sloneczko1 25.06.06, 21:02 krzywa.gliwice.pl/canal/homepl.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: jeszcze roz kanał glywicki 25.06.06, 21:03 przi okazji fajny obrozek ze Laband :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: jeszcze roz kanał glywicki 25.06.06, 21:22 schlesien.nwgw.de/board/viewtopic.php?t=127 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jeszcze roz kanał glywicki 25.06.06, 21:26 bouas na wycieczce? fajne fotki - co to je na tych czech? schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=797 schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=827 schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=831 ps rozumia ze sie wsiado tak jak kedys we Laband we parku, ale zrobiyli tam ty przistan jakos? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: jeszcze roz kanał glywicki 25.06.06, 21:39 dali sie wsiado w Parku,tak jak kiedyś,a na tych fotkach to jest:1)jakieś bajorko--mały stawek,2)na gorze tego jazu--to co sie woda przelywo z kanału do jeziora Dzierżno,3)i tyn jaz z dołu--od strony jeziora Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jeszcze roz kanał glywicki 26.06.06, 05:06 dziynki za wyklarowanie:) to naprawiyli znaczy te pomosty(?) ps coby jeszcze tyn park tak odswiyrzyc ... Odpowiedz Link
podziwok Inksze kanauy i szlojzy 26.06.06, 15:13 "Na szczególną uwagę zasługuje tzw. syfon Kłodnicy. Jest to jedyne w Polsce miejsce gdzie "bezkolizyjnie" krzyżują się dwa cieki wodne; rzeka Kłodnica z Kanałem Gliwickim. Kłodnica przepływa pod Kanałem. Syfon Kłodnicy znajduje się około 2 km poniżej śluzy nr 2 w Nowej Wsi." Tukej ech bou! To je ale srogi "syfon" na Wezerze. Ty wody w kanale jest możno 4 razy wiyncy niż we rzyce. de.wikipedia.org/wiki/Bild:Kanal_ueber_der_Weser.jpg Jest tam tyż muzeum kanauoow i szlojz. Piyknie wytuplikowane zasady jak kere szlojzy dziauajom na ruchomych modelach. To som szprytne sztele. O kanale glywickim tyż tam stoji, ale niywiela. Odpowiedz Link
bonbon1 do Sloneczka 26.06.06, 16:55 Witom Cie Sloneczko! Fajne zdjyncia. Prawie pora dni tymu zech tam bol. Tyn przepust wodnyz kanalu do jeziora Dzierzno pamiyntom jeszcze jak niy bol rozebrany, no ale dwanoscie lot mie tam niy bolo. Tak apropos to te miejsce sie Pustkowie nazywo. Za bajtla my sie tam kompali, ale wtedy jeszcze woda czysto bola :-( Pozdrowiynia! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Inksze kanauy i szlojzy 26.06.06, 18:17 jak mie zabierom to reszta tych śluz tysz zwiedza ,teraz czorno woda w tym kanale jest to sie kompać tam za bardzo niy idzie ,a w tym parku to yno nowe śrobki były na tym kamiyniu;) Odpowiedz Link
bonbon1 Re: Inksze kanauy i szlojzy 26.06.06, 18:22 zle zech sie wysuowiol, w kanale my sie niy kompali, tam zawdy juz czorno woda bola, yno w jeziorze. Zanim w Rzeczycach "Swiniarni" nie wybudowali, bola tam woda-krysztal (mimo iz Klodnica tam juz od lat wpadala). Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Inksze kanauy i szlojzy 26.06.06, 18:53 no ale kedys to sie bajtle i we Kuodce kompali, ale tego to jo juz pamiynta niy moga:)) Odpowiedz Link
bonbon1 Re: Inksze kanauy i szlojzy 26.06.06, 19:19 ja, to bolo jeszcze za starego piyrwy :) Odpowiedz Link
bonbon1 Re: Inksze kanauy i szlojzy 26.06.06, 19:37 Jeszcze mi sie cos przipomnialo. Jak Klodnica do jeziora wpuszczali, to taki jeden z tych "odpowiedzialnych" powiedzial: (tyn akzent sie ale musicie do tego sami wyobrazic) "A ja tu bede za dziesiec lat stal i ze szklaneczki sie wody napije." Tego pierona chyntnie bych kajs w ciymnyj ece spotkol! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Inksze kanauy i szlojzy 26.06.06, 20:21 on na zicher bou kajs ze cyntralnyj Polski Odpowiedz Link
podziwok Re: Inksze kanauy i szlojzy 27.06.06, 13:43 Cza by go poszukać i kozać wypić ta szklonka wody. Lepsze niż ta ciymno eka od bonbona ;)) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Inksze kanauy i szlojzy 27.06.06, 19:04 w tamtym jeziorze to sie ludzie kompajom choć ta świniarnia w tych Rzeczycach je, tak bardziyj od strony Ligoty ;)jak wiycie kaj to je:),moj synek z inkszymi tam byli i pedzieli ,że woda jest czyściejszo nisz w Pławniowicach;) Odpowiedz Link
ballest Re: Inksze kanauy i szlojzy 27.06.06, 19:17 Jou se kompiou za Bajtla i w starym i w nowym Kanarze. Nie wiem czymu w Plawniowicach do dzisiej na kanal, kanar godajom. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Inksze kanauy i szlojzy 27.06.06, 19:58 kanary to po naszymu kobuchy;) takie co w autobusach chytajom jeżdżących bez biletu ;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Inksze kanauy i szlojzy 27.06.06, 20:03 inaczyj na kobucha sie godo tysz "Kobuszewski" :)) a kobuch to Ballest na zicher zaro ci wytuplikuje ze to je taki jedyn ptok:) Odpowiedz Link
ramon6 Re: Inksze kanauy i szlojzy 27.06.06, 20:05 u nous tysz niykere "kanar" goudali - mono to bou jakis Sprachfehler Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Inksze kanauy i szlojzy 27.06.06, 20:09 takich przikuadow przekryncania wyrazow szuo by wiyncyj znonsc we slonskyj godce Odpowiedz Link
ballest Re: Inksze kanauy i szlojzy 27.06.06, 21:23 przeca Suoneczko wiy, ze Kobuch to je ptok, taki co ji kury z placu krod i golymbie tysz atakowou. Odpowiedz Link
ballest Re: Inksze kanauy i szlojzy 27.06.06, 22:17 pl.wikipedia.org/wiki/Myszo%C5%82%C3%B3w abo tyn, nie wiem? pl.wikipedia.org/wiki/Jastrz%C4%85b Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Inksze kanauy i szlojzy 28.06.06, 06:48 Ballest sam go mosz:) de.wikipedia.org/wiki/Bild:Sperber.jpg po polsku sie on mianuje krogulec Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 28.06.06, 06:57 mieli my wontek o gouymbiach, a kebys bou gouymbiorz to bys wiedziou:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps/ps 28.06.06, 07:00 tak szczerze godajonc to ludzie mylom to ale, bo gynau to powinno sie na jastrzymbia gouymbiorza godac kobuch(kuobuch) a na tego coch Ci pokozou kuobuszek(kuobuszek) :)) potoczno slonsko godka mo to do siebie ze ludzie niykedy juz jom zapominajom i potym sie robiom niyporozumiynia ... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: ps/ps 28.06.06, 07:51 przeca jo wiym co to je kobuch;)ale ,że jeszcze som kobuszki toch niy wiedziała, a my godali o kanarze;)toch wytłumaczyła ,że yno znom tako nazwa tych autobusowych kobuchow :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps/ps 30.06.06, 16:43 jo wia Suoneczko, jo se to ale biera "poleku i ze szpasym":)) Odpowiedz Link
januszbn Re: jeszcze roz kanał glywicki 30.06.06, 12:06 Witam wszystkich Wybaczcie, nie znam gwary ale za to mam prośbę. Jestem autorem strony o kanale gliwickim i starym kłodnickim (dział w opracowaniu). Interesują mnie wszelkie informacje na ww. tematy. Jeśli ktoś pamięta albo zna z przekazu innych cokolwiek o starym kanale kłodnickim jeszcze z przed budowy nowego kanału, o budowie nowego kanału, wszystko w tym temacie ........ bardzo proszę, podzielcie się tą wiedzą ze mną. Warto zachować wspomnienia i wiedzę o tym co jeszcze zostało. Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej na temat Pustkowia ? Jak to wyglądało przed powstaniem zalewu. Wiem, że tamtędy płynął stary kanał i Kłodnica. Czy ktoś wie coś więcej o młynie wodnym na Kłodnicy www.kanalgliwicki.net/mlyn/index.html Przy okazji - mozna zobaczyć rozkład i ceny rejsów wycieczkowych po kanale www.kanalgliwicki.net/statki/index.html Za kilka dni będzie zupełnie nowa wersja strony o kanalegliwicki. Można do mnie napisać kanal.gliwicki@gmail.com. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jeszcze roz kanał glywicki 30.06.06, 14:58 Pyrsk ! No to jo Ci cos opowia(ciekawostka) od ludzi co przi tym nowym kanale miyszkali - jak tyn nowy kanau robiyli to do betonu wciepywali tysionce jajkow Odpowiedz Link
januszbn Re: jeszcze roz kanał glywicki 30.06.06, 16:53 szwager_z_laband napisał: > Mosz na mysli muyn we Laband?, abo tyn we Szobiszowicach? Młyn w Szobiszowiczch jest w miarę dobrze znany. O młynie w Łabędach nic nie wiem, ale chętnie się czegoś dowiem. Miałem na myśli młyn w Dzierżnie - młyn Gorola www.kanalgliwicki.net/mlyn/index.html Dziękuję i pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jeszcze roz kanał glywicki 01.07.06, 07:59 no tosz cytuja ze "Huta Łabędy - zarys dziejow": "Istnienie dużego stawu zaporowego z młynem należącym do rodziny Nossol. Elementy napędu młyna zostaly wykorzystane do napędu dmuchaw i toru Łup pierwszego pieca pudlarskiego postawionego w Łabędach." Kedys na forum szkryflali my juz tysz o muynach we Glywicach:) ps o muynie Gorola nic Ci niy pomoga ale:) Odpowiedz Link
januszbn Prośba do "szwagra_z_Laband" 12.07.06, 23:46 Po, mam nadzieję, udanym urlopie bardzo proszę o kontakt na forum lub na maila (ze strony o kanale). Chodzi mi o "zarys dziejów huty Łabędy" Jeśli ktoś ma tę książkę bardzo proszę o kontakt. Nowa wersja strony www.kanalgliwicki.net Pozdrawiam Odpowiedz Link
ballest Re: jeszcze roz kanał glywicki 02.07.06, 19:15 Moji Omy uojciec miou mlyn w Uoni dzisiej Lany Male mlny na Klodnicy, ale wiyncy nie wiem. Mom ale duzo ksionzek, kera tysz Meg mou, a tam jest duzo na tyn tymat. Spytej se Meg, jak umiesz po niemiecku, to uona ci te materialy udostepni! Odpowiedz Link
bonbon1 Re: jeszcze roz kanał glywicki 03.07.06, 15:06 Witam cie, jako ze nie znasz slonskiego, pomecze sie po polsku ;) Przede wszystkim gratulacje jezeli chodzi o twoja strone! Na temat pustkowia, to jeden z tutejszych forumowiczy z pewnoscia moze ci cos napisac. Juz go o to poprosilem. A ja sam probuje sie takze dowiedziec czegos co by ciebie moglo zainteresowac. Niestety generacja ktora jeszcze naocznym swiadkiem co niektorych rzeczy byla, zbyt szybko wymiera. Moj oupa, swietej pamieci, na przyklad jeszcze pracowal przy budowie kanalu. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
januszbn Re: jeszcze roz kanał glywicki 03.07.06, 17:46 Witam i dziękuję za chęć pomocy. Ja w gwarze wszystko rozumiem tylko z resztą zupełnie kiepsko.Fakt, naoczni świadkowie odchodzą... Przykład z wczorajszego dnia. Dzięki bardzo uczynnemu starszemu panu zobaczyłem resztki śluzy nr 12 i 13 starego Kanału Gliwickiego i to nie daleko, w Pławniowicach i Taciszowie. Sam z pewnością nie zgałbym co jest w zagajniku na górce. Zbieram więc te informacje i powoli przekładam na internet. Dzięki uwagom jakie otrzymałem zrobiłem drugą nowszą wersję strony która ukaże się za kilka dni. Oczywiście napiszę tu, na forum. Wydaje mi się że będzie dużo ciekawsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ramon6 Re: jeszcze roz kanał glywicki 04.07.06, 17:48 Bonbon miou mie na myjsli s tym Pustkouwiym. Mom jeszcze jedna ciotka kerou ta uokolica jeszcze conajmi ze lout 30/40-tych znou. Ale bynda dopiyro s niom miou kontakt we siyrpniu, bestosz trocha cyrpliwojsci. Odpowiedz Link
januszbn Nowa wersja strony o Kanale Gliwickim + rejsy 09.07.06, 13:26 Opublikowałem nową wersję strony o Kanale Gliwickim, poszerzoną o inne ciekawe, moim zdaniem, informacje i linki. Jest też strona "Przystań Łabędy" gdzie można dowiedzieć się o trasach, rozkładzie rejsów i cenach biletów. Jak zwykle, proszę o opinie i uwagi (zwłaszcza krytyczne). Zapraszam ===================== www.kanalgliwicki.net Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Nowa wersja strony o Kanale Gliwickim + rejsy 09.07.06, 18:31 dziękujemy:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jeszcze roz kanał glywicki 30.07.06, 20:43 Specjaliści mają stworzyć projekt reanimacji Kanału Gliwickiego 28.07.2006 Od wielu lat możliwości Kanału Gliwickiego wykorzystywane są połowicznie, mimo że transport towarów drogą wodną nadal należy do jednego z najtańszych. Gdy w gliwickiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej zaczęły powstawać pierwsze fabryki, mówiono, że jego wodami transportowane będą m.in. produkowane tu ople. Od tego czasu minęło dziesięć lat. W ostatnich dniach o reaktywacji i wykorzystaniu pełnych mocy Kanału Gliwickiego mówi się ponownie za sprawą wojewody śląskiego, Tomasza Pietrzykowskiego. Został powołany specjalny zespół, który ma określić rozmach przedsięwzięcia i zdecydować, czy skupić się na remoncie istniejących portowych urządzeń czy też ich rozbudowę. Problem jest jak najbardziej na czasie. 20 lipca minęła bowiem dwusetna rocznica uruchomienia przewozu towarów na Kanale Kłodnickim, poprzedniku Gliwickiego. Jednocześnie portowe elementy Kanału Gliwickiego niszczeją. Pieniądze na modernizację Kanału Gliwickiego zapisano już w 2001 roku w rządowym programie "Odra 2006". Program ten jednak skupia się na zabezpieczeniu przeciwpowodziowym gwarantuje jedynie 10 proc. kwoty i nie wskazując, z jakich źródeł pozyskać kolejne pieniądze na jakiekolwiek prace. W 2002 roku wyliczono, że koszty te wyniosłyby ok. 96 mln zł. Okazuje się też, że przedsięwzięcie to nie mieści się również w żadnym z unijnych programów pomocowych. Tymczasem teraz to już jest "być albo nie być" kanału. Śluzy wymagają remontu a wyposażenie techniczne poszczególnych obiektów pochodzi z 1934 roku, czyli z lat kiedy Kanał powstawał. Żegluga praktycznie zamarła w 1997 roku. Obecnie wodami Kłodnicy transportowanych jest około 700 tys. ton towarów rocznie, przy czym możliwości te wynoszą około 4 mln ton, a po rozbudowie wzrosłyby jeszcze bardziej. Dobrze, że teraz są sojusznicy reaktywacji wodnych przewozów, bo przecież są klienci gotowi odbierać tą drogą więcej towarów! - podkreśla dr inż. Franciszek Pistelok, dyrektor Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Gliwicach. Wśród klientów są m.in. elektrownie we Wrocławiu i Opolu odbierające śląski węgiel oraz kędzierzyńska fabryka nawozów. Drogą wodną płyną też towary wielkogabarytowe (np. kotły), bo byłby problem z ich przewiezieniem w sposób tradycyjny. Jak jednak podkreśla dyr. Pistelok, cały czas problematyczne pozostają "wolne" kursy w drugą stronę, bo na Śląsk najczęściej barki wracają puste. - Dlatego najważniejszym zadaniem jest teraz sporządzenie studium uwarunkowań. Pozwoli ono określić rozmach inwestycji - remont lub rozbudowę elementów technicznych Kanału Gliwickiego, tak by zostały dostosowane do potrzeb położonych wzdłuż biegu Odry podmiotów gospodarczych, przede wszystkim odbiorców węgla. Dalszy etap to udrożnienie całego szlaku wodnego Odry aż do Szczecina. W opracowaniu brana będzie pod uwagę przepustowość Kanału Gliwickiego. Obecnie przez śluzy Kanału Gliwickiego mogą przepływać jedynie barki o pojemności do 500 ton. Gdyby śluzy Kanału Gliwickiego zostały rozbudowane, mogłyby po nim pływać barki o pojemności do tysiąca ton - informuje Marta Malik, rzeczniczka prasowa wojewody śląskiego. Kanał Gliwicki ma długość 41 km, posiada sześć śluz. To już zabytki techniki. Kanał wymaga przede wszystkim odmulenia ze spływającego do wód Kanału miału węglowego. Inna sprawa, że paradoksalnie, węglowy miał absorbując zanieczyszczenia sprawia, że Kłodnica wpadając do Dzierżna Dużego staje się tu już wodą III klasy czystości. Gdyby zdecydowano się na zwiększenie transportu wodnego, konieczna byłaby również regulacja ruchu, gdyż na Kanale są odcinki, gdzie barki mogą mieć problem, by się zmieścić na łukach. Zalecenia Unii Europejskiej są takie, by przynajmniej 10 proc. krajowego transportu odbywało się przyjazną dla środowiska drogą wodną. Poza aspektem gospodarczym studium powinno zawierać także projekt wykorzystania Kanału Gliwickiego do celów turystycznych. Obecnie na wodach Kłodnicy nie ma już uciążliwej piany, nie unosi się nad nią nieprzyjemny zapach, bo położone wzdłuż cieku miasta zaczęły regulować swą gospodarkę ściekową. Pierwsze pozytywne symptomy już są. Przewoźnik z Wrocławia przyholował dwa stateczki i wykonują one regularne rejsy turystyczne. Mam nadzieję, że te dobre czasy wrócą również i dla wodnego transportu - dodaje Franciszek Pistelok. Kanał Gliwicki został zbudowany w latach 1933-39, nosił wówczas imię Adolfa Hitlera. W uroczystości wmurowania kamienia węgielnego pod jego budowę uczestniczył Rudolf Hess, prawa ręka przywódcy III Rzeszy. Prace wykonywano z niewielkim udziałem sprzętu mechanicznego. Kanał do dziś uchodzi za prawdziwy cud techniki. Już jego poprzednik, Kanał Kłodnicki, który powstał na początku XIX wieku uważany był za doskonały przykład drogi śródlądowej. Aby ułatwić dojazd do i z portu wybudowano istniejącą do dziś tzw. starą autostradę. W 1939 roku do portu doprowadzono również linię kolejową. W uroczystości wmurowania kamienia węgielnego pod jego budowę uczestniczył Rudolf Hess, prawa ręka przywódcy III Rzeszy. Prace wykonywano z niewielkim udziałem sprzętu mechanicznego. Kanał do dziś uchodzi za prawdziwy cud techniki. Już jego poprzednik, Kanał Kłodnicki, który powstał na początku XIX wieku uważany był za doskonały przykład drogi śródlądowej. Aby ułatwić dojazd do i z portu wybudowano istniejącą do dziś tzw. starą autostradę. W 1939 roku do portu doprowadzono również linię kolejową. Odpowiedz Link
januszbn Re: jeszcze roz kanał glywicki 31.07.06, 02:34 Witam po urlopie (???) zapewne. Bardzo proszę o kontakt na adres kanal.gliwicki@gmail.com =============================== www.kanalgliwicki.net Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jeszcze roz kanał glywicki 31.07.06, 12:32 ja juz zech je po urlopie i cytowouch to ze tyj ksionzki - szynknou mi jom roz Ballest. Poczebujesz os z niyj? ps puynouch po kanale i widziouch stoc po lewyj stronie(richtunk Rzecyce) stoc mauo barka chyba niymiecko - bo stoua po niyj po niymiecku napisano nazwa. Niywiysz bez cufal co to je za barka? Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 31.07.06, 12:34 o tym muynie Goroll je cos we ksionzce Jacka Schmidta "Koscioly Ziemi Gliwickiej - Labedy"! Odpowiedz Link
januszbn "Huta Łabędy - zarys dziejów" 01.08.06, 01:59 Ponieważ napisałeś w jednym z wcześniejszych postów "no tosz cytuja ze "Huta Łabędy - zarys dziejow" myślałem że ją masz. Podobno są w niej ciekawe zdjęcia, stare, jak był jeszcze Kanał Kłodnicki. Ponieważ będzie osobny dział o starym kanale, zbieram wszystkie informacje i zdjęcia. Niestety, zdjęć jest mało i chciałem interesujące mnie zdjęcia zeskanować. Z pewnością są tam też jakieś informacje o roli kanału przy hucie. Mogę tą książkę pooglądać w czytelni w Gliwicach, ale jest nie do pożyczenia tylko do czytania na miejscu, a mnie to guzik daje. Nie zrobię skanu. Co do barki to gdzie i kiedy ją widziałeś. Ja nie widziałem. W czwartek będę w Dzierżnie to na śluzie się dowiem czy jakiejś niemieckiej barki nie śluzowali. Nie wiem czy widziałeś reportaż o kormoranach na kanale. Zobacz www.kanalgliwicki.net/gliwiczanie/kormar.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: "Huta Łabędy - zarys dziejów" 01.08.06, 10:29 Tysz mom ta ksionzka, prawie ale mom zepsuty scaner, ale jak go naprawia abo byda miec nowy to to dom na naszo galeria co znonda w temacie o keryms spomnious ze tyj ksionzki.Barka stoi po lewyj stronie - jak puyniesz richtunk Rzeczyce - miyjwiyncyj 1/3 drogi. Widziouech jom jakes 10 dni tymu (miyjwiyncyj), je to mauo jednostka i niywia co za funkcja mo speuniac - na zicher niyje to nic do przewozynia towaru. Tak sie niy zuco w oczy i pomysloubys se ze to je polsko jednostka, ale je na niyj niymiecko nazwa (niystety niyporadza se tera prtzipomniec jako dokuadnie. Mom jom chyba kajs na zdiynciu - zaro poszukom i postarom sie sam pokozac! Zaroski se obejza tysz te kormorany, jo widziou kaczki, sarynka na brzegu, i co mie zaskoczyuo - przi pontonie-mostku po kerym sie we laband wuazi na statek wycieczkowy puywauo pouno mauych rybek(narybku). Odpowiedz Link
januszbn Re: "Huta Łabędy - zarys dziejów" 01.08.06, 11:34 Już wiem o co Ci chodzi. To jest zapewne to kantar.fm.interia.pl/pog.jpg kantar.fm.interia.pl/pog1.jpg To jest ( była) kiedyś pogłębiarka. Co to może robić teraz - nie wiem i nie wiedzieli też ci z którymi płynąłem do Koźla. Te kolorowe flagi sygnalizują z której burty należy opływać to coś. "Szwager" napisz do mnie maila, nie będę wszystkiego pisał na forum, a mam pare pytań. Ze strony o kanale kliknij kontakt i po kłopocie ======================= www.kanalgliwicki.net Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: "Huta Łabędy - zarys dziejów" 01.08.06, 11:54 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=158&pos=9 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=158&pos=11 to som te fotki ze tom "niymieckom" jednostkom ps przeca sam na krzinka mogesz tysz szkryfnonc - czekom do 13.00 bo potym ida do roboty pozdrowiom! Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 01.08.06, 12:01 a sam inksze dwie fotki ze naszego rejsu narazie: schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=158&pos=12 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=158&pos=10 Odpowiedz Link
ballest Re: ps 07.08.06, 22:15 Uot kedy Ty tysz na Kanal Kanar godosz:) Czy w Laband tysz tak godali? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 08.08.06, 09:01 niy, jo to wzion od cia - mysla ze take cos je ciekawe i werci sie to niyzapomniec:) ps inoch czekou kedy sie spytosz:)) Odpowiedz Link
podziwok Re: ps 08.08.06, 16:28 Coś mi sie zdo że z tym "kanarym" jest tak samo jak ze "cymyntorzym" ;) Ftoś leko guchy godou tak bo żle suyszou, a potym, dieciska to suchali, i myśleli że tak je dobrze. Tako je moja wersjo "kanaru" ;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 08.08.06, 19:32 no ja, tak to juz u nos bouo we OS ze sie mocka wyrazow przerobiauo na swoja melodia:) mie tak kedys jedyn padou ze "konkastlom" alech sie niydou Odpowiedz Link
ballest Re: ps 01.09.06, 21:49 Szwager klikni jeszcze roz na te fotki, podobajom mi se te jednostki;) Odpowiedz Link
ballest Re: ps 01.09.06, 21:51 Szwager jak bydam w Glywicach to jou mu jom mogam wypozyczyc, bo jou jom tysz mom;) Odpowiedz Link
januszbn Re: ps 02.09.06, 14:37 Bardzo dziękuję za gotowość wypożyczenia książki i dodam, że w każdej chwili mogę ją odebrać osobiście, aby nie sprawiać Wam kłopotu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 02.09.06, 23:05 ok, jak byda jo abo ktos odymie ze famili we Glywicach to dom znac kaj jom mosz odebrac:) Odpowiedz Link
ballest Re: ps 02.09.06, 23:08 Jou ale mom ta ksiazka uo Hucie z Laband, czytej Hermina, ta ci przywiezam januszko! Odpowiedz Link
januszbn Dział o Kanale Kłodnickim 28.08.06, 02:03 Dostępny już jest materiał o starym Kanale Kłodnickim. Dział opracowany m.in na podstawie monografii "Gleiwitz 1925". Monografia również w oryginale. ============================= www.kanalgliwicki.net/klodnicki/ Odpowiedz Link
ballest Re: Dział o Kanale Kłodnickim 28.08.06, 22:54 Dziynki Janusz, WIELKIE dziynki. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Dział o Kanale Kłodnickim 28.08.06, 23:12 niedawno mi jedna Pani opowiadała jak przijyżdzała specjalnie z Tarnowskich Gor z Mamą żeby oglądać ten kanał z mostu na Dworcowej,albo Wrocławskiej albo Wilymstrasy--to była atrakcja w tamtych czasach Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Dział o Kanale Kłodnickim 29.08.06, 08:02 ta ksionzka tysz mom, zresztom Mafiozy tysz jom majom, a nasz kolega cos sie niy odzywo ... a chciou cos przeca odymie(?) ps Janusz dostous juz ta ksionzka? Odpowiedz Link
januszbn Czy ktoś wie cokolwiek o .... 01.09.06, 11:00 ....... o stoczni w Ujeździe. Usłyszałem bardzo ciekawą historię, i szukam potwierdzenia w innym źródle. Czy ktoś wie co tam się budowało, zwłaszcza w czasie wojny. Zdjęcia ze stoczni dziś zobacz krzywa.gliwice.pl/canal/stocznia/st1.jpg wejście do basenu stoczni krzywa.gliwice.pl/canal/stocznia/st2.jpg fragmenty pochylni i nabrzeża krzywa.gliwice.pl/canal/stocznia/st3.jpg krzywa.gliwice.pl/canal/stocznia/st4.jpg krzywa.gliwice.pl/canal/stocznia/st5.jpg Nadal poszukuję książki "Dzieje huty Łabędy" albo coś koło tego oraz wyszła ponoć książka z okazji 50-lecia Bumaru - podobno dostali ja pracownicy. Za udostępnienie do zeskanowania byłbym wdzięczny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Czy ktoś wie cokolwiek o .... 01.09.06, 11:22 godom ci ze mom ta ksionzka - zrobiymy to tak, jak byda we Glywicach abo dostana sam bezuch to porzycza ci ta ksionzka na pora dni. To moge ale potrwac! Odpowiedz Link
januszbn Re: Dział o Kanale Kłodnickim 01.09.06, 10:28 No chciał i chce. Napisałem do Ciebie maila toś mi nie odpisał. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Dział o Kanale Kłodnickim 01.09.06, 11:20 Pardom, tera dopiyro to widza, no i juz odpisuja. Cytuja bo mozno inksze bydom to sam lepiyj wiedziec(np fater od Bombona): " Czy możesz mi objaśnić co przedtawia ta pocztówka i co z tego jeszcze się zachowało. Zależy mi szczególnie na tym fragmencie w górnym prawym rogu, ten z kanałem. Czy widoczny tam budynek istnieje, w którym miejscu to wogóle było." sam wrazom tyn obrozek! schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=73&pos=55 oba obrozki na wiyrchu(ze lewyj i prawyj strony) to je to samo to znaczy to je zamek od Welczkow. Zaskoczous mie ale ze tym zdjynciym na kerym godosz ze ta woda kole tego zomku to je kanau - pytouch sie mamy i doszli my do wniosku ze jak to je kanau to musi to byc tyn fragmynt kaj dzisiej puynie Kuodka kole miejsca kaj bou kedys tyn zamek. Jak wiysz zamku juz downo niyma tak ze ino te miejsce sie ostauo kaj we ziymi trocha kamiyni znondziesz jak pokopiesz:) cytuja dalyj: "Usiłuję odtworzyć przebieg starego kanału w Łabędach i zlokalizowanie miejsc gdzie były śluzy. Ostatnio dowiedziałem się, że śluza była w okolicy ulicy Nad Kanałem i podobno jest nawet budynek śluzowego. To była śluza nr 15. Powiedziano mi, że następna śluza była na ulicy Kanałowej. Tam na końcu jest domek. Byłem tam wczoraj i rozmawiałem z właścicielem, starszym mocno Panem i kategorycznie stwierdził, że tam były tylko dwa mostki - jeden mały koło jego domu, drugi większy dalej, ale został prawdopodobnie zasypany. Śluza była chyba trochę dalej, w osi obecnego kanału - zatem juz jej nie ma. Masz może jakąś wiedzę w tym temacie." Po rozmowie ze mojom mamom moga Ci na podstawie tego co szkryfnous pedziec ino, ze musisz uwazac jak godosz ze ludzmi, bo KLanau Kuodnicki pamiynto juz naprowdy chyba ino jakos blank staro persona - jak wogole! To cos tu szkryfnou to najprowdopodobniyj je czynsciowo mylone ze obiektym (obiektami) kere pamiynto moja mama ze dziecinstwa(jo zresztom czynsciowo tysz) - to bouo jak mioues "Kokotek" i "Pasieka", tam bouy betonowane basyny i zbiorniki kere uonczouy sie ze Kuodkom - odich funkcja zawsze kojarzoua mi sie ze jakims wyrownywaniym poziomu wody abo miaua cos spolnego ze "Kokotkym" - zdjyncia zabudowan "Kokotka" mosz w tyj ksionzce z keryj orginalne teksty doues na Twojyj stronie! Istnieje jeszcze jedna mozliwosc - pamiyntom za bajtla niydaleko tego miejsca bouo jeszcze takie jakby "odgauynziynie" od Kuodki, a raczyj jakby miejsce kaj cos ze Kuodkom bouo pouonczone(tam zbiyrali my tzw "kacze myduo") - to moguo byc ewyntualnie tam, ale o domau co by jeszcze bou pozostauosciom po starym Kanale Kuodnickim nic niystety niywiym... Proponuja ci sie popytac u styrych ludzi Zakanauym(Stare Labedy), bo zyje tam jeszcze pokolynie kere pamiynto lata przedwojynne! Dolny lewy rog na Twoim zdjynciu to je staw we "Majontku" a wuasciwie we parku zamkowym - to bouo tysz zaros kole zamku. Resztki po tym stywie pamiyntom(jako dziecko) ze konca lat 60/ewent. poczontku 70ych) to juz wtamtym czasie bouo ino bajorko po kerym toplauy sie kaczki i kore kerego szuo jeszcze natrefic suawne kury liliputy grafa Welczka wiedzom o kerych rozpoczou swoja kariera suawny Grzimek. Na dole po prawyj stronie to najprawdopodobniyj je jedno ze zabudowan kole majontku - przi tyj ulicy kaj je tyn zawarty most(kole niego miyszko jeszcze moj ujek) = to je jak miniesz poczta Zakanauym i skryncisz we prawo!,a tyn we srodku to kojazy mi sie jedynie ze spichlerzym ze majontku, ale tego to juz na zicher Ci niy powia:) pozdrowiom i jeszcze roz przepraszom ze niyzauwazouech Twojego postu! Szwager Odpowiedz Link
januszbn Powstanie projekt modernizacji Kanału Gliwickiego 14.09.06, 00:23 Depesza PAP z 13.09.2006 r Transport/ Powstanie projekt modernizacji Kanału Gliwickiego 13.9.Katowice (PAP) W przyszłym roku mają zapaść decyzje, czy, jakim kosztem i w jakim zakresie, zmodernizowany będzie Kanał Gliwicki, łączący aglomerację górnośląską z Odrą. Więcej - zobacz "nowości na stronie" =========================== www.kanalgliwicki.net Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Powstanie projekt modernizacji Kanału Gliwick 05.10.06, 18:55 olek.friko.pl/okolice.html Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Powstanie projekt modernizacji Kanału Gliwick 05.10.06, 20:13 www.icons.pl/dodruku2.php?kat=wyd&id=oc01xxxxxx08 Odpowiedz Link