nemeo 26.08.03, 14:27 Czy mogę udostepnić połączenie z internetem za pomocą SDI ,koledze za pomocą routera sprzętowego bez użycia serwera / czyli drugiego komputera / ? pozdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: artih Re: SDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 18:04 Jasne, że możesz. Ja mam Neostradę udostępnioną na 3 kompy za pomocą Windowsowego "udostępniania połączenia internetowego" ... wszystko śmiga jak dzikie :) Link Zgłoś
gray Re: SDI 26.08.03, 18:55 jeżeli da się podpiąć do routera terminal HIS to czemu nie :) Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: SDI IP: *.swietochlowice.org 28.08.03, 12:35 gray napisał: > jeżeli da się podpiąć do routera terminal HIS to czemu nie :) > Ale przecież do routera nie można wpiąć końcówki z SDI /wtyczka z SDI wygląda podobnie jak od starego typu myszek / a w routerach są takie same wtyki jak w switchach i hubach. Jak wy chcecie połączyć SDI z routerem sprzętowym ? pozdrawiam Link Zgłoś
gray Re: SDI 28.08.03, 12:40 wtyczka jest jaka sama jak 'ta od myszek' i być może są routery, do których można to podłączyć. a być może są jakieś transceivery (przelotki) do zamienienia tego na skrętkę. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: SDI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 12:44 Za bardzo się nie znam. Ale jak ten komp będzie miał net przez ten port myszy, to nie wystarczy wtedy połączyć jeg kartę sieciową z routerem? Link Zgłoś
gray Re: SDI 28.08.03, 12:46 chodzi o rozdzielenie sdi na dwa komputery za pomocą sprzętowego routera. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: SDI IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 16:08 Ja mam SDi na routerze sprzetowym na 11 osob. Kupujesz Routerka np. Asmax IAS 660 lub ARgus lub podobny. Kupujesz przejsciowke z zenskiego na meskie jakos tak czy na odworot juz nie pamietam czy meskiego na zenskie czy na odrot:P Kosztuje to grosze. I podlaczasz do tej koncowki kabel z SDI i na drugim koncu SDI oczywiscie. Przejsciowke wpinasz do routera. Z drugiej strony routera wpinasz kabel do huba/switcha/czy karty sieciowej. Po klopocie teraz z windy odpalasz NetDevicea i konfigurujesz routera IP, haslo, uslugi itd. zapisujesz zmiany i dziala:) Link Zgłoś
gray Re: SDI 02.09.03, 17:44 Gość portalu: jacek napisał(a): > Ja mam SDi na routerze sprzetowym na 11 osob. fajna katorga... Link Zgłoś
Gość: jarb1 Re: SDI IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 17:49 zobacz na tej stronie i nie pisz bredni www.router.adso.com.pl/ Link Zgłoś
Gość: TomI(c)e Re: SDI IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 00:58 Czolem, nie kazdy router posiadajacy odpowiednia wtyczke obsługuje SDI, np US Robotix nie. Dobrze jest zapytać sprzedawcę, a jak nie bedzie wiedzial to ustalic mozliwosc zwrotu lub wymiany na inny jak nie bedzie dzialac. pzdr. Link Zgłoś