Dodaj do ulubionych

kopia systemu

IP: *.debica140.tnp.pl 10.10.08, 18:39
Jak robi się kopie systemu w laptopach maxdata (na odwrocie jest numer
licencji) od nowości był win xp. W laptopach Fujitsu wciska się f8
potem opcje "Advance Boot Options" i "Rapair your Computer". Natomiast w
maxdata takiej opcji brak- no chyba że jest w jakimś miejscu na dysku... albo
brak takiej możliwości.

Od razu mówię że na infolinie się dodzwonić nie mogę, a podręcznika mi brak.
Google też nic nie mówi a Fujitsu od razu wywala.
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: kopia systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 19:49
      Spróbuj może tak, jak to się robi w przypadku każdego komputera, czyli jakimś
      programem do robienia obrazów partycji/dysków.
      proponuję Acronis True Image.
      • Gość: laptop Re: kopia systemu IP: *.debica140.tnp.pl 10.10.08, 21:05
        Wszystko było by ok ale jak czytam opis to po takiej operacji otrzymam to co w
        momencie robienia obrazu - a niestety system ledwo zipie - program byłby dobry z
        pół roku temu.... szkoda że nie mój laptop. A program przydatny będzie w innym
        miejscu.
        • Gość: lajosz Re: kopia systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 22:32
          Czyli chodzi o przywrócenie systemu z ukrytej partycji (Recovery) ?
          Jeśli tak, to trzeba sprawdzić, czy taka partycja (recovery) w ogóle istnieje.
          Wydaje mi się ze niestety nie masz takiej partycji bo laptopy z WinXP nie miały
          takowej.
          Miały natomiast płytę CD z obrazem systemu, czyli właśnie partycję recovery.
          jeśli masz taka płytę, to po problemie, jeśli nie, to zawsze można zainstalować
          system "legalny inaczej" . Co prawda nie jest to rozwiązanie eleganckie, ale
          jeśli nie ma innego wyjścia, to zawsze jest to jakieś rozwiązanie.
          • Gość: paulinka Re: kopia systemu IP: *.toya.net.pl 10.10.08, 22:36
            ość portalu: lajosz napisał(a):

> Czyli chodzi o przywrócenie systemu z ukrytej partycji (Recovery) ?
            > Jeśli tak, to trzeba sprawdzić, czy taka partycja (recovery) w ogóle istnieje.
            > Wydaje mi się ze niestety nie masz takiej partycji bo laptopy z WinXP nie miały
            > takowej.
            > Miały natomiast płytę CD z obrazem systemu, czyli właśnie partycję recovery.
            > jeśli masz taka płytę, to po problemie, jeśli nie, to zawsze można zainstalować
            > system "legalny inaczej" . Co prawda nie jest to rozwiązanie eleganckie, ale
            > jeśli nie ma innego wyjścia, to zawsze jest to jakieś rozwiązanie.
            jezeli ma licencje to nie rozumiem jak legalny inaczej.sciaga pirata z netu i wpisuje swoj klucz i jest legalny normalnie

• Gość: laptop Re: kopia systemu IP: *.debica140.tnp.pl 10.10.08, 23:10
              płytki jak dobrze sobie przypominam brak - kicha
              partycji recorvey - brak - ale jeszcze sprawdzę - kicha
              zainstalować system "legalny inaczej" ten tego ok

a więc chyba wszystko jasne - poszukam tylko sterowników do dziada żeby miało
              to jako tako działać - i jeszcze podejmę próbę dodzwonienia się do firmy może
              gdzie jest ukryte to coś za siedmioma górami i rzekami
          • Gość: Rafał Re: kopia systemu IP: *.eranet.pl 11.10.08, 10:04
            IBMmy z Windowsem XP miały ukryte partycje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka