Dodaj do ulubionych

iPod plus FM transmiter

03.01.07, 23:52
Hej, mam pytanie dotyczace transmiterow FM. Czy ktos tu ma cos takiego i
uzywa np w samochodzie??? Mam zamiar to zastosowac do nano, ale no wlasnie,
nie wiem jak to wyglada z jakoscia dzwieku :(

Czy ktos mi pomoze? Dzieki z gory :)
Obserwuj wątek
    • jay_z zapomnial bym 03.01.07, 23:54
      Mam zamiar zaopatrzyc sie w jeden z 2 transmiterow:

Gear4 lub iTrip. Sklaniam sie ku temu 1 bardziej bo mi sie bardziej podoba.

www.gear4.com/product_detail.php?products_id=210
      Co sadzicie?
      • promuz Re: zapomnial bym 04.01.07, 10:26
        Co do transmiterów które Cię interesują różnią się znacząco... jeden jest przewodowy a drugi bez... Musisz wybrać, który Tobie pasuje.
        Ja osobiście wybrałbym bezprzewodowy bo nie miam miejsca blisko wtyki do zapalniczki...
    • promuz Re: iPod plus FM transmiter 04.01.07, 10:18
      Co do przesyłu dźwięku to nie powinno być żadnych zakłuceń ponieważ transmiter znajduje się koło odbiornika, natomiast co do jego jakości tego dźwięku to zależy od parametrów transmitera. Nie czytałem jakie są ale powinno być lepiej niż w normalnych stacjach ;)
      Co do tego króty transmiter jest lepszy mogę odpowiedzieć trochę później...
      • jay_z Re: iPod plus FM transmiter 04.01.07, 10:31
        Oj super!!! Bylbym ci baaaardzo wdzieczny jakbys mogl sie wypowiedziec. Moze
        jakies paramerty napisane po ludzku? Ja sie na tym zupelnie nie znam, tzn na
        tych parametrach, dlatego chcialbym wiedziec, ktory jest lepszy jesli chodzi o
        jakosc odbioru sygnalu. Wiem, ze wiele zalezy takze od samego odbiornika, czyli
        radia, ale te mam z tzw gornej polki - klasa premium, wiec o to raczej sie nie
        obawiam.

Gorzej z samymi transmiterami. Tak wiec czekam na dalsze info od ciebie lub od
        innych, ktrorzy maja ochote sie wypowiedziec.

Pozdrawiam.
        • michal_ludwik Re: iPod plus FM transmiter 06.01.07, 22:36
          moja siostra ma iTripa i testowałem go z iPodem nano i radiem Kenwood w auccie i niestety słabo jest.
          musiałem niemalże trzymać iPoda przyklejonego do radia, żeby nie było zakłóceń i szumienia od czasu
          do czasu. jeśli masz radio na kasety to lepszy będzie zwykły adapter przewodowy w postaci adaptera-
          kasety (koszt 10zł).
    • qoolphone Re: iPod plus FM transmiter 08.01.07, 14:53
      Mam ipoda video i FM transmiter - itrip firmy Griffin. Uzywam w samochodzie i w
      domu. Nie należę do osób, które rozróżnią z jakich kolumn leci muzyka więc dla
      mnie jest OK. W samochodzie mam zwyczajne radio i instalację fabryczną, ipod
      leży sobie na pólce pod odbiornikiem i odbiór jest ok - ja nie słyszę różnicy
      między muzyką z ipoda i z radia. W domu też jest ok - itrip potrafi nadać
      sygnał do odbiornika za ścianą na odelgłość jakiś 4 m. Czasami (nie zawsze) jak
      ktoś przechodzi to są zakłócenia. Jeżeli nie chcesz się bawić z przewodami itd
      to polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka