dogberry 03.01.04, 20:07 Może ktoś polecić klienta p2p dla mandrake 9.0. Najlepiej kazaa Link Zgłoś Obserwuj wątek
e.111 Re: klient p2p dla linuxa - kto zna ? 03.01.04, 20:56 1) LimeWire for Linux (Gnutella) www.limewire.com/ 2) Lopster (OpenNAP) lopster.sourceforge.net/ 3) Gnapster (OpenNAP) jasta.gotlinux.org/gnapster.html 4) Mldonkey (eDonkey) www.freesoftware.fsf.org/mldonkey/ 5) eDonkey for Linux (eDonkey) [Prop] www.edonkey2000.com/ 6) cDonkey (eDonkey) cdonkey.suche.org/ 7) Gift client / server (Fasttrack) giftcurs.sourceforge.net/ gift.sourceforge.net/ 8) ed2k_gui 9) Gtk-Gnutella (Gnutella) gtk-gnutella.sourceforge.net/ 10) Qtella (Gnutella) www.qtella.net/ 11) Mutella (Gnutella, console) mutella.sourceforge.net/ 12) TheCircle thecircle.org.au/ 13) Freenet freenet.sourceforge.net/ 14) GNUnet www.gnu.org/software/GNUnet/gnunet.html 15) Lmule (eDonkey) lmule.sf.net/ 16) Bittorrent bitconjurer.org/BitTorrent/ Link Zgłoś
e.111 P.S: klient p2p 03.01.04, 21:40 ...i moze uprzedzajac Twoje nastepne pytanie.Instalacja programow w Linuksie jest opisana w ksiazeczkach dolaczonych do twojej dystrybucji albo na google,i z reguly kazdy program ma zalaczony plik readme... Pozatym ja osobiscie tego typu programow nie uzywam poniewaz: po primo -filmy wole ogladac w kinie(zaden film ogladany na ekranie monitora czy telewizora nie ma tej prawdziwej "kinowej atmosfery"). po secundo -muzyki slucham z radia albo w internecie. po tertio -kradzionych programow nie potrzebuje,Open Source zaspakaja w zupelnosci moje potrzeby w tej dziedzinie... rgds::E111 Link Zgłoś
dogberry Re: P.S: klient p2p 04.01.04, 20:39 Dzięki Ci serdeczne. Podpisuję się obiema rękami pod twoim zdaniem odnośnie filmów. Co do muzyki, to w żadnym radio od wielu lat nie słyszałem np. grupy Middle Of The Road itp. A inni użytkownicy jednak coś takiego posiadają. W końcu nie wszystkich zaspokaja "muzyka" Britney Spears itp. Potrzebuję też czasem "kradzionych" programów. Link Zgłoś
zadyma.pl Re: klient p2p dla linuxa - kto zna ? 16.01.04, 00:57 Bardzo przydatne info :)) dziękuweczka! :) Link Zgłoś
kuba12 Re: klient p2p dla linuxa - kto zna ? 17.01.04, 11:42 a znajdzie sie coś do Direct Connect? Link Zgłoś
gwendal Re: klient p2p dla linuxa - kto zna ? 17.01.04, 12:37 Na przykład Direct Connect 4 Linux (dcgui.berlios.de/index.php) Gwendal Link Zgłoś
kuba12 Re: klient p2p dla linuxa - kto zna ? 17.01.04, 12:59 o dzięki i pytanie co do tej stronki, bo pierwszy raz sie spotkałem developer.berlios.de/projects/dcgui/ to jest jakiś naśladowca sourceforge.net, czy może wierny i aktualny mirror tej strony? chodzi mi o to, czy na tym berlios.de są wszystkie programy z sourceforge? bo bardzo mi sie podoba, że jest po polsku :) Link Zgłoś