Dodaj do ulubionych

iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo

30.07.09, 13:28
drogo...bardzo drogo...
jak dostanę za 1 zł to wezmę. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: 89.229.204.* 30.07.09, 15:08
      za zeta to mozesz jedynie dostac po pysku od kierownika salonu :D
    • lukaszn022 Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo 30.07.09, 15:13
      hehehe dobre :) uśmiałem się ostro... to co robią za 100 zł? :D
    • Gość: Przemek28 Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: 82.177.90.* 30.07.09, 15:37
      Nie ma to jak Polska - cudowny kraj - wysokie bezrobocie, niskie płace i wysokie ceny
    • Gość: srx Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.chello.pl 30.07.09, 17:19
      Zawsze się znajdzie karczek z łańcuchem co łyknie. Albo co gorsze wieśniak po żniwach. Założy skarpetki sandały i wio do salonu. Wieś tańczy i śpiewa;-)
    • Gość: euronymous Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 17:31
      Jak dla kogoś drogo to niech nie kupuje. Inna sprawa to czy takie urządzenie jest normalnemu użytkownikowi potrzebne. Targetem iPhone'a są pewnie firmy, których pracownicy potrzebują telefonu z internetem do pracy, a nie jako gadżetu do szpanowania. Mi w 100% wystarcza mój dwuletni telefon, w którym wymieniłem baterię, bo w mojej pracy potrzebuję jedynie telefonu do rozmów.
    • Gość: krk Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.chello.pl 30.07.09, 17:44
      to juz lepiej nawet wziać na raty fon na 24miesiace i karte pre paid. Chyba ich wszystkich powalilo!! iphona nie bralbym nawet za 100zl
    • Gość: krk Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.chello.pl 30.07.09, 17:47
      150zl abonament na 200min + 1G internetu (bez ktorego iphone to pomyłka) x 24miesiace + 799zl = 4399zl koszt rzeczywisty!!!! Smiechu warte
    • Gość: Gość Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: 194.72.105.* 30.07.09, 17:48
      "euronymous" ty sie czlowieku lecz, jaka firma kupi to gu..o dla potrzeb internetu. Slabo mi sie robi jak patrze na te ceny.
    • Gość: lolek Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:48
      hej zróbcie jakieś porządne tabelki a nie takie rozmyte G....
    • Gość: chodi Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 17:53
      a ja polecam autorom korepetycje z matematyki poziom 3 klasa podstawówki. Era w iphonie 16GB też jest tańsza.
    • Gość: flockt Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.pools.arcor-ip.net 30.07.09, 18:01
      dmuchać kabzę iPhonowi, być trendi - nie myśleć, nie marudzić.
    • Gość: k Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.chello.pl 30.07.09, 18:05
      Poco to komu, zabawka dla dzieci?
      Filmy, cuda i co z tego, ma to służyć do jakiś konkretnych celów, bo z tego ciężko gadać, pewnie działa kilka minut...
    • xaliemorph Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo 30.07.09, 18:16
      Proste. Polak rodaka ma wydymać. Takie jest jego pierwsze przykazanie (bo zagranicznym oddajemy swoje za półdarmo). Swoją drogą to i tak dymają nas zagraniczni bo sieci należą do obcego kapitału. I jak tu nie narzekać na Polskę? Tu się liczy cwaniactwo a nie biznes.
    • Gość: sadas Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 18:27
      Ej, a ja mam iPhonea i sie ciesze :) to zdecydowanie najlepszy telefon jaki mialem w reku... oplaca sie i juz! ci co nie mieli tego w reku niech zamilkna...
    • Gość: Stanley Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 18:46
      Ceny rzeczywiście wysokie. Lepiej na Allegro kupić. Co do telefonu to naprawdę jest udany. Oczywiście po złamaniu softu i wgraniu kilku aplikacji. Kto nie spróbuje ten naprawdę nie zrozumie. Tu nie chodzi o lans. Przynajmniej mi. Jedyna poważna wada to brak obsługi FLASH, której chyba nigdy się nie doczekam.

Żeby nie było, nie jestem fanem Apple. Jobs nie jest dla mnie idolem.

Pozdrawiam :-)
    • 4v Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo 30.07.09, 19:08
      ja też nie jestem fanem Apple (wręcz nie lubię iPhona) ale 3GS to całkiem udane urządzenie.

natomiast polscy operatorzy są bardzo, bardzo nieudani. ich marzeniem jest zalać nasz kraj tanim złomem, pokroju najbardziej tandetnych nokii. im sprzęt lepszy, tym go mniej. nieważne, że jest popyt i często brakuje, czy to Diamonda, czy Omnii, Touch HD, czy lepszej Nokii jakiejś, albo iPhona. nieważne.

ważne jest to, że prezesostwo i ich rodzinka używa dobrych komórek, a PLEBS ma kupować telefony dla PLEBSU. przy czym PLEBS dla prezesów to całość społeczeństwa, wliczając w to nawet pracowników salonów.

rozmawiałem ostatnio z pracownikiem salonu. i pytam się, czy to normalna sytuacja, że porządny telefon kupuje on na internetowej aukcji? nie bierze u siebie, w sklepie?

a najgorszy ze wszystkich to jest Plus. tak tragicznych decyzji menadżerskich nie widziałem nigdzie i nigdzie nie zobaczę, przynajmniej jeśli o nowoczesne technologie chodzi. i faktycznie, gdyby nie szare masy i stare dziady, to już dawno ten operator by upadł. bo porządnych telefonów to on prawie nie miał. a jak miał, to w żenujących kompletach.

• Gość: Londyn Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.bb.sky.com 30.07.09, 19:20
      A ja kupilem mojego tutaj; shop.o2.co.uk/promo/iphoneindex/Pay_Monthly/3G_S/Black

dodam ze nie z allegro tylko w salonie
    • Gość: kris Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.trzebinia.msk.pl 30.07.09, 19:25
      no wiedzialem, ze tak bedzie :) kupilem wiec blackberry 8700 (220 zl) i jestem super zadowolony :)
    • Gość: Kanapa Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.09, 20:26
      Nie prawda Panie piszący to porównanie.
      Nowy 3GS 16 GB jest w ERzE tańszy od starego 3G 16 GB.
      Cuś się Panu pomajtało.
      p/s
      I tak wole Nokije co leży dobrze w dłoni.
    • arturpio Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo 30.07.09, 20:53
      Bylem w Orange i pytalem o ceny : "mam telefon i chce 2 godziny rozmow + 1G danych". Odpowiedz: "niemozliwe". "A co jest mozliwe?" "2 godziny + 500 Mb" "za ile" "a pan jest firma?" "nie, osoba prywatna..." to policzyli i wyszedl im abonament za 175 Zl miesiecznie (ci najmniej... bez "dodatkow"...). to mowie ze na prospekcie jest dla firm cena nizsza... "tak, dla firm jest taniej!"

Polska jest chyba JEDYNYM krajem na swiecie gdzie osoba prywatna musi placic WIECEJ niz przedsiebiorstwo...

O ceny iPhone nawet wiec nie pytalem.

Poszedlem, kupilem HTC Hero (z Android) w sklepie (we Francji, 500 euro z wysylka...) i wezme abonament w Play.

A Orange bedzie szukac dalej jak okradac ludzi. Pytanie tylko: do kiedy?

• Gość: probowalem_kupic_i Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 21:36
      dziwicie sie ze sa takie ceny, ale to wina tej smierdzacej firmy Apple. Probowalem od nich kiedys kupic 50 sztuk ale kupienie iPhone z jakakolwiek znizka graniczy z cudem, nawet zakup 1000 sztuk Apple oferuje po cenie ktora w przeliczeniu na PLN wynosi 2100 PLN. Apple to krwiopijcy i dlatego w polsce sa takie ceny.

Tak samo jest w USA gdzie propagandowe ceny dotycza tylko najwyzszych abonamentow, wiec zdaje sie ze autorzy tego artykulu nie do konca zbadali temat a oparli sie jedynie na pogloskach i wyprali sobie mozg spotami Apple.
    • Gość: Mar Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.cht-bng-014.adsl.virginmedia.net 30.07.09, 21:37
      Dla porownania : Mieszkam w Londynie, mam abonament w "o2". Miesiecznie place ?45 , czyli ok. 225 zl. W tej umowie mam 1200 minut i 500 SMS za darmo.
      Nie place tez za internet i e-mail. Za pierwszego iPhon'a dwa lata temu zaplacilem ?240 , czyli ok. 1200 zl . W zeszlym roku dali mi nowy G3 za darmo. W tym roku znowu za darmo dostalem nowy G3 S gdy otwozylem konto biznesowe. Za dwa miesiace wymienia mi roczny G3 na G3 S znowu bezplatnie.
      Pozdrawiam.
    • Gość: przemops Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.multimo.pl 30.07.09, 22:15
      za 100 zeta Szef Salonu poleca : Obciaganie przez Szefa Salonu. Pozdrawiamy Orange.
    • Gość: Bastek Re: iPhone 3GS w Polsce - jest potwornie drogo IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 22:32
      Oferta Ery i tak jest lepsza. Jest taniej niż w Orange i o to chodzi ceny szczególnie 3G stoją na bardzo dobrym poziomie zaś 3GS patrząc że na allegro chodzą po grubo ponad 2000tys to dobra cena. Wracając jeszcze do abo w Erze abo 95zł a w Orange 150zł także różnica spoooooraaaaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka