asiulek123 07.06.07, 21:42 Jakie jest Wasze zdanie?? Jesteście za zniesieniem handlu w nd i święta czy też wręcz przeciwnie?? Ja zdecydowanie jestem za zniesieniem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhadau1 Re: handel w nd i święta 08.06.07, 10:01 zakaz handlu w święta - tak. ale w niedziele - ????? tylko wtedy mam czas zrobic zakupy. Poza tym dlaczego np. kasjerki w kinie miałyby pracować w niedzielę? a kierowcy autobusów? a taksówkArze? jak wszyscy wolne , to wszyscy. Pracować powinno tylko pogotowie, straz pożarna i policja. a cała reszta odpoczywa w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: handel w nd i święta 08.06.07, 16:30 A czy bierzesz pod uwagę, że spowoduje to redukcję zatrudnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek123 Re: handel w nd i święta 08.06.07, 23:03 A czy bierzesz pod uwagę to, że ci ludzie nie mają innego wyjścia..chociaz niedziela powinna być wolna. Zgodnie konstytucja, religią itd to czas wolny dla wszystkich, powinno sie ją spędzić z rodziną. Dlaczego jedni muszą pracować świątek-piątek a inni mają każdy weekend wolny (i to w wielu wypadkach za o wiewle większą kasę). Jakoś np w Niemczech wszystkie sklepy sa pozamykane, tam naprawde czuje się, że jest to dzień wolny. Nie chodzi mi tu tylko o pracowników sklepów...Tak jak kolega wcześniej napisał, powinny pracować tylko policja, pogotowie i straż. ps. takie jest moje zdanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: handel w nd i święta 09.06.07, 13:58 Biorę to pod uwagę, podobnie jak fakt, że znam ludzi, których sytuacja materialna zmusza, aby dorabiali sobie w weekendy i święta w markecie na kasie. Tylko wtedy mogą. Odpowiedz Link Zgłoś