Gość: on Re: firewall IP: *.acn.waw.pl 14.01.08, 13:30 > Czy konieczny? To zależy. > Jaki? Dobrze skonfigurowany. Link Zgłoś
Gość: ona Re: firewall IP: 195.150.178.* 15.01.08, 09:14 he, he, skrótowe pytanie - skrótowa odp. :) przeglądam różne strony informacyjne, nie korzystam z osiołka czy innych programów do ściągania, wewnętrznej sieci nie tworzę, no i nie chcę, aby ktoś wchodził do moich danych, szczególnie, gdy korzystam z bankowości internetowej; do tego nie chcę obciążać niepotrzebnie kompa we wszelkie możliwe zabezpieczenia, bo to w efekcie często utrudnia pracę; może teraz będzie łatwiej podzielić sie doswiadczeniem? Link Zgłoś
Gość: On Re: firewall IP: *.acn.waw.pl 15.01.08, 10:59 A jak się łączysz? Router? Modem USB? Jakie masz IP? Zewnętrzne/wewnętrzne? Link Zgłoś
Gość: ona Re: firewall - najlepiej bezpł. IP: 195.150.178.* 17.01.08, 08:37 karta, modem, USB, zewnętrzne IP Link Zgłoś
Gość: ona comodo IP: 195.150.178.* 17.01.08, 09:57 ściągnęłam, dzięki - zobaczymy; nie jestem zbyt obeznana w temacie, pamiętam jednak jak swego czasu zainstalowano mi jakiś/eś program(y) i utrudniało, i zwalniało to pracę ogromnie (chyba m.in o pandę to chodziło, ale może cos pokęciłam); będę wdzięczna za wszelkie dalsze uwagi i podpowiedzi może za dużo wymagam? - prosto, szybko, skutecznie, tanio ... Link Zgłoś
Gość: p4p2pc Re: comodo IP: 195.116.32.* 17.01.08, 10:46 Comodo jest dobry, tani, lekki i upierdliwy :D (w trybie zaawansowanym) Nie wiem jak to wygląda w trybie prostym, ale gdybyś miała problemy z uruchamianiem aplikacji, a nie potrafisz poustawiać reguł, to możesz wyłączyć moduł Defence+ i zobaczyć, czy to jego wina. Ogniomurek naprawdę godny polecenia. Link Zgłoś
Gość: ona Re: comodo IP: 195.150.178.* 17.01.08, 11:17 no właśnie wersję prostą wybrałam, na razie OK, w razie czego będę krzyczeć: ratunku;) a przed czy właściwie mnie ta wersja chroni? przed robalami? atakami hakerów czy też zwykłych wścibskich? Link Zgłoś