Gość: emka IP: *.spray.net.pl 14.01.07, 14:15 Obraz na moim monitorze zrobił się zielony :( Czy to znaczy, że czas na wymianę, czy też jest to jakaś drobna usterka? Dodam, że monitor ma 5 lat. Link Zgłoś Obserwuj wątek
krisrr Re: Zielony monitor... 14.01.07, 16:15 Może być uszkodzony wzmacniacz wizji, kineskop, może coś nie łączy, itp. Należałoby sprawdzić i oszacować czy opłaca się naprawiać. Link Zgłoś
Gość: emka Re: Zielony monitor... IP: *.spray.net.pl 14.01.07, 16:43 Pierwszą rzeczą, jaką zrobiłam, było sprawdzenie kabelków - siedzą dobrze. Pewnie więc usterka znajduje się we wnętrzu monitora :( Od jakiegoś czasu zresztą mi "migał" - tzn na ułamek sekundy z trzaskiem znikał obraz. To samo działo się na dwóch różnych komputerach, więc tu też pewnie wina leżała po stronie monitora... I dzieje się coraz gorzej, właśnie zauważyłam coś jakby smużenie - ciemne obiekty (np litery) rzucają cień w prawą stronę. Oj to chyba koniec żywota tego monitora :( Link Zgłoś
krisrr Re: Zielony monitor... 14.01.07, 16:51 Jak obraz jest rozmyty i nieostry to może warto zainwestować w nowy. Takie objawy często sugerują, że kineskop jest już słaby, można go jeszcze podkręcić. Link Zgłoś
Gość: emka Re: Zielony monitor... IP: *.spray.net.pl 15.01.07, 10:37 ... się naprawiło :) Cieszę się i mam nadzieję, że na dłużej :) Link Zgłoś
Gość: Szpaq Re: Zielony monitor... IP: 195.116.211.* 15.01.07, 17:08 Jak sie "naprawilo" to masz zimne luty i pewnie wroci Link Zgłoś