.10.06, 19:36
                                  Cofnij
                                  Zaznacz wszystko
                                  Idz na skroty
                                  Zapisz jako ulubione
                                  Zrodlo
                                  Kodowanie
                                  Wydrukuj
                                  Odswiez
                                  Google Search
                                  Send To
                                  Ibformacje strony
                                  Wlasciwosci
                                  • beata_ Re:pisze co tam widze ....... 26.10.06, 20:12
                                    pia.ed napisała:

> Cofnij
                                    > Zaznacz wszystko
                                    > Idz na skroty
                                    > Zapisz jako ulubione
                                    > Zrodlo
                                    > Kodowanie
                                    > Wydrukuj
                                    > Odswiez
                                    > Google Search
                                    > Send To
                                    > Ibformacje strony
                                    > Wlasciwosci

To, co tutaj, to informacje z paska narzędzi Twojej przeglądarki - nieistotne
                                    rzeczywiści z punktu widzenia instalacji Flash Player-a :-))

• beata_ Będę, ale najpierw popatzr, czy widzisz... 26.10.06, 20:01
                                  ... to co na obrazku pokazałam poniżej.
                                  Po prostu w to kliknij i dalej poleci.

A ten poniżej, mówi Ci, że to okienko namalowane poniżej, całkiem nisko może
                                  się pojawić, jako ostrzeżenie Twojej przeglądarki i że nie należy się go bać,
                                  tylko kliknąć "install". Może się też zdarzyć, że potrzebny będzie restart
                                  • pia.ed Re: Będę, ale najpierw popatrz .... 26.10.06, 21:40
                                    Problem w tym, ze u mnie nie pokazuje sie INSTALL ...
                                    tylko "load nu" i kiedy w to klikam (robilam to wiecej niz 100 razy),
                                    to pokazuje sie tylko NASTEPNA strona, na ktorej NIE MA w co KLIKAC!
                                    Obklikalam cala stronke, na wszelki wypadek i wielkie nic ...

Sa tez instrukcje (po angielsku) co robic jesli ladowanie sie nie udaje,
                                    ale z powodu mojej slabej znajomosci jezyka
                                    nie mam z tych rad wiekszego pozytku ...
                                    • beata_ Toteż dlatego potrzebuję zrzutu z ekranu,... 26.10.06, 22:06
                                      ... TWOJEGO ekranu, żeby wiedzieć co widzisz i podpowiedzieć, co masz zrobić...

Spoko - damy radę :-)
                                  • pia.ed Re: Będę, ale najpierw popatzr, czy widzisz... 26.10.06, 21:43
                                    Zadne ostrzezenie mi sie nie pojawia, a ja sie ostrzezen nie boje,
                                    bo zawsze jak wchodze na moja poczte na hotmail.com
                                    to pojawia mi sie ostrzezenie ...

> A ten poniżej, mówi Ci, że to okienko namalowane poniżej, całkiem nisko może
                                    > się pojawić, jako ostrzeżenie Twojej przeglądarki i że nie należy się go bać,
                                    > tylko kliknąć "install". Może się też zdarzyć, że potrzebny będzie restart
                            • beata_ Powinnaś zobaczyć coś takiego : 26.10.06, 19:30
                              img146.imageshack.us/my.php?image=zrzutjy7.jpg

Widzisz to żółte na górze i tę rameczkę z dymkiem zachęcającym do kliknięcia w
                              celu zainstalowania formantu ActiveX? Masz takie u siebie? Jak masz, to kliknij
                              i pozwól zainstalować - dalej pójdzie instalacja Flash Player-a
                              • pia.ed Re: Powinnaś zobaczyć coś takiego : 26.10.06, 20:00
                                Niestety kopia jest tak nieczytelna, ze NIC nie widze ...
                                Gdzie, w ktorym miejscu powinna byc ta rameczka z dymkiem?
                                Co mam zrobic aby mi sie ukazala?
                                • beata_ Powiększ sobie kopię... 26.10.06, 20:03
                                  Jak pojeździsz myszą po obrazku, to sie natkniesz na taką "bułę" do
                                  powiększania... z dołu po prawej się zwykle chowa, znaczy przy prawej dolnej
                                  krawędzi obrazka
                                  • pia.ed Re: Powiększ sobie kopię... 26.10.06, 20:19
                                    Powiekszylam kopie, teraz jest czytelna.
                                    W pasku na gorze, pod adresem mam cos jakby zapalony papieros. Przy nim jest
                                    napisane "autolink", kiedy nacisne to pojawia sie napis: No Items Found.
                                    • pia.ed Serdecznie Ci dziekuje za pomoc .... 26.10.06, 20:30
                                      ale ja juz naprawde nie mam sily ...
                                      Instaluje ten program od dwoch tygodni!
                                      Nie musze go tak koniecznie miec na IE, bo na innym programie
                                      na ktory mam mozliwosc w razie potrzeby wejsc, Mozilla,
                                      wszystko funkcjonuje jak trzeba.
                                      Pozdrawiam
                                      • beata_ Nie poddawaj się! :-)) 26.10.06, 20:35
                                        Po prostu kliknij i instaluj - obejrzyj ten mój obrazek :-)
                                        W IE pokazują się dwa miejsca, gdzie mozna kliknąć, aby pobrać ten formant
                                        ActiveX i polecieć z instalacją samego Flash Player-a
                                        • pia.ed Re: Nie poddawaj się! :-)) 26.10.06, 20:44
                                          Klikalam oczywiscie na Twoim obrazku na Instaluj.
                                          Cos mignelo i na tym koniec.
                                          Probowalam wielokrotnie, zawsze to samo, jakas sekunda i koniec...
                                          Najczesciej kiedy klikalam Instaluj, to obrazek sie ZMNIEJSZAL!

Prawym przyciskiem tez klikalam w papieros, pojawia sie malutka ramka
                                          z czterema napisami, tez do niczego nieprzydatnymi.
                                          Ta ramka bardzo czesto pokazuje sie i w innych sytuacjach.
                                          Moge spisac co sie pojawia, ale naprawde nic ciekawego.
                                          Troche z technicznym angielskim sie oswoilam przy moich bezowocnych probach.
                                          • beata_ U siebie klikaj, nie na moim obrazku !!! :-) 26.10.06, 20:54
                                            Zrzut z ekaranu umiesz zrobić? Taki obrazek, jak ja wstawiłam? Bo mnie
                                            ten "papieros" intryguje :-) I w ogóle ciekawa jestem, co tam przed oczami
                                            masz...
                                            Jak umiesz, to zrób i wyślij mi mailem...
                                            Jak nie umiesz, to uważaj:

Wejdź tam, gdzie Cię ta instalacja stopuje... znajdź na klawiaturze
                                            przycisk "Print Scrn/SysRq" (powinien być następny po przycisku F12 w górnym
                                            rządku) i wciśnij raz - pozornie nic się nie będzie działo.
                                            Z przycisku START (na dole ekranu) wybierz Programy --> Akcesoria --> Paint
                                            (otwórz go). Z menu na górze Painta (systemowy program graficzny) wybierz
                                            Edycja --> Wklej... wskoczy Ci zapamiętany tamtym przyciskiem widok ekranu
                                            podczas instalacji... Znów w górnym menu wybierz Plik --> Zapisz jako...
                                            wybierze miejsce gdzie chcesz zapisać u siebie na dysku (np Moje dokumenty) i
                                            format pliku (wybierz jpg) i zapisz. Potem ten plik mi wyślij - adres masz w
                                            moim loginie (pomiń tylko NOSPAM)
                                    • beata_ Prawym przyciskiem myszy próbowałaś? 26.10.06, 20:36
                                      Może coś ciekawego pokaże :-)
                                      • pia.ed Re: Prawym przyciskiem myszy próbowałaś? 26.10.06, 20:50
                                        Ten dymek mi zniknal, a kiedy klikam w Instaluj,
                                        to albo obraz sie zmniejsza, albo pokazuje sie TA stronka.
                                        Taka uzywalam do przesylania zdjec.
                                        imageshack.us/?x=my6&myref=https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=50323447&a=51030647
                                        • beata_ Nie klikaj na MOIM obrazku :-)) 26.10.06, 20:56
                                          To tylko obrazek, to co JA widzę u siebie na ekranie, kiedy instaluję Flash
                                          Playera.

Wyżej masz instrukcję :-)
                                          • pia.ed Re: Nie klikaj na MOIM obrazku :-)) 26.10.06, 21:09
                                            Przeciez kiedy klikam u SIEBIE to nic sie nie dzieje ...
                                            A gdzie jest ta instrukcja?
                                            Jest po polsku czy angielsku?
                                            Prosilam Cie przedtem, zebys mi przetlumaczyla to czego
                                            nie rozumiem, wlasnie kawalek instrukcji ;}
                                            • beata_ Re: Nie klikaj na MOIM obrazku :-)) 26.10.06, 21:33
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=50323447&a=51032471
                                              przetłumaczyłam - czytaj uważnie :-)
                                              zrobiłas ten zrzut?
                                • gluby Re: Powinnaś zobaczyć coś takiego : 26.10.06, 21:16
                                  jak to nie widzisz? ja widze 0_o
                                  • pia.ed Re: Beata: 26.10.06, 21:32
                                    Przeoczylam jedna wiadomosc od Ciebie.
                                    Zrobie to JUTRO, bo dzis naprawde nie mam juz sily, glowa mi wysiada ...

Zrzut z ekaranu umiesz zrobić? Taki obrazek, jak ja wstawiłam? Bo mnie
                                    ten "papieros" intryguje :-) I w ogóle ciekawa jestem, co tam przed oczami
                                    masz...
                                    Jak umiesz, to zrób i wyślij mi mailem...
                                    Jak nie umiesz, to uważaj:

Wejdź tam, gdzie Cię ta instalacja stopuje... znajdź na klawiaturze
                                    przycisk "Print Scrn/SysRq" (powinien być następny po przycisku F12 w górnym
                                    rządku) i wciśnij raz - pozornie nic się nie będzie działo.
                                    Z przycisku START (na dole ekranu) wybierz Programy --> Akcesoria --> Paint
                                    (otwórz go). Z menu na górze Painta (systemowy program graficzny) wybierz
                                    Edycja --> Wklej... wskoczy Ci zapamiętany tamtym przyciskiem widok ekranu
                                    podczas instalacji... Znów w górnym menu wybierz Plik --> Zapisz jako...
                                    wybierze miejsce gdzie chcesz zapisać u siebie na dysku (np Moje dokumenty) i
                                    format pliku (wybierz jpg) i zapisz. Potem ten plik mi wyślij - adres masz w
                                    moim loginie (pomiń tylko NOSPAM)
                                    • gluby Re: Beata: 26.10.06, 21:36
                                      pia.ed napisała:

> Zrobie to JUTRO, bo dzis naprawde nie mam juz sily, glowa mi wysiada ...

Wez redbulla i bedzie znow good;d
                                      • beata_ Re: Beata: 26.10.06, 21:38
                                        gluby napisał:

> Wez redbulla i bedzie znow good;d

Coś Ty! Dostanie skrzydeł i dopiero odleci ! :-)))
                                        • gluby Re: Beata: 26.10.06, 21:41
                                          fakt:)) to wtedy malysz nam pomoze ją zlapac;d
                                          • beata_ Re: Beata: 26.10.06, 22:02
                                            No!
                                            A tu jest poważne zadanie do wykonania!
                                            Potem niech lata :-)
                                    • beata_ Poczytaj i pooglądaj na spokojnie... 26.10.06, 21:36
                                      ... a potem spróbuj zrobić :-)
                                      To nie jest tak skomplikowane, jak na to wygląda
                                      • pia.ed Re: Poczytaj i pooglądaj na spokojnie... 26.10.06, 21:56
                                        Zanotowalam sobie co mam zrobic, nie wyglada na trudne.
                                        Mam tylko jeden problem: czesto zapisuje cos na dysku
                                        i potem za skarby nie moge tego znalezc ...
                                        Albo zapisalam cos na dyskuC, a potem przypadkowo znajduje to na dysku D.

Mam nadzieje, ze tym razem znajde i uda mi sie wyslac.
                                        Dobranoc
                                        • beata_ Patrz, gdzie Ci chce zapisać na dysku... 26.10.06, 22:00
                                          ... nie musisz sie zgadzać na to, co Ci system proponuje - zawsze obok
                                          proponowanej ścieżki masz przycisk "Przeglądaj" - on słuzy do wyboru miejsca,
                                          które Tobie odpowiada i które zapamiętasz
                                          • pia.ed Re: Patrz, gdzie Ci chce zapisać na dysku... 26.10.06, 23:03
                                            Widzisz, o tym tez nie wiedzialam

beata_ napisała:
                                            > ... nie musisz sie zgadzać na to, co Ci system proponuje - zawsze obok
                                            > proponowanej ścieżki masz przycisk "Przeglądaj" - on słuzy do wyboru miejsca,
                                            > które Tobie odpowiada i które zapamiętasz
                                            >
                                            • beata_ Re: Patrz, gdzie Ci chce zapisać na dysku... 26.10.06, 23:24
                                              No to już wiesz :-)

I nazwać plik też możesz jak zechcesz, chociaż Ci zpaproponuje "bez tytułu".
                                              Pomału dojdziesz do wszystkiego, co trzeba :-)
                                              • pia.ed Pol godziny temu wyslalam na priv ... Beata 27.10.06, 23:46
                                                Nie wiem czy doszlo, raczej nie , bo nie bylo polaczenia z serwerem!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka