szarex 12.02.07, 23:20 Mam pytanie: ile razy można aktywować tego samego windowsa XP OEM na tym samym komputerze przy nie zmienionej konfiguracji sprzętowej? Ile razy można to zrobić on-line? Z góry dzięki za informacje :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: bodo Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:27 ja zrobiłem to już dwa razy i nie zamierzam się ograniczać, jesli wypadnie taka konieczność - kupiłem legalnie i mam prawo. bym się nie obawiał... (i robi się online) Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.metronet.pl 12.02.07, 23:47 Online da się do pewnego czasu - nie pamiętam dokładnie liczby aktywacji. Później trzeba już telefonicznie, mnie nawet raz poprosili o przesłanie zdjęć/skanów elementów opakowania XP... Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Aktywacja Windowsa XP IP: 80.68.236.* 13.02.07, 08:36 2 razy, potem dostajesz nowy kod, który możesz znowu aktywować 2 razy itd. Link Zgłoś
Gość: Aktywator Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 08:45 Ja aktywowałem swój legalny XP PRO w wersji OEM (!!!) dokładnie 12 razy on-line i potem już tylko telefonicznie 7 razy. Telefoniczną aktywację wprowadzono niedawno - chyba jakieś 2 lata temu - wcześniej aktywacja przez internet przechodziła bez problemów. Z telefoniczną nie mam problemów - mam zapisane daty moich wszystkich aktywacji i panienka odbierająca telefon od razu nie ma wątpliwości czyj to system XP. :) Link Zgłoś
jap_1 Re: Aktywacja Windowsa XP 13.02.07, 09:58 Jeśli robisz reinstalkę, zanim wyczyścisz dysk, znajdź plik WPA.DBL w \Windows\System32\ . Skopiuj go gdzieś sobie, a po reinstalacji wrzuć w to samo miejsce. Jeśli to ten sam sprzęt, zadziała. Na innym nie! Link Zgłoś
Gość: RAM Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.petrus.com.pl 13.02.07, 13:12 ... a , w którym momencie to zrobić ?! O ile pamietam, to najpierw trzeba w pisac kod pozwalający na instalacje . Link Zgłoś
jap_1 Re: Aktywacja Windowsa XP 13.02.07, 13:25 Gość portalu: RAM napisał(a): > ... a , w którym momencie to zrobić ?! O ile pamietam, to najpierw trzeba > w pisac kod pozwalający na instalacje . Kod jest zawsze na początku. Plik wgrywamy już po zakończeniu instalacji. Masz przecież kilka dni na aktywację - w tym czasie trzeba wgrać poprzednio zapisany plik. Link Zgłoś
tenre Re: Aktywacja Windowsa XP 13.02.07, 13:41 dzieki za odpowiedz. Tak tylko w kwesti formalnej; Czy po postawieniu Windy już jakis "nowy " kod tam jest ? Jesli tak, to rozumiem, że trzeba GO nadpisać tym "starym " ? jap_1 napisał: > Gość portalu: RAM napisał(a): > > > ... a , w którym momencie to zrobić ?! O ile pamietam, to najpierw trzeba > > > w pisac kod pozwalający na instalacje . > > Kod jest zawsze na początku. Plik wgrywamy już po zakończeniu instalacji. Masz > przecież kilka dni na aktywację - w tym czasie trzeba wgrać poprzednio zapisany > > plik. Link Zgłoś
jap_1 Re: Aktywacja Windowsa XP 13.02.07, 14:39 tenre napisał: > > dzieki za odpowiedz. Tak tylko w kwesti formalnej; Czy po postawieniu Windy już > jakis "nowy " kod tam jest ? Jesli tak, to rozumiem, że trzeba GO nadpisać tym > "starym " ? Trochę się nie rozumiemy. Jak instalujesz Winde, wprowadzasz kod z nalepki/licencji. Potem musisz dokonać aktywacji - albo automatycznie przez internet, albo wpisujesz kod aktywacyjny, który ci podadzą przez telefon. Wtedy powstaje "aktywna" wersja pliku, o którym mówię. Jak chcesz reinstalować, plik sobie zapisujesz na boku, instalujesz Windę używając tego samego kodu z licencji. Potem, zamiast dzwonić do MS, wgrywasz plik - tam gdzie był. Jak kod instalacyjny i sprzęt są te same, powinno ci uznać, że Winda jest aktywowana. Link Zgłoś
Gość: Tenre Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.petrus.com.pl 14.02.07, 01:24 Dziś sprawdziłem. DZIAŁA ;-) Link Zgłoś