Dodaj do ulubionych

Przywracanie systemu

IP: 9.67.96.* 01.02.02, 12:07
Posiadam system Windows ME i po każdej próbie przywrócenia systemu do zadanego
punktu system informuje mnie że nie dokonano żadnych zmian na komputerze w tym
dniu. Jaka może być przyczyna tego?
Obserwuj wątek
    • Gość: jackers Re: Przywracanie systemu IP: *.w.club-internet.fr 01.02.02, 23:25
      przyczyna jest taka ze caly winme i ten sysytem jest do DUPY!!
      proste ??
      uzywaj ghost'a albo drive image a nie tego badziewia...
    • Gość: lolek Re: Przywracanie systemu IP: *.devs.futuro.pl 02.02.02, 10:25
      Przyczyna może być taka,że zanim zdecydowałeś się na przywrócenie, to
      powyrzucałeś jakieś pliki bez których już się nieda tego zrobić.
      Sprawdź,czy masz uaktualnienie tej funkcji,bo była jakaś poprawka na stronie M$.
      • ruby Re: Przywracanie systemu 25.02.02, 09:41
        Dzięki wszystkim za pomoc
        • Gość: nn Re: Przywracanie systemu IP: *.katowice.pik-net.pl 25.02.02, 10:41
          To co napiszę to przypuszczenia ale poparte obserwacjami...
          Mam podobną sytuacje jak Ty, nawet sam utworzylem punkty przywracania systemu
          i... nic :(
          Ale zaobserwowałęm ze system (WinME) nie zawsze ładuje sie w ten sam sposób,
          widzę to po uruchamianych programach (ich kolejnosci)... stąd wniosek że
          system, jak wykryje jakąś niezgodnośc sam "cofa" się do jakiegoś poprzedniego
          stanu i potem nie widzi pózniejszych punktów przywracania... Ciekawe czy ktoś
          też ma takie obserwacje.... no i interesowałoby mnie do którego punktu
          przywracania samoistnie wraca system... o ile to prawda :)
          • Gość: ME Re: Przywracanie systemu IP: *.home.cgocable.net 25.02.02, 11:39
            Moze byc jeszcze jedna przyczyna a mianowicie ilosc MB, ktore
            sa "przydzielone" dla System Restore. Jest to ok 200 MB na dysku podczas
            instalacji ME. Niektore programy wymagaja dodatkowego miejsca do zapisania
            wszystkich informacji a to ograniczenie uniemozliwia prawidlowe dzialanie
            programu - wowczas System Restore jest po prostu wylaczony. Nalezy powiekszyc
            ilosc miejsca przeznaczonego dla Systemu i problem prawdopodobnie sie rozwiaze.
            • Gość: nn Re: Przywracanie systemu IP: *.katowice.pik-net.pl 25.02.02, 12:26
              sorry, ale pisze z pracy a tutaj mam WinNt wiec nie moge sprawdzic... gdzie sie
              zwieksza to miejsce?
              • Gość: ME Re: Przywracanie systemu IP: *.home.cgocable.net 25.02.02, 13:21
                Nie pamietam dokladnie jak to jest w ME (od kilku miesiecy mam XP) - lecz
                mysle, ze jest podobnie.
                A wiec otwierasz Control Panel, nastepnie klikasz na System Properties, i
                wybierasz zakladke System Restore. Potem wybierasz dysk (jesli masz wiecej niz
                jeden) i klikasz Settings. Ukazuje sie "suwak" , ktorym zwieksza sie lub
                zmniejsza wielkosc miejsca przeznaczonego dla Systemu Restore. I to wszystko.
                Jezeli dla ME jest inna metoda, to jest nadzieja, ze ktos z forumowiczow mnie
                poprawi.
              • Gość: R@fal Re: Przywracanie systemu IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 25.02.02, 18:18
                Gość portalu: nn napisał(a):

> sorry, ale pisze z pracy a tutaj mam WinNt wiec nie moge sprawdzic... gdzie sie
                >
                > zwieksza to miejsce?

panel sterowania>>system>>wydajnosc>>system plikow>>dysk twardy

ale standarowo to ME przydziala chyba 10% dysku systemowego - mi kiedys
                przydzielil 1GB co mnie troszke nie ucieszylo.

wylaczyc przywracanie systemu mozna tak jak wyzej tylko na koncu nie w "dysk
                twardy" tylko "rozwiazywanie problemow"

• Gość: elvis Re: Przywracanie systemu IP: 9.67.96.* 01.03.02, 09:54
                  Próbowałem zwiększyć ilość miejsca potrzebnego do przywracania systemu i nic
                  nie pomogło.
                  Ale dzięki za porady !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka