Gość: cyfer IP: *.olsztyn.mm.pl 17.08.06, 00:33 Rzeczywistość polska: Stoisko w sklepie monopolowym na Nagórkach ul.Orłowicza Na półkach koło siebie wina, wódeczki, whiskacze i... denaturat. Tradycja w narodzie nie ginie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
999s Re: Monopolowy 17.08.06, 01:34 Przeszkadza ci to? Czy jak kupujesz denaturat drażni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aroia_w Re: Monopolowy IP: *.olsztyn.mm.pl 17.08.06, 08:42 Żenujące i nie dziwi stereotyp Polaka pijaka, kiedy ktoś przyjedzie do Polski i zobaczy denaturat na stoisku monopolowym. Mi to przeszkadza, gdybym kupowała dobre wino, które stoi koło denaturatu to jakiś taki niesmak. Ale jak widzę to dla 999s to codzienność, bo gdzie ma szukać "dykty" przy stoisku chemicznym czy z parafarmaceutykami? Żenujące! Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Monopolowy 17.08.06, 12:01 Mi tam nie przeszkadza bo wiem co kupuję (i wbrew temu co napisały delikaciki nie jest to denaturat). Ale jak widać aroia ma problem w odróżnieniu dobrego wina od denaturatu. Ja tam kupując wino, czy wódkę nie pomylę tych specjałów z jagodzianką, a skoro nie kupuję, nie pomylę się to mi to zwisa czy jagodzianka jest na monopolowym czy w dziale z rzywnością dla niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: Monopolowy IP: *.olsztyn.mm.pl 17.08.06, 13:08 To nie pomyl proszku do prania z proszkiem do pieczenia. A tak nawiasem, to oleje do silników nie powinny stać razem np. z olejem jadalnym. A jak Ci zwisa, to chyba nie odróżniasz od stojącego impotencie, chyba że u Ciebie nie ma różnicy, ale jak jest to napij się gipsu, bo od kisielu (mąki ziemniaczanej-krochmal) to tylko kołnierzyki stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Monopolowy 17.08.06, 14:23 Gość portalu: cyfer napisał(a): > To nie pomyl proszku do prania z proszkiem do pieczenia. > A tak nawiasem, to oleje do silników nie powinny stać razem np. z olejem > jadalnym. > A jak Ci zwisa, to chyba nie odróżniasz od stojącego impotencie, chyba że u > Ciebie nie ma różnicy, ale jak jest to napij się gipsu, bo od kisielu (mąki > ziemniaczanej-krochmal) to tylko kołnierzyki stoją. Stoją to u ciebie dwie jedyne synapsy jakie posiadasz tak się zaplułes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: Monopolowy IP: *.olsztyn.mm.pl 17.08.06, 17:38 To nie anatomia 999s - tylko przypadłość Polaków, denaturat traktowany jako alkohol wespół z winem, wódką i innymi trunkami. Dołącz do tego Borygo i kilka innych wynalazków. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Monopolowy 17.08.06, 18:41 Gość portalu: cyfer napisał(a): > To nie anatomia 999s - tylko przypadłość Polaków, denaturat traktowany jako > alkohol wespół z winem, wódką i innymi trunkami. Dołącz do tego Borygo i kilka > innych wynalazków. Teraz wiem o co Tobie chodzi i mogę na to spokojnie odpowiedzieć. Jako, że żyję na tym świecie i w tym kraju ładnych parę latek to się szczerze przyznam iż wiem ,że denaturat nie służy do picia i jest trucizną, ale nie wiem do czego go ludzie uzywają po za piciem. Do samego denaturatu mam stosunej praktycznie identyczny jak do wódki z czerwoną kartką, nie lubię, nie piję a jak widzę na sklepowej półce to po prostu nie zwracam uwagi, bo szkoda mi na to czasu. A co do ekspozycji jagodzianki to chyba nie znalazła sie tam bez powodu. A jeśli bym to zobaczył o ile zwróciłbym na to uwagę uznałbym to za powiedzmy ciekawostkę etnograficzną. Odpowiedz Link Zgłoś