ania579
04.08.11, 12:54
Dziewczyny,
Jestem na poczatku stanikowej drogi - do tej pory biustonosze traktowalam jak zlo konieczne i przewaznie chodzilam bez, ale ostatnio chyba zlapalam bakcyla. Z 80C, a potem 75 D i E, przesiadlam sie na 70F. Widze kolosalna roznice w wygladzie biustu i calej sylwetki i zapragnelam wiecej stanikow we wlasciwym rozmiarze. Od kilku dni buszuje po sklepach internetowych. Trafilam m.in. na strone Ewy Michalak i kalkulator rozmiaru z tej strony podpowiada mi rozmiar 75C. O ile roznice w obwodzie jestem w stanie zrozumiec, bo wyczytalam juz, ze te staniki nie sa rozciagliwe, to zupelnie nie rozumiem, skad taka roznica w wielkosci miseczki? Przed zmiana rozmiaru moj biust dobrze wypelnial miseczki w 75E np. Feliny. Czy Effuniaki maja jakas sobie tylko wlasciwa rozmiarowke? Czy znajac juz swoj rozmiar, staniki Ewy Michalak kupujecie w identycznym rozmiarze co Freye, Panache i inne? Bo troche zglupialam i nie mam pojecia, jaki rozmiar zamowic.
I jeszcze jedno pytanie. Ile stanikow w nowym rozmiarze warto kupic na poczatek? Czy rozmiar zawsze sie zmienia po jakims czasie noszenia dopasowanego stanika, czy nie jest to regula (przy zalozeniu, ze waga sie nie zmieni)? Bo nie bardzo wierze, ze przesiade sie kiedys na mniejszy obwod (zebra mi sie raczej nie zmniejsza), 70tki i tak sa dosc ciasn, ale jeszcze akceptowalne. W wieksza miseczke tez nie dowierzam. Myslicie, ze moge zaszalec z iloscia?
Pozdrawiam,
Ania