Dodaj do ulubionych

Nagrywarka DVD - help!

20.06.07, 16:12
Hej :)
Temat malo komputerowy, ale moze ktos mi pomoze...

Potrzebuje pomocy. Chce nagrać kilka kaset nagranych kamera VHS (chyba wiele osob ma takie
"rodzinne archiwum") na nowy nosnik - płytę DVD. Vhs idzie w zapomnienie, kasety sie starzeja itd,
ale treści są wazne i miłe sercu :)

Niestety - w fotolabach taka usługa kosztuje - bagatela - 30 zł od KASETY - niezaleznie od dlugosci
nagrania.
Wydaje sie nieduzo, szczegolnie jak np. kaseta ma 180 albo 240 min.
Ale ja mam wiele materialow na wielu kasetach i musialbym placic za np. 10 min tez 30 zl, w sumie
dalo by to kwote ok. 300-500 zl.
jest tylko jedno wyjscie: połączyć odtwarzacz VHS z NAGRYWARKĄ DVD (nie komputer - to wymaga
kart TV, specjalnych programow itd).
Czy ktos pozyczyl by mi (za niewielka odplatnosc, flache czegos dobrego) na KILKA dni nagrywarke
DVD?

Taki sprzet byl dosc popularny kilka lat temu..... Potem zostal wyparrty przez komputery...
Plizzzzzz....

(kontakt przez maila - JESTEM Z KRAKOWA)
Obserwuj wątek
    • Gość: akodo kup sobie jakis niedrogi tuner TV IP: *.chello.pl 20.06.07, 16:35
      program bedzie w zestawie a karta zostanie, moze w przyszlosci jeszcze ja
      wykorzystasz poza ogladaniem TV do zgrywania materialu z kaset albo pomozesz
      znajomym z podobnym problemem (za flachę oczywiscie :) Polecam Winfasta, tanie
      modele ponizej 100zl juz mozna kupic
      • Gość: boris_kr Re: kup sobie jakis niedrogi tuner TV IP: *.devs.futuro.pl 21.06.07, 12:09
        No dobra - przyznam sie. ;)
        Mam karte TV w kompie, nawet nie za 100, ale za 250 zl, ino ze....
        ... ja lamer jestem :(
        Boje sie, ze se nie poradze :(
        • Gość: a.s.s. Re: kup sobie jakis niedrogi tuner TV IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.07, 12:28
          Po 1. Musisz miec specjalny kabel zeby polaczyc Video
          z koputerem(to trzeba kupic -jest nie drogie).
          2. Gdy nagrasz film np.1,5 godz. na DyskTwardy bedzie on mial
          ok.40-60 GB.
          Takze musisz miec odpowiedni DyskTwardy , lub podzielic film na 2 czesci(co
          zalecam).
          Pozniej przekonwertowac Film na to co chcesz(VCD,DVD,SVCD,DiVX,Xdiv itd.)
          Sluza do tego programy za darmo ze strony:
          www.dobreprogramy.pl
          pozniej nagrac na plytke.
          I to wszystko.
        • Gość: akodo Re: kup sobie jakis niedrogi tuner TV IP: *.chello.pl 21.06.07, 18:58
          kabel mozesz miec z magnetowidem albo z tunerem. program pewno tez jakis z
          tunerem dostales, generalnie nie ma sie czego bac, jak nie sprobujesz to sie
          nie nauczysz :) Prosta sprawa, nauczysz sie metoda prob i bledow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka