m85
29.12.03, 14:40
W zwiazku z powolnym przestawianiem sie na Linuksa chcialabym sie dowiedziec kilku rzeczy :)
1) Zastanawiam sie czy istnieje mozliwosc importu maili z OE (a wlasciwie nie czy a jak, bo tam jest moja calutenka poczta i tego nie podaruje :))
2) bardziej juz jestem sklonnna podarowac moje zakladki z opery, ale tez wolalabym tego uniknac (moze byc z opery do opery - przyzwyczailam sie). Mozilla pod win inportuje tylko z IE. No i jeszcze archiwa i inne ustawienia z GG...
3) Nie mam dzwieku - podczas instalacji zainstalowaly mi sie jakies pakiety dla kart ISA (zgodnie ze stanem faktycznym). Dzwieku jka nie bylo tak nie ma (moze jakas dodadkowa konfiguracja jest potrzebna?)
4) Poszukuje linuksowego odpowiednika windows commandera :)
5) Ostanie na koniec - chyba bede musiala zrobic format calego dysku - jak najlepiej podzielic zeby byl i win i linux (na win - 1gb, poczatkowo fat32, potem sie przestawie na win 2000 - ntfs). Jaki duzy swap (128 ram, proc 300mhz) i gdzie go umiescic? I jeszcze jak duza powinna byc partycja linuksowa (dla zwyklego smiertelnika - wolalabym raczej oszczedzac miejsce :))
Z gory dzieki :)