Gość: DG IP: 62.233.164.* 07.11.03, 20:04 Kupiłam w firmie PTR(Dolna W-wa)w kwietniu komputer. Dzisiaj dostałam wezwanie na policję aby w związku z zakupem stawić się z fakturą i twardym dyskiem w charakterze świadka. Czy wiecie coś na ten temat? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Lucar Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.03, 20:11 Gość portalu: DG napisał(a): > Kupiłam w firmie PTR(Dolna W-wa)w kwietniu komputer. Dzisiaj dostałam > wezwanie na policję aby w związku z zakupem stawić się z fakturą i twardym > dyskiem w charakterze świadka. Czy wiecie coś na ten temat? Może należysz go "Grupy Trzymającej Władzę"... ;-) Pozdr Lucar Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.visp.energis.pl 07.11.03, 21:10 Może wysłałeś komuś pogróżki ze swego kompa etc.? Albo ktoś wysłał? Link Zgłoś
Gość: Leon Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.sdh.ca 07.11.03, 21:11 Gość portalu: DG napisał(a): > Kupiłam w firmie PTR(Dolna W-wa)w kwietniu komputer. Dzisiaj dostałam > wezwanie na policję aby w związku z zakupem stawić się z fakturą i twardym > dyskiem w charakterze świadka. Czy wiecie coś na ten temat? Nie wiem, ale na wszelki wypadek wez ze soba szczoteczke do zebow. Link Zgłoś
Gość: w Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 21:12 > Nie wiem, ale na wszelki wypadek wez ze soba szczoteczke do zebow. i nie schylaj sie po mydło Link Zgłoś
Gość: jar Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.eu.org 07.11.03, 21:31 Moze znalezli u nich nielegalne oprogramowanie i chca sprawdzic czy masz je na dysku (i na fakturze). Link Zgłoś
Gość: jap Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.03, 22:04 A ten komputer nie jest zaplombowany? Jeśli tak, jak wyjąć dysk bez utraty gwarancji i kto za to zapłaci??? Link Zgłoś
gray Re: PTR - wezwanie na Policję 08.11.03, 11:41 jakiej gwarancji? tej, której udzieliła firma, która właśnie idzie do pudła? nie bądź śmieszny. Link Zgłoś
Gość: jap Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.03, 22:16 Czy firma pójdzie do pudła, to się jeszcze zobaczy. Po Polsce łażą tłumy takich, co się tam powinni znaleźć, i nic z tego nie wynika. Zresztą w pudle jest już "buffer overload" i nic się nie zmieści. A to, co napisałem o gwarancji, to wersja oficjalna i tej bym się trzymał w rozmowie z policją ;-))) Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 07.11.03, 22:07 Wreszcie dobrali sie do dupy nieuczciwcom...:) Ja wiedzialem ze tak bedzie...:) Link Zgłoś
gray Re: PTR - wezwanie na Policję 08.11.03, 11:43 wiesz co, polecam ci niskopoziomowy format tego dysku bo jeszcze będziesz mieć kłopoty za mp3 i całą reszte nielegalnego softu, który tam masz. Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 09.11.03, 13:59 Moze i mam ale nie mam z tego korzysci materialnych....:) Link Zgłoś
Gość: monster Pol.... IP: *.stacje.agora.pl 09.11.03, 14:16 weż jakiś mocny magnes, przyłóż go do dysku i bedzie po sprawie, powiesz że mama przyczepiła ci dysk do lodówki magnesem i będzie wszystko grało!! policja ci nic za to nie zrobi, albo zrób tak, jak jakubowska z dyskiem, też jej nie mogą nic zrobić:-) Monster --------------------------------------- Funny is true:-) :-] :-} www.nautilius.republika.pl Link Zgłoś
Gość: nabuś Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 14:19 Następnym razem trzeba wiedzieć kupując komputer aby do faktury podać nie prawdziwe dane. Do reklamacji i tak to wystarczy bo jeszcze nie spotkałem przypadku aby w sklepie kogoś legitymowali (nie mają prawa zresztą). W ten sposób można uniknąć tracenia czasu na jakiejś policji. Jeśli chodzi o posiadane MP3, filmy i programy (pirackie oczywiście)na swoim dysku do prywatnego użytku to lepiej im tego nie pokazywać.Różnie to bywa. W Polsce trzeba udowadniać ,że nie jest się wielbłądem bardzo często. Proponuję iść na policję bez dysku i powiedzieć ,ze komputer sprzedałeś na bazarach lub jakiemuś facetowi z ogłoszenia. Dałeś mu oczywiście wszystkie faktury. Nie ufaj policji! Link Zgłoś
trinity7 Re: PTR - wezwanie na Policję 09.11.03, 21:14 co do jakubowskiej to niestety ktos nie poinformowal jej, ze samo formatowanie dysku moze nic nie dac. trzeba go w calosci na nowo zapisac by faktycznie utracic wszystkie dane... Link Zgłoś
Gość: monster Re: PTR - wezwanie na Policję IP: 62.233.140.* 09.11.03, 23:50 Tylko nie zapomnij że musisz mieć sprzeczne informacje, inne niż H. Łuczywo!!! Jestem ciekaw kto na forum przejmie role mojej idolki-renaty beger:-) Link Zgłoś
Gość: siano Re: PTR - wezwanie na Policję IP: *.msi.pl 10.11.03, 00:31 ja mam kilka pytan odnosnie tego dysku: Za jakiego sie uwarzasz czlowiek?, wspolpracownika? chrowales moze w przeszlosci? jestes moze wzrokowcem? a jakiego koloru byl ten dysk? Link Zgłoś