Dodaj do ulubionych

Ad-aware prośba

IP: *.tpn.ceron.pl 29.05.07, 02:01
Zrobilam skanowanie Ad-awarem. I wyskoczylo mi takie cos:
Tracking - IECache Entry - Data miner - cookie:user@adstat.4u.pl/ - Hits:1
Tracking - IECache Entry - Data miner - cookie:user@adserver.02.pl/ - Hits:1
Tracking - IECache Entry - Data miner - cookie:user@hit.gemius.pl/ - Hits:1972

Mam prośbe co to są za pliki, jak one zagrażaja i skad je moga miec. Wiem ze
to moze glupie pytania. Ale ja staram sie zrobic pozadek z komputerem, a nie
znam sie. Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ret Re: Ad-aware prośba IP: *.retsat1.com.pl 29.05.07, 06:21
      pl.wikipedia.org/wiki/Cookie
      Trochę szpiegów masz po prostu - kasować.
      • Gość: aska Re: Ad-aware prośba IP: *.tpn.ceron.pl 29.05.07, 07:51
        Mam jeszcze prosbe, konkretnie co to jest ten hit.gemius bo on mi sie caly czas
        odnawia.
        • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 08:54
          To taka usluga, zamawiana przez portale, bada czestotliwosc odwiedzanych stron
          itp, ja sobie dodalam do adblocka i szybciej stronki sie laduja.
          • Gość: aska Re: Ad-aware prośba IP: *.tpn.ceron.pl 29.05.07, 09:08
            a jak moge to zrobic? Prosze o pomoc... pomozcie biednej kobiecie co sie chce
            "bawic".. a sie nie zna...
            • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 11:15
              Eh nie wiem jak to zrobic pod IE, ale wiem jak w Firefoxie. Jesli masz Firefoxa
              to moge tlumaczyc dalej.
              • krzysiek1042 Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 11:47
                Ja mam Firefoxa i chętnie wklepię kombinację. Więc jak możesz to poproszę:)
                • xulu Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 11:53
                  hit.gemius

używasz gadu-gadu??

co do IE7
                  pobierz to i zainstaluj:
                  dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1989&t=67
                  narzędzie bardzo przydatne i możesz dużo blokować w przeglądarce...
                  do IE7 polecam....
                  • Gość: Paweł Re: Ad-aware prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:10
                    Start|Ustawienia| Panel Sterowanie| Opcje Internetowe |Zakładka Prywatność |
                    Przycisk witryny...blokujesz opisane powyżej witryny - to na ciasteczka. W IE
                    nie ma czegos w stylu adblocka (o ile mi wiadomo), możesz spróbować zrobić
                    przekierowanie w pliku C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\host:
                    dopisujemy:
                    127.0.0.1 hit.gemius.pl
                    127.0.0.1 tradedoubler.com
                    itd...
                    Wadą rozwiązania jest to, że adres witryn trzeba wpisać dokładnie, nie można
                    używać znaków '*' jak a AdBlocku.
                • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 12:27
                  krzysiek1042 napisał:

> Ja mam Firefoxa i chętnie wklepię kombinację. Więc jak możesz to poproszę:)

narzedzia>Dodatki>rozrzerzenia tam dodajemy Adblock plus i dodatki do niego, jak
                  juz sciagniemy, zainstalujemyw prawym gornym rogu przegladatki powinien sie
                  pokazac czerwony znaczek z bialymi literami ABP. Klikajac na ustawiania mozna
                  dodawac filtry ja mam takie dodane np:
                  fotoforum.gazeta.pl/3,0,672911,2,1.html
                  • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 12:42
                    rozszerzenia oczywiscie :D
                    • xulu Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 12:49
                      >>>W IE
                      nie ma czegos w stylu adblocka>>>

Paweł oczywiście ze jest :

IE7Pro -V0.9.14.2
                      • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 12:53
                        Ja nie twierdze, ze nie ma ,chyba ci sie zle dopisalo, ale jak juz mam speca od
                        IE, to mam pytanie. Osobiscie nigdy w IE sie nie bawilam, niestety osoby w mojej
                        pracy nie sa w stanie zmienic przyzwyczajen, i tu pytanie czy oplaca sie im
                        zupgrade'owac IE do najnowszej wersji, czy tez domyslna z win xp jest ok (cos
                        kolo 6,0 chyba )
                        • Gość: aska Re: Ad-aware prośba IP: *.tpn.ceron.pl 29.05.07, 13:25
                          Uzywam Firefoxa.. a co ma wspolnego gad gadu?
                          • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 13:26
                            Nie mam pojecia hehehe uzywam kadu. Pan spec sie zmyl, moze jeszcze zajrzy tu...
                            • xulu Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 13:29
                              new_machine napisała:

> Nie mam pojecia hehehe uzywam kadu. Pan spec sie zmyl, moze jeszcze zajrzy tu..
                              > .
                              twoje ironie są tu niepotrzebne...

ps.
                              gadu gadu nie używa Mozilli do połączeń tylko ????
                              jak sadzicie......
                              • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 13:35
                                Odrazu ironia, spojrz na to inaczej, poprostu brak klimy w pracy :), jesli
                                uzywasz IE to prosze powiedz, czy warto go uaktualniac do najnowszej wersji, czy
                                jest bezpieczniejszy i stabilniejszy
                                • xulu Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 13:39
                                  powiedz jeżeli pobierasz aktualizacje po co jest dodany instalator IE7 ??

są rożne opinie w internecie Ja zainstalowałem IE7.
                                  Ty rób jak chcesz....

ps.
                                  używam IE7 i Firefoxa ale nie wszystko w nim działa
                                  np.
                                  aktualizacje systemowe
                                  strona Microsoft-u itp.......
                                  • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 13:42
                                    No moze nie bede uszczesliwiac ludzi na sile :P.
                                    • xulu Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 13:44
                                      new_machine napisała:

> No moze nie bede uszczesliwiac ludzi na sile :P.

to znaczy???
                                      • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 13:46
                                        Tez upal? :) pisalam wczesniej, u mnie w robocie ludzie uzywaja IE, ja mniej
                                        wiecej dbam, zeby nie lapali wirusow itp, zastanawialam sie nad uaktualnieniem
                                        im tego IE, ale sobie daruje:).
                                        • Gość: aska Re: Ad-aware prośba IP: *.tpn.ceron.pl 29.05.07, 13:49
                                          Caly czas mam ten user@hit.gemius.. To grozne? czy to jakos szkodzi komputerowi?
                                          • new_machine Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 13:51
                                            Raczej tylko spowalnia :), ale nie jestem fachowcem.
                                            • xulu Re: Ad-aware prośba 29.05.07, 22:43
                                              aska napisała :

>>Zrobilam skanowanie Ad-awarem. I wyskoczylo mi takie cos:
                                              Tracking - IECache Entry - Data miner - cookie:user@adstat.4u.pl/ - Hits:1
                                              Tracking - IECache Entry - Data miner - cookie:user@adserver.02.pl/ - Hits:1
                                              Tracking - IECache Entry - Data miner - cookie:user@hit.gemius.pl/ - Hits:1972>>>

ad-aware wykryl ci cookie (ciastka) przeczytaj o nich:
                                              pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczka_(internet)
                                              zrób skanowanie ad-aware skasuj błędy

zrób skanowanie jeszcze raz niewchodząc w internet i nieuzywaj zadnego
                                              komunikatora a ciastek nie bedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka