Dodaj do ulubionych

Kupno Notebooka

01.04.09, 17:58
Witam :-)
Planuje w bardzo niedalekiej przyszlosci zakupic laptopa do 2300 zl. Ogólnie chciałem się dowiedziec, jaka marke laptopa mi proponujecie. Wiadomo, ze chciałbym, aby mój laptop był trwaly, żeby jakosc ekranu była dobra itd, itp. Co do sprzętu: Jaki procesor mi polecacie? Które wypadaja najlepiej na rynku? Nie chodzi o zegar lecz ogolnie o firme, która tworzy najlepszy sprzet. Jaka karte graficzna? (pytania analogiczne co do procka)

Dziekuje bardzo za pomoc ;]
Obserwuj wątek
    • serenita123 Re: Kupno Notebooka 01.04.09, 18:13
      najlepiej wypadają, to włosy i zęby

a co do laptopa, to zanim się zdecydujesz na model - zastanów się do
      czego będziesz go chciał wykorzystywać.
      Lapek to nie stacjonarny komp, nie da się go modyfikować
      a że budżecik masz nie za wysoki, więc nie oczekuj cud-podpowiedzi
      :)
      • mateloz354 Re: Kupno Notebooka 02.04.09, 00:24
        Nie mozna juz uzyc przenosni?:> W naszym jezyku czesto uzywa sie takiego zwrotu, wiec nie rozumiem dlaczego mnie poprawiasz? :> Az tak Cie to razi? Polonistka?:>

A co do laptopa, to wlasciwie jest on mi potrzebny od pracy, ale chcialbym od czasu do czasu zagrac w jakas gierke starej daty :). Jesli chodzi o karty graficzne Intela, to odpadaja...co do tego to akurat jestem pewny :)
    • mateloz354 Re: Kupno Notebooka 02.04.09, 00:30
      Karta graficzna odpada... nie chce intelowskiej :)
      • kell99 Re: Kupno Notebooka 07.04.09, 21:24
        Dlaczego nie chcesz? Jezeli nie uzywasz komputera do grania to zintegrowany
        intel jest najlepszym rozwiazaniem glownie ze wzgledu na niski pobor energii.
        Jezeli jestes grafikiem 3d to raczej rozejrzysz sie za zintegrowanym chipem
        quadro (ze wzgledu na sterownik), ale tez pozegnasz sie z energooszczednym
        sprzetem (moje lenovo na 9 komorowej baterii z kiepsciuchna nvidia quadro 140m
        bez zbytniego obciazania systemu wyciaga ledwo 3h).

Jezeli uzywasz do wymagajacych gier to kupno laptopa to wywalanie pieniedzyw
        bloto (kup i7+6gb ram+gtx260;)

IMHO nie warto wydawac duzo pieniedzy na laptopa gdy nie bedziesz go uzywal non
        stop do pracy. Ja bym polecil jakiegos taniego Della (np 15" seria Studio),
        chyba, ze lubisz biegac ze sciereczka i ciagle wycierac slady po palcach i kurzu
        - wtedy kupuj HP ;)
    • Gość: usta Re: Kupno Notebooka IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.09, 00:28
      Aristo Smart 600-C332
      www.proline.pl/sklep.php?prodid=ARISTO+600-C332
      Takiego sobie sprawilem na poczatku roku, jestem zadowolony,
      instalnalem sobie XPka i wypas, karta jest super, dobre parametry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka