Dodaj do ulubionych

nowe oprogramowanie

03.12.06, 10:31
Mam takie małe pytanko , czy wgranie nowego oprogramowania do odtwarzacza
dvd nie spowoduje jakieś komplikacje z jego działaniem , czy ktoś to już
robił i w jaki sposób to przeprowadzić aby poprostu go nie popsuć
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: nowe oprogramowanie IP: 84.38.160.* 03.12.06, 10:40
      Można go łatwo popsuć. Przede wszystkim należy ściągnąć z neta odpowiedni
      fremware wgrać na płytkę (płyta musi być zakończona z jednym plikiem). Następnie
      robić wszystko według instrukcji. Jakiekolwiek przerwanie uszkadza sprzęt,
      potrzebna wymiana nowego procka. W serwisie biorą za tą usługę w granicach 30 zł.
      • tiges_wiz Re: nowe oprogramowanie 03.12.06, 10:57
        chyba scalaka a nie procka :D
        i ciekawe czy wymieniaja czy nagrywaja na zewnetrznej nagrywarce hehe ...
      • marex59 Re: nowe oprogramowanie 03.12.06, 10:58
        Prawdę mówiąc to w instrukcji pisze tylko że można zmienić oprogramowanie i nic
        więcej , nic nie pisze jak to się robi a po za tym sprzęt jest jeszcze na
        gwarancji i podejrzewam że chyba jak by coś poszło nie tak to gwarancja nie
        obowiązuje w tym momencie , jestem ciekaw czy ktoś to robił z pozytywnym
        rezultatem
        • era77 Re: nowe oprogramowanie 03.12.06, 14:36
          Robiłem. Z jak najbardziej pozytywnym rezultatem, ale to już było jakiś czas
          temu i dokładnie nie pamiętam kolejności działań. Też mam nagrywarkę na gwarancji.

P.S.
          Nic nie nagrywałem na żadnej płytce.
      • user0001 Re: nowe oprogramowanie 03.12.06, 17:02
        Na potrzeby pytającego dodam, że:

1. Czasem urządzenie o tej samej nazwie handlowej występuje w kilku wersjach
        sprzętowych. Bardzo często firmware pasuje tylko do konkretnej wersji sprzętowej.
        2. Należy zabezpieczyć się przed nagłym zanikiem zasilania, dobrze jest na czas
        aktualizacji firmware podłączyć sprzęt do UPSa.
        3. Zanim zdecydujesz się na aktualizację firmware, sprawdź czy jest to konieczne
        jest wykonanie tej operacji. Aktualizacja jest uzasadniona wtedy gdy nowy
        firmware rozwiązuje istniejące problemy z urządzeniem z którymi Ty spotkałeś się
        (zawieszanie się urządzenia, "glitche" w obrazie itp.), lub dodaje
        funkcjonalność której Ty potrzebujesz (kodeki do filmów jakie masz już wypalone).
        • marex59 Re: nowe oprogramowanie 03.12.06, 19:33
          Trochę mnie korci zmienić oprogramowanie bo w nowym jest parę bajerków które by
          mi się przydały ale generalnie to się trochę obawiam , bo jeśli pójdzie coś
          nie tak to będę sobie w brodę pluć , ponieważ te nowe bajerki są przydatne ale
          nie są niezbędne .Jesli ktoś to robił to niech mi powie jaka jest procedura
          wgrania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka