dziewczynkaa 17.12.03, 22:25 mam problem z zainstalowaniem modemu pentagram hex 56i pod AUROX 9.0. skąd można wziąć sterowniki? te na stronie pentagram.pl nie chcą chodzić z gory dzieki za odpowiedzi Link Zgłoś Obserwuj wątek
da.killa Re: pentagram hex 56i - skad sterowniki? 17.12.03, 23:27 www.google.com/search?q=pentagram+hex+56i+linux&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8 :) Link Zgłoś
e.111 @da.killa::Re: pentagram hex 56i - skad sterowniki 17.12.03, 23:38 ...hmm, moze cholera przeoczylem ale w tym linku to duzo sterownikow chyba niema :) i czy to przypadkiem nie jest winmodem? rgds::E111 Link Zgłoś
jakowlew Re: Chyba na pewno to jest winmodem :o( /bt 29.12.03, 01:08 No cóż panowie, jakoś jednak ten Winmodem obsługiwany jest przez Linuxa. Znacząca część konstrukcji na HSF i HSFi działa pod linuksem. Trzeba powiedzieć, że Mandrake, RedHat (o Debianie w pracy nie wspomnę) nie chce tak poporostu współpracować z tymi modemami. Znalazłem kiedyś taki art. dotyczący zagadnienia: newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=19 U mnie działa na Mandraku bez problemu. Uwaga trzeba sterowniki pobierać pod numerek kernela, bo jak nie to będzie niezły kanał... Powodzenia ! Link Zgłoś
koktajl_molotowa no to problemy się zaczną... 29.12.03, 01:25 ...jak sie o tym zwiedzą, znów będzie "wpadnij do mnie na piwo, a przy okazji zainstaluj mi Linuksa" :o) I tak nie zamierzam zrezygnować z rozesłania tego linku (pierwej sprawdzę czy to faktycznie zafunguje). Link Zgłoś
jakowlew No problem! 29.12.03, 12:24 Bezproblemowa instalka - freshmeat.net/projects/listmodem/?topic_id=247 - stąd lista modemów +skrypcik kwerendy modemu albo stąd :www.linuxant.com/drivers/modemident.php Dalej pakiet pod kernele: www.linuxant.com/drivers/hsf/full/downloads.php I nawet (nieco cienki) pakiet pod obsługe Voice modemów: www.linuxant.com/drivers/riptide/downloads.php Conextant udostępnił sterowniki pod wszystkie swoje modemy z HSF i HCF (z wersją voice włącznie) Link Zgłoś