Dodaj do ulubionych

Aktywacja Windowsa XP

12.02.07, 23:20
Mam pytanie:

ile razy można aktywować tego samego windowsa XP OEM na tym samym komputerze przy nie zmienionej konfiguracji sprzętowej? Ile razy można to zrobić on-line?

Z góry dzięki za informacje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: bodo Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:27
      ja zrobiłem to już dwa razy i nie zamierzam się ograniczać, jesli wypadnie taka
      konieczność - kupiłem legalnie i mam prawo.
      bym się nie obawiał...
      (i robi się online)
      • Gość: Greg Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.metronet.pl 12.02.07, 23:47
        Online da się do pewnego czasu - nie pamiętam dokładnie liczby aktywacji.
        Później trzeba już telefonicznie, mnie nawet raz poprosili o przesłanie
        zdjęć/skanów elementów opakowania XP...
    • Gość: sprawiedliwy Re: Aktywacja Windowsa XP IP: 80.68.236.* 13.02.07, 08:36
      2 razy, potem dostajesz nowy kod, który możesz znowu aktywować 2 razy itd.
    • Gość: Aktywator Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 08:45
      Ja aktywowałem swój legalny XP PRO w wersji OEM (!!!) dokładnie 12 razy on-line
      i potem już tylko telefonicznie 7 razy.

Telefoniczną aktywację wprowadzono niedawno - chyba jakieś 2 lata temu -
      wcześniej aktywacja przez internet przechodziła bez problemów.

Z telefoniczną nie mam problemów - mam zapisane daty moich wszystkich aktywacji
      i panienka odbierająca telefon od razu nie ma wątpliwości czyj to system
      XP. :)
    • jap_1 Re: Aktywacja Windowsa XP 13.02.07, 09:58
      Jeśli robisz reinstalkę, zanim wyczyścisz dysk, znajdź plik WPA.DBL w
      \Windows\System32\ . Skopiuj go gdzieś sobie, a po reinstalacji wrzuć w to samo
      miejsce. Jeśli to ten sam sprzęt, zadziała. Na innym nie!
      • Gość: RAM Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.petrus.com.pl 13.02.07, 13:12
        ... a , w którym momencie to zrobić ?! O ile pamietam, to najpierw trzeba w pisac kod pozwalający na instalacje .
        • jap_1 Re: Aktywacja Windowsa XP 13.02.07, 13:25
          Gość portalu: RAM napisał(a):

> ... a , w którym momencie to zrobić ?! O ile pamietam, to najpierw trzeba
          > w pisac kod pozwalający na instalacje .

Kod jest zawsze na początku. Plik wgrywamy już po zakończeniu instalacji. Masz
          przecież kilka dni na aktywację - w tym czasie trzeba wgrać poprzednio zapisany
          plik.
          • tenre Re: Aktywacja Windowsa XP 13.02.07, 13:41

dzieki za odpowiedz. Tak tylko w kwesti formalnej; Czy po postawieniu Windy już jakis "nowy " kod tam jest ? Jesli tak, to rozumiem, że trzeba GO nadpisać tym "starym " ?

jap_1 napisał:

> Gość portalu: RAM napisał(a):
            >
            > > ... a , w którym momencie to zrobić ?! O ile pamietam, to najpierw trzeba
            >
            > > w pisac kod pozwalający na instalacje .
            >
            > Kod jest zawsze na początku. Plik wgrywamy już po zakończeniu instalacji. Masz
            > przecież kilka dni na aktywację - w tym czasie trzeba wgrać poprzednio zapisany
            >
            > plik.
            • jap_1 Re: Aktywacja Windowsa XP 13.02.07, 14:39
              tenre napisał:

>
              > dzieki za odpowiedz. Tak tylko w kwesti formalnej; Czy po postawieniu Windy
              już
              > jakis "nowy " kod tam jest ? Jesli tak, to rozumiem, że trzeba GO nadpisać tym
              > "starym " ?
              Trochę się nie rozumiemy. Jak instalujesz Winde, wprowadzasz kod z
              nalepki/licencji. Potem musisz dokonać aktywacji - albo automatycznie przez
              internet, albo wpisujesz kod aktywacyjny, który ci podadzą przez telefon. Wtedy
              powstaje "aktywna" wersja pliku, o którym mówię. Jak chcesz reinstalować, plik
              sobie zapisujesz na boku, instalujesz Windę używając tego samego kodu z
              licencji. Potem, zamiast dzwonić do MS, wgrywasz plik - tam gdzie był. Jak kod
              instalacyjny i sprzęt są te same, powinno ci uznać, że Winda jest aktywowana.
              • Gość: Tenre Re: Aktywacja Windowsa XP IP: *.petrus.com.pl 14.02.07, 01:24
                Dziś sprawdziłem. DZIAŁA ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka