Dodaj do ulubionych

Miejsce zapisu pliku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 22:57
Mój komputer dziś zwariował...Podczas sciągania pliku nie pozwala mi
wybrać miejsca zapisu ( gdzie to ma byc na kompie) tylko
automatycznie ściaga to gdzieś ( cholera wie gdzie) do pliku
tymczasowego... Wytłumaczcie proszę co się stało i jak to z powrotem
zmienić...?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.zask.pl 02.08.09, 23:37
      O jaka przegladarke chodzi? Probowalas przywrocic ustawienia domyslne w opcjach internetowych? (o ile chodzi o IE).
      • Gość: Diana Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 22:06
        Tak chodzi o IE. Mam Vistę...Jak przywrócić ustawienia domyślne?
    • Gość: @ Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.chello.pl 04.08.09, 22:15
      Podobno Vista ma całkiem niezłą pomoc systemu.
      F1- Wyświetlenie Pomocy programu lub systemu Windows.
      Klik
      • Gość: Diana Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 22:38
        Dzięki za wskazanie pomocy w F1
        Niestety przywrócenie ustawień domyślnych przegladarki w opcjach
        internetowych nic nie pomogło- problem nadal istnieje... Dzieje sie
        tak tylko w moim użytkowniku...U innych uzytkowników tego komputera
        wszystko jest ok.
        • Gość: Kolobos Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.zask.pl 04.08.09, 22:54
          Usun pliki tymczasowe przegladarki, zresetuj rowniez ustawienia zabezpieczen w IE.
          • Gość: Diana Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 23:02
            Kolobos, zrobiłam pełny reset przeglądarki i...NIC.
            • Gość: Kolobos Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.zask.pl 05.08.09, 01:18
              W takim razie zmien przegladarke na inna.
              • Gość: Diana Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:19
                Kolobos to nie rada - to kpina... Naprawdę jak Ci się skończy w
                baku benzyna kupujesz nowy samochód? Pomóż mi to naprawić - nie
                zmienić...
                • Gość: slawek_62 Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.klaudyny.waw.pl 06.08.09, 00:12
                  Start > Uruchom
                  i w pole Uruchamianie wpisz :
                  regedit
                  myszą OK, lub naciśnij Enter
                  Klikaj na klucze w kolejności:
                  HKEY_Current_User > Software > Microsoft > Internet Explorer
                  Po prawej stronie okna (po zaznaczeniu klucza Internet Explorer) wartość
                  (ab)Download Directory
                  pokaże miejsce zapisu plików np:
                  (ab)Download Directory REG_SZ C:\Nazwa|\Nazwa
                  klikając dwa razy na wartość "(ab)Download Directory" możesz to miejsce dowolnie zmienić wpisując ścieżkę, gdzie mają być domyślnie zapisywane pliki w nowym okienku "Edytowanie ciągu"
                  Gdy brak tej wartości, możesz ją utworzyć:
                  prawy myszy na na wolnym miejscu prawej strony edytora > nowy . wartość ciągu:
                  wpisać nazwę Download Directory i kliknąć na niej, a następnie jak wyżej ścieżkę,
                  • Gość: Diana Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 22:49
                    Dzięki Sławek, ale ... jestem w tej dziedzinie kompletnym laikiem i
                    nie wiem czy dobrze Cię rozumiem...
                    Jeśli wykonam te czynności, o których piszesz - to podam tam jedną
                    docelową ścieszkę zapisu, tak? A mnie chodzi o to,żeby komputer( tak
                    jak przedtem) za każdym razem pytał gdzie zapisać...Żebym mogła
                    wybierać katalogi.
                • Gość: Kolobos Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.zask.pl 07.08.09, 02:05
                  Nie widze sensu uzywania tego wadliwego badziewia skoro jest tyle innych normalnie dzialajacych przegladarek.

W przypadku IE6 naprawa byla latwa:
                  support.microsoft.com/kb/905703
                  Sprawdz, moze zadziala u Ciebie.

Jezeli masz mozliwosc to uzyj przywracania systemu i przywroc do czasu kiedy wszystko dzialalo.

Sprawdz czy na innym koncie problem rowniez wystepuje, jezeli nie to utworz nowe konto, a tego nie uzywaj (lub je usun po zgraniu waznych danych).
    • pocomoni Re: Miejsce zapisu pliku 07.08.09, 05:24
      W narzędziach jest taki wspaniały programik, nazywa się " przywracanie systemu.
      Uruchom go, przywróć do daty, gdzie komputer zachowywał się w porządku i po sprawie.
      • Gość: Diana Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 22:59
        Czy pzrywracanie systemu spowoduje utratę danych zapisanych na
        komputerze?
        • Gość: Diana Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:00
          I jeszcze odpowiedź na pytanie Kolobosa...No właśnie u innych
          użytkowników wszystko jest OK.
          • Gość: Diana Re: Miejsce zapisu pliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:24
            POCOMONI...DZIĘKUJĘ:-))) Zaryzykowałam ewentualna utrate danych ,bo
            strasznie mnie to juz wkurzało.Przywracanie systemu pomogło-wszystko
            wróciło do normy i ... dane są tam gdzie były:-) DZiękuje raz
            jeszcze- pozdrawiam.
            • pocomoni Re: Miejsce zapisu pliku 08.08.09, 10:56
              W przywracaniu systemu zmienia się tylko zawartość rejestru tzn przywracane są
              ustawienia, co wiąże się również z odinstalowaniem programów (jeśli takie były
              zainstalowane w międzyczasie). Nie powiązane z rejestrem pliki (inne niż
              programy) pozostają bez zmian.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka