Dodaj do ulubionych

karta dźwiękowa USB 35 zł

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 00:05
Logilink.Czy ta karta jest coś warta w porównaniu ze zwykłą kartą typu 5.1 ?
www.kupujemy.pl/frtopitem/comp_card_sound/_/?item_id=332932793;lp=71 czy można jej używać niezależnie od posiadanej karty ?Przy okazji pytanie jak można sprawdzić rok ukazania się wyrobu i dokładne prawdziwe dane(na przykład częste jest lub było podawania DVB-T którego nie będzie (MPEG2),stereo to zawsze jest pytanie,czy nicam,czy radio,czy telewizja,czy cyfrowe itp itd. ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek Re: karta dźwiękowa USB 35 zł IP: *.warszawa.mm.pl 17.08.09, 09:07
      Nie chcę reklamować konkretnej karty czy sprzętu, ale odnośnie ceny to popatrz
      tutaj na allegro.
      Jestem użytkownikiem i posiadaczem dwóch kart zewnętrznych podłączanych pod usb,
      jedna to medion podobny do tej co wskazałeś, tyle że kupiony na allegro razem z
      głośnikami. Dźwięk jest nawet dobry i głośny, nie ma wejścia na mikrofon. Druga
      to
      Sound
      Blaster Live 24 bit external USB
      . Ma wszelkie wejścia i wyjścia.
      Wszystkiego nie testowałem, ale małżonka używa często mikrofonu i funkcji
      karaoke. Jakość super. Udało mi się to na giełdzie kupić za 4 dychy.
      Przy używaniu musisz używać jednej. Nie można używać kilku kart dźwiękowych
      jednocześnie. Jak uruchamiam laptopa z podłączoną kartą pod usb to z niej będzie
      głos. W Medionie jest driver i nie trzeba nosić ze sobą płytki ze sterownikami.
      Przy włożeniu zainstaluje sterownik z klucza usb i z tego się uruchomi. W
      Creative trzeba drivery i ewentualnie aplikacje zainstalować.
      O tej karcie do której link wkleiłeś nic nie wiem i na jej temat się nie
      wypowiem, jednak cena w porównaniu do tych podobnych na allegro jest chyba duża,
      nawet jak się doliczy przesyłkę. Jeśli chcesz coś więcej dowiedzieć się o tych
      co mam to pisz, jak będę miał chwilę wolną i będę wiedział to odpowiem.
    • Gość: it.dyskont Re: z mikrofonem i słuchawkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 09:54
      Logilink jest w komplecie z mikrofonem i słuchawkami.
    • djmas Re: karta dźwiękowa USB 35 zł 17.08.09, 10:55
      tego czegoś w ogóle nie wolno nazywać kartą dźwiękową. Jest to jakiś tam adapter
      audio i nic więcej.
      Jaką dokładnie kartę masz na mysli pisząc o "zwykłej karcie typu 5.1" ?
      Bo jeśli coś "typu" ASUS Xonar DX to w ogóle nie można tego porównywać ale jeśli
      myślisz o czymś "typu" badziew 5.1 za 30zł to jakością za dużo nie będą się różnić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka