Dodaj do ulubionych

Kubalski nie powinien dłużej być wójtem.

28.08.06, 12:30
witam,

Tak właśnie pracuje obecny, mam nadzieję że tymczasowy, wójt (poniżej). Więc
jak pójdziecie do wyborów, dobrze się zastanówcie, bo gdy będzie takiej
sytuacji, jak my w Chotomowie, to tak możecie zostać potraktowani. Arogancja
"władzy" w Jabłonnie jest większa, niż w Warszawie smile

pozdrawiam,

Marcin
--

Pytanie: (kategoria: Inne)
najpier cytat z tymczasowego wójta:
„Jak już wielokrotnie na tym forum wskazywałem, istnieje duża różnica między
obietnicami, jakie złożyłem i które zostały dotrzymane, a Pana wyobrażeniami i
wnioskami co do owych obietnic.
Grzegorz Kubalski, Wójt Gminy Jabłonna”
--
Panie Grzegorzu,
Jak potwierdzą Panu mieszkańcy Chotomowa, zobowiązwał się Pan postawić
latarnie na nagmiennie kradanej ulicy już 30 czerwca 2005 roku. Takie
oswiadczenie dał pan przy ponad 50 świadkach i Policjantach z Jabłonny. Dziś
po raz kolejny odrwaca pan kota ogonem smile
Może zamiast zwyczajnie klamać, weźmie się Pan po prostu do pracy? Te
pozstające panu 2 miesiąc moze pan poswiecic nam, mieszkańcom gminy.
I teraz pytanie: Czy nie bedzie pan odczuwał zażeniowania, startując w
nadchodzących wyborach?

Odpowiedź:
Nie będę.

Grzegorz Kubalski, Wójt Gminy Jabłonna
Obserwuj wątek
    • joanna-z-buw Re: Kubalski nie powinien dłużej być wójtem. 29.08.06, 13:41
      Panie Wójcie,

Nie mieszkam w Chotomowie, ale znam Chotomów i interesowałam się Pana kadencją,
      więc pozwolę sobie na pewną uwagę.
      Jeśli Pan to czyta to z całym szacunkiem, ale jeśli ktoś obiecuje, że postawi
      latarnie to chyba nie na miejscu jest pisanie, że Pan Marcin ma zbyt wybujałe
      wyobrażenia co do Pana obietnic. Po deklaracji, że oświetli Pan ulicę nikt nie
      oczekuje, że zrobi Pan coś innego niż... oświetli ulicę. Zresztą jedną z
      najczęściej okradanych ulic w Chotomowie. Dwa miesiące to dużo i dużo da się
      jeszcze przez ten czas zrobić. Jeśli nie potrafił / nie chciał Pan wywiązać się
      ze swoich obowiązków przez rok to niech Pan zachowa twarz i zrobi to chociaż
      teraz. Trochę się Pan zrehabilituje za swoją kadencję.
      Jeśli ma Pan jakieś konkretne problemy z wywiązaniem się z tych latarń na
      Kisielewskiego to niech Pan na Boga powie w czym ma Pan problem, a nie pisze,
      że nie postawi, bo NIE. W Chotomowie jest dużo zaradnych ludzi, pomogą.
      Pozdrawiam.
      J.
      • chotomow72 Re: Kubalski nie powinien dłużej być wójtem. 31.08.06, 13:42
        witam,

no, trudno to ująć lepiej.

pozdrawiam,

Marcin
        • lejla44 Re: Kubalski powinien dłużej być wójtem. 05.09.06, 21:15
          Nie wystarczy postawić latarni na jednej ulicy by być dobrym Wójtem. Zapewne
          wystarczy aby zadowolić niektórych prywatny interes.
          • czasowstrzymywacz Nie wystarczy 06.09.06, 08:35
            Masz racje nie wystarczy.
            Ba nie wystarczy nawet postawic latarnie w calej gminie, powiecie czy
            województwie.
            bycie Wójtem to coś więcej niż tylko stawianie latarnii i utwardzanie dróg.
            Czy tymi samymi kryteriami mierzycie osiągnięcia rządu RP??? jeśli tak to od
            parunastu lat wyniki sa marne!
            • joanna-z-buw Re: Nie wystarczy 06.09.06, 14:43
              Proponuję w ten sam sposób poużalac się nad każdym kto wykonuje jakąś pracę.
              Ciekawa jestem, jak długo potrzymanoby w firmie kogoś kto nie wywiązuje sie ze
              swoich dead-linów, zobowiązań, wydaje firmowe pieniądze na nie te rzeczy, na
              które powinien i jeszcze jest przekonany, ze nikt go nie rozumie. A on przecież
              stara sie jak może. OK, ale na to stanowisko te umijętności, które pan Kubalski
              posiada to według części mieszkańców - za mało. I tak, w ten sam sposób
              powinniśmy podchodzić do naszego rządu. A na stanowisku zostanie tylko ten kto
              ma układy i poparcie, ale faktyczne a nie tylko "zorganizowane".
              Nigdy nnic się w tym kraju nie zmieni, jesli każdy będzie się bał zmian (już
              lepszy ten wójt, niż następny, bo przecież nie wiadomo jaki będzie - takie
              posty tez już były, poszukajcie sobie) i jeśli na wszystko będzie społeczne
              przyzwolenie.
              • joanna-z-buw Re: Errata 06.09.06, 14:54
                Na stanowisku zostanie tylko ten kto ma układy i poparcie, ale "zorganizowane"
                a nie faktyczne. Tak powinno brzmieć to zdanie. W wolnym tłumaczeniu wygra ten
                na kogo ludzie będą przyjeżdżać autokarami, żeby zagłosować.
                • lejla44 Re: Spiskowa teoria dziejów 06.09.06, 22:05
                  Jakieś fantastyczne autokary przyjadą chyba z samej stolicy aby wybrać nam
                  Wójta. To jakieś nieporozumienie - spiskowa teoria dziejów. Nigdy nie
                  twierdzono na tym forum, że lepszy stary Wójt niż nieznany. Ja po prostu
                  popieram działania obecnego Wójta i wbrew opiniom innych osób zauważam postęp w
                  Jabłonnie. Zaległości z ostanich kilkudziesięciu lat nie znikną w ciągu 4-
                  letniej kadencji.
                  • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 01:48
                    Bardzo się cieszę, że stylistyka się poprawiła - lepiej się teraz Ciebie czyta,
                    Małgosiu.
                    Nie napisałam, że przyjadą autokarami ludzie wybrać wójta Kubalskiego. Nikt nie
                    uprawia również spiskowej teorii dziejów - skąd takie wnioski ? Napewno nie z
                    obserwacji sytuacji w naszym kraju, bo z tą troszkę na bakier prawda ? Powtórzę
                    więc: nie zawsze wygrywa ten kogo faktycznie ludzie chcieliby wybrać, tylko ten
                    którego wyborcy są bardziej zdyscyplinowani i głosują, choć czasem nie mają
                    większego pojęcia dlaczego. Albo głosuje się na to nazwisko, które jest znane.
                    Głosy w rodzaju "lepsze znane zło, niż nieznane" nie tylko były, ale
                    żeczywiscie nie tu, tylko na forum Legionowa (zachęcałam do lektury). Jak
                    znajdę chwilę czasu to Ci znajdę i zacytuję.
                    Nikt Ci nie odmawia prawa do lubienia wójta i głosowania na niego. Nikomu nikt
                    tego nie odmawia. Nikt nie mówi też, że Jablonna się nie rozwija. Tylko sa
                    osoby, które patrzą nie na ogólne wrażenie, tylko na sposób załatwiania
                    konkretnych spraw. Jasne, możemy przyklaskiwać wójtowi jak dziecku, które raz
                    na dziesięć spacerów się nie przewróciło, ale tak to będziemy naprawiać tą
                    naszą rzeczywistość przez kolejne kilkadziesiąt lat.

J.
                    • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 01:50
                      Przepraszam, wstęp do kogo innego, a treść postu do kogo innego. Chyba
                      żeczywiście nie ma sensu, a przynajmniej już nie o tej porze.
                      • ygloo Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 07:58
                        Ja tylko w kwestii formalnej Joanno.
                        Stawiasz zarzuty Małgosi o stylistykę, ale sama ortografii nie przestrzegasz -
                        można by rzec: "przyganiał kocioł garnkowi" big_grin

Pozdrawiam,
                        Rafał
                        • chotomow72 Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 14:45
                          Rafale,

Aż boje się cokolwiek napisać, bo mi się dostanie za moje literówki smile

Marcin

PS. Sprawdziłem dwa razy przed kliknięciem "wyślij" smile
                          • ygloo Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 16:40
                            o nie, to pomówienia wink
                            Ja tylko zwróciłem uwagę Joannie, że poucza Małgosię (ciężko czytelne posty z
                            uwagi na stylistykę wypowiedzi) a sama popełnie błedy, które równie ciężko
                            wpływają na ich lekturę!

Rafał
                            • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 16:53
                              To idźmy za ciosem:

zdanie "o nie, to pomówienia !" powinieneś zacząć z wielkiej litery. Brak tej
                              wielkiej litery spowodował, że nie zrozumiałam zdania. Bawimy się dalej ?

Nie pouczam Małgosi, poprosiłam ją, żeby rozdzielała zdania. Nic wyszukanego.
                              tylko rozdzielanie zdań. I potem podziekowałam jej po jej super reakcji.

J.
                              • ygloo Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 16:58
                                Faktycznie, powinienem napisać z dużej litery, dziękuję za zwrócenie uwagi.
                                Aczkolwiek w mojej ocenie nie zmieniło to ani formy wypowiedzi ani kontekstu
                                zdania.
                                • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 20:50
                                  Bo nie zmieniło i nie tylko w Twojej ocenie. Zwróciłam Ci uwagę nie na male "o"
                                  tylko na niezasadność twierdzenia, że błąd ortograficzny zmienia sens zdania
                                  lub wyrazu. Może zmienić ale wtedy, gdy jest to homofon (morze, może) albo jak
                                  ktoś napisze "Spotkamy się z wójtem w sondzie" zamiast "sądzie". Jak ktoś
                                  będzie mocno zmęczony i napisze "wujt" to Cię to może tylko zdegustować, ale
                                  nie spowoduje, ze nie zrozumiesz postu.
                                  To na co ja zwracam uwagę to pisanie postów w ten sposób:

"faktycznie powinienem napisac z duzej litery dziekuje za zwrocenie uwagi
                                  aczkolwiek w mojej ocenie nie zmienilo to formy wypowiedzi i kontekstu zdania
                                  pozdrawiam rafal".

Pozdrawiam,

J.
                                  • margit.b Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 21:06
                                    muszę sie wtrącić, faktycznie sposób pisania mojego był nieczytelny, jednak
                                    nikt nie bierze pod uwage, że aktualnie jestem na 5 dniu kursu komputerowego i
                                    się dopiero uczę- to po pierwsze, po drugie dochodzi fakt, że chce napisać
                                    szybko i stad błę-dziękuję zatem za wyjątkowe zrozumienie.
                                    • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 21:32
                                      Małgosiu,

Nie mówimy tylko o Tobie. Tego rodzaju posty są nagminne w internecie i czesto
                                      wynikają z niedbalstwa. Mnie się bardzo podobało Twoje podejście, bo nie
                                      obraziłaś się tylko powiedziałaś, że będziesz pisała czytelniej. I to jest
                                      fajne.
                                      Poza tym nikt nie wie, że jesteś na 5 dniu kursu komputerowego więc jak możemy
                                      to brać pod uwagę ? Dopiero teraz nam to mówisz.

Pozdrawiam,

J.
                                      • margit.b Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 21:59
                                        ale własnie o tym pisałam w dyskusji o wójcie ,ja nie wydaje wyroków,ani
                                        opinii, bo na polityce się nie znam - wiem jedno ,by ocenić drugiego człowieka
                                        trzeba znać rownież jego zdanie-ja staram sie tylko zrozumieć druga osobę ,tak
                                        samo z ta pisownią nikt nie połaszczył się, by pomyśleć ,że dziewczyna sie
                                        dopiero uczy-nie jest miłe tak sie za kazdym razem uzewnetrzniać i w pojedynkę
                                        bronić swoich racji
                                        • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 23:02
                                          Margit, czy pisać uczymy się dopiero jak kupimy sobie komputer z klawiaturą,
                                          czy w szkole ? Tam tez uczą o kropkach i przecinkach. Nie jestem złośliwa, ale
                                          nie rozumiem, jaka jest różnica między stawianiem kropki za pomoca pióra a
                                          kliknięciem palcem w kropkę na klawiaturze?
                                          Nikt nie prosi Cię, żebyś się uzewnętrzniała. Ja Cię poprosiłam o trochę
                                          czytelniejsze pisanie i to wszystko, Ty sie zgodziłaś, problemu nie było, Rafał
                                          to nie wiadomo po co roztrząsnął a Ty idąc na fali postów Rafała zaczęłaś mieć
                                          żal, że ani ja ani nikt nie wie, że Ty się dopiero uczysz, joanna-z-buw znowu
                                          mi skrzydła podcina, nikt mnie nie rozumie i nie docenia.

Nie będę juz się "mądrzyła" - proszę pisz jak zechcesz i powodzenia na kursie.

Pozdrawiam,

J.
                                          • margit.b Re: Spiskowa teoria dziejów 08.09.06, 08:54
                                            tak ,ale zeby zrobić przerwe miedzy wyrazami trzeba nacisnąć spacja, a tego to
                                            dopiero sie nauczyłam-niestety w szkole informatyki nie było.Mam żal nie akurat
                                            do tej uwagi ,gdyż miała Pani Joanna racje - mam żal do siebie ,ze w zbyt mało
                                            czytelny sposób nie potrafie przekazać tego co uważam i z tego powodu wychodzą
                                            nieporozumienia- ostatnio dość czesto mi sie to zdarza no i sie wkurzam tylko.
                                            • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 08.09.06, 10:16
                                              Małgosiu,

Nie przejmuj się. Ważne jest to, że sie uczysz i starasz. A my, jak już o tym
                                              teraz wiemy, to poradzimy sobie smile
                                              Będziesz niedługo smigać po klawiaturze bez patrzenia, nawet na kropki wink

Pozdrawiam ciepło,

J.
                                              • margit.b Re: Spiskowa teoria dziejów 08.09.06, 10:27
                                                myslę , ze to jest zły dla mnie moment ,gdyż poprostu mi nie idzie na kursie i
                                                drobne uwagi odbieram zbyt emocjonalnie
                                  • ygloo Re: troche jeszcze o ortografii i stylistyce 07.09.06, 21:53
                                    Joanno,

masz zupelna rację i chylę czola Twoim arumentom (przepraszam za brak
                                    litery "Ł", ale w moim domowym sprzęcie dziala tylko duże "Ł" - co widać).

MaŁgosiu,

potraktuj uwagi Joaany jako dodatkowe, darmowe lekcje kursów smile

MiŁego wieczoru

RafaŁ
                                    PS. co lepsiejsze, duże "Ł" czy "el"?
                                    • margit.b Re: troche jeszcze o ortografii i stylistyce 07.09.06, 22:01
                                      Rafale bardzo Ci dziękuję mimo, że troche w swoim życiu przeżyłam cały czas sie
                                      ucze-a za życzliwe rady dziękuje -myślę, że ważna jest atmosfera
                                      dyskusji,przekonywanie do innych argumentowa nie dołowanie.
                                    • joanna-z-buw Re: troche jeszcze o ortografii i stylistyce 07.09.06, 23:19
                                      Rafale,

Nie musisz mnie przepraszać za każdą jedną źle postawioną literę. Wpadłam na
                                      forum podyskutowć w sprawie wójta, nie literówek, poprosiłam kogos o
                                      czytelniejsze posty, ktoś inny się w to niepotrzebnie wtrącił i zrobil ze mnie
                                      osobe, która poucza innych jak mają pisać.
                                      Nie ma takiej potrzeby, niech każdy pisze jak chce. Wszyscy mogą "odetchnąć".

J.
                        • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 16:44
                          Ja tylko tak w kwestii formalnej Rafale:

Stylistyka to nie to samo co ortografia i tego rozróżnienia uczymy się w
                          podstawówce.
                          Błędy ortograficzne mogą się zdarzyć kazdemu. Źle sformuowane zdanie też. Jakiś
                          połamaniec też. A ja mówię o pisaniu ciurkiem wszystkich zdań, bez znaków
                          interpukcyjnych, małymi literami tak, że w konsekwencji post czyta się bardzo
                          źle i trzeba przeczytać go kilka razy, żeby dobrze zrozumieć. Błęd
                          ortograficzne, które zrobiłam (za co przepraszam, rzecz jasna) nie spowodowały,
                          że miałes problem ze zrozumieniem postu, prawda ? Piszemy do ludzi, a nie dla
                          siebie. Mówię oczywiście o postach margit.b, nie lejli. To była pomyłka z mojej
                          strony. Zresztą margit.b powiedziała, że poprawi posty i brawo dla niej za to.

Pozdrawiam,

J.
                          • ygloo Re: Spiskowa teoria dziejów 07.09.06, 17:01
                            Joanno,

zapewniam Cię, iż czytanie postów złych stylistycznie (np. bez znaków
                            interpunkcyjnych) jak i z błędami ortograficznymi jest takie same!
                            Tym bardziej że bład powieliłaś w dwóch postach - to już nie przypadek, tego mi
                            nie wmówisz wink
                            Ale fakt, celowo się tego czepnąłem, tak, dla wywołania dyskusji i miałem cichą
                            nadzieję, że ją podejmiesz. Muszę stwierdzić z cała stanowczością że się nie
                            zawiodłem smile
                          • ygloo Re: Spiskowa teoria dziejów 08.09.06, 09:15
                            obrażam się i zabieram swoje zabawki, ehhhhhh...
                            Sorki, zaczyna to być jak dla mnie za bardzo emocjonalne.
                            Zatem żegnam Was moje miŁe Panie i mili Panowie.
                            Powrócę, jak emocje opadną!

PS. moim obowiązkiem byŁo się wtrącić, bo zarówno w szkole uczą i stylistyki
                            jak i ORTOGRAFII droga Joanno (sic!)

R
                            • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 08.09.06, 10:08

Rafale,

Ja się nie obrażam, czemu ? A jeśli Ty tak to ok, idź. Zabawki możesz nam
                              zostawić.
                              Twoim obowiązkiem nie było sie wtrącić. Twoim obowiązkiem było dobrze zrozumieć
                              dialog między Małgosią i mna, a dopiero potem się wtrącić. Napisałeś przecież
                              do Chotomow72, że pouczam Małgosię, a sama robie błędy. Tylko, że ja Małgosi
                              nie pouczałam, ja ja o coś POPROSIŁAM. To jest zasadnicza różnica, prawda ?
                              Tak, ortografii też ucza w podstawówce. No, to prawda. I co z tego ? Czy to
                              znaczy, że nie moge poprosić Małgosi o czytelniejsze pisanie postów, bo
                              chciałabym mieć pewność, że dobrze zrozumiałam sens jej wypowiedzi ?
                              Rozpocząłeś coś to konsekwentnie to dokończ, albo nie zaczynaj wogóle jeśli nie
                              jesteś w stanie unieść tych jak Ty to nazwałeś "emocji".

J.
                              • ygloo Re: Spiskowa teoria dziejów 08.09.06, 10:26
                                Pozwolisz jedynie, że to, co jest moim obowiązkiem a co nie, pozostawię sobie!
                                Dziwne, że jedynie Ty sama uznaŁaś swoje wypowiedzi jako prośbę i zwrócenie
                                uwagi MaŁgorzacie! Jakoś zarówno ani ona ani ja Twoich postów w ten sposób nie
                                zrozumielismy. Ale przepraszam, przecież naszym a w zasadzie moim (bo w swoim
                                imieniu tylko mogę się wypowiadać) byŁ obowiązek zrozumieć twoje sugestie.
                                Daj spokój Joanno i zakończmy temat!
                                Moim zamiarem także byŁa próba zwrócenia Ci uwagi na pisownię, jaka obowiązuje
                                w języku polskim i Twoim "obowiązkiem" byŁo to zrozumieć.

To byŁo moje ostatnie zdanie na ten temat.
                                • joanna-z-buw Re: Spiskowa teoria dziejów 08.09.06, 10:44
                                  Rafale,

Ale i Małgosia i ja mamy troche inne zdanie na ten temat...
                                  Więc może rzeczywiście zakończmy już.

J.
                  • chotomow72 Do Lejla44 07.09.06, 14:41
                    witam,

Na tym forum, na Forum Jabłonny, Chotomowa i na stronie Urzędu Gminy wszyscy
                    chcemy tylko jednego - innej osoby na stanowisku Wójta.

Skoro wszędzie widzisz ukryte motywy działania innych (vide poprzedni Twój
                    post), może się odsłonisz i zamiast anonimowego "widzę potęp w Jabłonnie" ,
                    pokażasz co rzezywiscie zrobiłaś dla Gminy?

W historii tej grupy, takie bezpostaciowe efemerydy jak Ty, pojawiają się nagle,
                    zaśmiecają grupę awnturami i znikają, dobrze że szybko. Więc jak z Twoją odwagą
                    cywilną? Skoro jesteś zadowolona - przedstawisz się i powiesz z czego?

Marcin
          • chotomow72 chłe, chłe :) 07.09.06, 14:31
            smile

Nie wystarczy wszystkich mierzyć własną, jakże małą, miarką. Zapewne wystarczy,
            aby zadowolić własne, prywatne samopoczucie.

Marcin
            • chotomow72 a drogę nam murują 13.09.06, 17:52
              witam,

no tak wygląda ta troske tego w... wójta: kto chce, niech zmierzy długość
              rannego korka od Noego Dworu, po genialnie pomalownej drodze wraz z zamontowaną
              (!) wysepką w środku smile

Dla tych, co myślą, że tak powinno być - podobnie wydawało sie wójtowi w
              Ożarowie i też powolił na zrobienie takich wygibasów w drodze przez Ożarów. Po
              serii wypadków śmiertelnych i korków gigantów, dziś droga jest poprowadzona bez
              tak fantazyjnego układu a włodarz poszedł precz.

Czy z tym czekamy na pierwszą śmierć, tak jak na Chotomowskiej? I czy wójt oby
              zarabia tyle, by do końca życia płacić rentę ofiarze wypadku i jej rodzinie? Bo
              psay wciąć, od roku, nie zostały namalowane.

pozdrawiam,

Marcin
              • czasowstrzymywacz Sorry resory 14.09.06, 13:36
                No i sprawa sie rypła, bo to nie wójt jest zarządcą tej drogi.
                Nie atakuje nikogo (chotomów to nie do ciebie "ad persona") ale chyba zarzuty
                trzeba stawiac winowajcom a gloszącym nowiny. Karając, obrazając czy winiac
                wójta za pasy na Modlińskiej to tak jak byś winił kelnera ze stek jest
                wysmażony a miał być krwisty, albo kasjera w hipermarkecie ze towaru nie ma na
                półkach.
                • chotomow72 Re: Sorry resory 15.09.06, 18:14
                  witam,

sprawa się rypła podwójnie, bo:

a) Korki na tej ulicy zaczynają sie o 6.30, ostatnio sprawdziem na własnej
                  skórze, stojąc i myśląc o pociagu, na jaki się spóźniłem.

b) malowanie pasów odbyło się po sugestiach, jakie zarządca drogi (MZD)
                  otrzymało od wójta Gminy Jabłonna, Grzegorza Kubalskiego. Jak dla mnie, taki
                  przebieg spraw, jasno wskazuje odpowiedzialnego. Na stronie Gminy Pani Joanna
                  (pojawiająca sę pod pseudonimem na tymże forum) próbuje oczywiście przekonać
                  nas, że sugestie były inne i że to Zarządca jest zły. OK, ja mam uprzedzenia do
                  Pana Kubslakiego, ale wyobraźmy sobie tylko prostą deczyję administracyjną: czy
                  zarządca drogi namalowałby pasy i postawił oznakownie (koszty!) wbrew sugestion
                  Gminy, do której zwracał się z pytaniem, jak ma to zrobić?

c) nie chce mi się już strzelać w obecnego wójta, to ja kopanie leżącego. Ja
                  tylko pokazuję, jakie są prawdziwe efekty jego zaniechań. I uświadamam Wam, że
                  to my płacimy za jego pracę i to my płacimy za skutki, jakie niosą jego decyzje.

pozdrawiam smile

Marcin

PS. a co do kelnera, to przykład nie jest trafiony tongue_out
                  • chotomow72 Re: Sorry resory 22.09.06, 23:07
                    hłe, hłe,

Kubalski, przestraszony konswkewencji cywilno-prawnych za niewymalowannie linii
                    rozgraniczających pasy ruchu na ul. Chotomowskiej, wymógł wreszcie pomalowanie
                    drogi. Ale jak zwykle, zrobione to zostało w stylu tego... wójta smile

Zapraszam chętnych do przejechania się i ogłaszam konurs na najbardziej
                    absurdalne wytłumaczenie takiego a nie inngeo pomalowania ul. Chotomowskiej
                    (czyli tylko do połowy).

Moja wersja: Kubalski nie do końca wie, gdzie jest Chotomów smile

wink pozdrawiam,

Marcin
                    • chotomow72 Re: Sorry resory 26.09.06, 14:05
                      ha!

moi sąsiedzi mają lepszą teorię: Kubalskiemy pasy nie są porzebne, więc
                      namalował je tylko dla tych nielubianych mieszkańców Chotomowa. I, jak twierdzi
                      sąsiad, pewnie dlatego pożaował pieniiędzy na porządne oznakowanie granicy jezdni.

pozdrawiam,

smile Marcin
                      • chotomow72 Re: Sorry resory 03.11.06, 12:43
                        he,

wybory chyba ida, bo prace ruszyly. Co prawda prawda kazdy, kto budowal dom,
                        wie, ze prace budowalane robione w listopadzie z mroem w nocy sa bez sensu i
                        trzeba je bedzie szybko naprawiac ale ruszyly z kopyta ze az strach. Ja sie
                        pytam - a gdzie byl wtedy te firmy, jak byl sierpien?

smile Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka