Dodaj do ulubionych

Jaki komunikator ?

IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 22:46
Witam. Chcialbym zainstalowac sobie komunikator. Najlepiej byloby, gdyby bylo
to cos na wzor Miranda-IM z Windows-a. Powinien obslugiwac transport GG, ICQ i
Jabber-a tak jak Miranda. Mozna oczywscie zrobic GG i ICQ pod Jabberem a jako
klienta uzyc PSI, ale nie ot o chodzi bo wiaze to ze soba pewne komplikacje.
Tak wiec pyatnei brzmi: Czy jest taki komunikator ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pigs Chodzi o komunikator pod Linuxa...... IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 22:49
      • Gość: kell Re: Chodzi o komunikator pod Linuxa...... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.03, 02:07
        icq, jabber i gg?
        gaim.sourceforge.net
        • rubeus Re: Chodzi o komunikator pod Linuxa...... 21.12.03, 03:04
          jabbera...
          dzięki niemu będziesz miał dojście do kontaktów, z praktycznie
          wszystkich komunikatorów - gg, icq, msn, yahoo i innych
          • Gość: Pigs Re: Chodzi o komunikator pod Linuxa...... IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 08:18
            Wiem bo mam jaberra. Ale jest tak. W Miranda-Im pod Windowsem mam plugin dla GG,
            ICQ i Jabbera. Wszytsko smiga pieknie. Jesli pod Liuksem podepne transporty GG I
            ICQ pod Jebbera, to w Windowsie wszytsko bede mial zdublowane - GG I ICQ.
            Nieiwem czy dobrze wytlumaczylem, ale tak jest. Poprostu Jabber, przechowuje
            dane na serwerze, wiec w Windzie wystepuja kontakty z serwera Jabbera i normalne
            z Mirandy.

Zobacze tego Gaim-a. Bawilem sie nim juz kiedys, ale niewidzialem tam transportu GG.

• Gość: kell Re: Chodzi o komunikator pod Linuxa...... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.03, 08:52
              jest nie tyle transport co plugin zapewniajacy komunikacje z serwerem. ale
              ostrzegam, plugin gg jest nierozwijany i wiekszosc funkcji nie dziala. na
              szczescie nie dziala, bo nie wyswietlaja sie tez debilne ikonki;) z wazniejszych
              rzeczy nie dziala tez wyszukiwanie.
              ale dla mnie jest calkiem ok, sluzy po prostu do rozmowy, do niczego wiecej
              "komunikatory" nie maja u mnie zastosowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka