Dodaj do ulubionych

Nie odpala się monitor!!!

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 17:43
Witam, problem jest taki: Celeron 300, wszystkie części sprawne. Wziąłem od
znajomej celem podpięcia nowego HDD. Włączam komputer i nic. Komputer się
odpala, wszystko standardowo - tylko nie włącza się monitor. Próbowałem na
dwóch monitorach, zmieniałem kartę kraficzną i nic. Wszystko niby o.k. , ale
monitor jak się nie odpalał tak się nie odpala. Nie mam już pojęcia co to może
być?? !!

Pomóżcie
Dzieki - Troll
Obserwuj wątek
    • Gość: blast2 Re: Nie odpala się monitor!!! IP: *.client.attbi.com 24.09.03, 18:48
      Gość portalu: Troll napisał(a):

> Witam, problem jest taki: Celeron 300, wszystkie części sprawne. Wziąłem od
      > znajomej celem podpięcia nowego HDD. Włączam komputer i nic. Komputer się
      > odpala, wszystko standardowo - tylko nie włącza się monitor. Próbowałem na
      > dwóch monitorach, zmieniałem kartę kraficzną i nic. Wszystko niby o.k. , ale
      > monitor jak się nie odpalał tak się nie odpala. Nie mam już pojęcia co to
      może
      > być?? !!
      >
      > Pomóżcie
      > Dzieki - Troll

hmmm wloz wtyczke do gniazdka elektrycznego :)
    • Gość: Mojo Re: Nie odpala się monitor!!! IP: *.widzew.net / 10.20.23.* 24.09.03, 18:55
      Były dwa przypadki kiedy nie startował mi monitor:
      1. po zmianie grafiki na nowszą do starszej płyty
      2. uszkodzone złącze AGP (katra grafiki sprawdzona na innym kompie)- po
      włożeniu starej grafiki na PCI komp wystartował

Nara :)))
    • Gość: Troll Re: Nie odpala się monitor!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 19:39
      Wszytko polega na tym, ze u mojej znajomej wszystko dziala. U niej sie spokojnie
      odpala monitor a u mnie nie. Dalej jestem w kropce.

Troll
      • Gość: JP Re: Nie odpala się monitor!!! IP: 64.75.243.* 24.09.03, 19:54
        Sprawdz pamiec RAM.
        • Gość: Mojo Re: Nie odpala się monitor!!! IP: *.widzew.net / 10.20.23.* 24.09.03, 21:16
          Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz. Monitor nie odpali jeżeli karta ma
          ustawioną za wysoką czętotliwość. ustaw karte na OPTYMAL i zobacz.

• Gość: Troll Re: Nie odpala się monitor!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 11:21
            Rozumiem, ale jak mam zmienic odswieżanie, jak nie moge odpalic monitora ???
            Znaoma dzwonila i powiedziała, ze rzeczywiście ma odświerzanie ustawione na 85.
            A ja na swoim ( starszym monitorze ) i ( mam identyczna grafike ) "wyciagam"
            jedynie 75. Cholerka.......
    • jacek19 Re: Nie odpala się monitor!!! 25.09.03, 10:01
      Witam:)) Równiez mam wysłużonego Celerona 300 i plyte główną z karta graficzna na AGP:))) Prze 5 lat chodzilo super ale od mniejw iecej 2 miesiecy mam to samo co Ty:) Nie zawsze ale przynajmniej raz dwa razy dziennie:) Tez sie glowie co to jest bo niczego nie zmienialem ostatnio. Mam na to sposob:)) Jesli wlaczysz kompa a monitor gasnie to zrob tak:
      1. Przytrzymaj przycisk reset na obudowie kompa i policz do 5-10;)) Komp sie zresetuje i monitor wystartuje poprawnie:)
      2. jesli pierwsza metoda nie zadziala to teraz tak. Wyjmij wtyczke z zasilaniem z obudowy kompa i po chwili wloz ja ponownie i wlacz kompa. Jesli nie odpali z apierwszym razem to za drugim na pewno:)
      Jak na razi etylko tak umiem Ci pomuc a mi nie przeszkadza takie wlaczanie kompa w koncu ma juz ladne pare lat i ma prawoo sie cos popsuc:) Pozdrawiam:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka