Gość: Azra IP: w3cache:* / 10.3.1.* 07.10.03, 17:15 Mam w swoim kompie 1Gb RAMu i niektóre gierki mojej córki podczas uruchamiania generują komunikat "program wymaga minimum 3MB pamięci RAM". O co chodzi? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: chmchm Re: XP - i problem z pamięcią RAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 18:39 te gry ...to chyba pisane były w czasach gdy nikt nie przypuszczał że taka ilość RAM jak GB jest mozliwa i stąd, jak przypuszczam, te problemy - gra jej nie widzi. czasami gry nie widzą takze nowych dirx lub kolorków gdy jest ich więcej niż 256 ;) W win XP jest gdzieś coś o kompatybilności do starszych maszyn/systemów (obiło mi się o moja półfotograficzną pamięć;) tylko trzeba poszukać w ustawieniach. może pomoze. Link Zgłoś
Gość: Azra Re: XP - i problem z pamięcią RAM IP: w3cache:* / 10.3.1.* 07.10.03, 19:25 Te gry są z 2002 roku - to chyba nie takie stare i bez problemu chodziły gdy miałam 512 mega RAMu Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: XP - i problem z pamięcią RAM 07.10.03, 19:56 To ustaw (na czas gry) maxymalną ilość używanego RAMu na 512MB i po kłopocie. Link Zgłoś