szop16 04.11.06, 21:28 dostalem dysk i jest on chroniony hasłem administratora. niemoge zrobic mu formata. i moje pytanie: czy jak wepne go do innego kompa jako dysk podrzędny to go formatuje? Link Zgłoś Obserwuj wątek
r_ed Re: Problem z formatem dysku. 04.11.06, 21:53 Nie trzeba go wpinac do innego komputera ... wystarczy uruchomic komputer z bootowalnego cd (np z systemem). Link Zgłoś
Gość: szop16 Re: Problem z formatem dysku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:07 mam win 98se i mam dyskietke startową. jak odpale go z dyskietki to wyskakuje komunikat ze niema takiedo polecenia jak C:\>format chyba ze format ma byc z duzej? Link Zgłoś
r_ed Re: Problem z formatem dysku. 04.11.06, 22:27 > mam win 98se i mam dyskietke startową. jak odpale go z dyskietki to wyskakuje > komunikat ze niema takiedo polecenia jak C:\>format > chyba ze format ma byc z duzej? Uruchom z CD. Po uruchomieniu: D: [enter] (o ile D to litera dysku cd) cd win98 [enter] format c: /q chyba, ze byla to partycja inna niz fat32/16 - wtedy trzeba ja zdjac fdiskiem i zalozyc od nowa. Link Zgłoś
Gość: szop16 Re: Problem z formatem dysku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 15:07 komputer wykrywa cdrom ale nic z niego nie odpala.a A:\format dalej nie działa. macie inne pomysły?? Link Zgłoś
Gość: Szczery Do Buló :) Re: Problem z formatem dysku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 07:41 Gość portalu: szop16 napisał(a): > mam win 98se i mam dyskietke startową. jak odpale go z dyskietki to wyskakuje > komunikat ze niema takiedo polecenia jak C:\>format Jak może być C:\ jak program formatujący jest na DYSKIETCE, czyli na A:\ ! :) Link Zgłoś