Dodaj do ulubionych

Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce

IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.10, 16:11
Kombinat wciska. "Intel Core i5 są mniej więcej dwa razy szybsze od
porównywalnych cenowo procesorów używanych obecnie w komputerach PC. " Po
pierwsze, ceny porównywalnych core 2 quad są zawyżone, np. 9550 podrożał z 600
do 900 zł, a po drugie szybszy od i5 750 phenom II 965 jest o 100 zł tańszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukasz Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 22:59
      Niech oni skupią się na jednym, a nie na procesorze który będzie miał bóg wie
      co w sobie... Przy najmniej dla PC. Takie zastosowanie było by dobre jeżeli
      było by wprowadzone w takie urządzenia jak PPC Smartphon, NetBook... I tyle na
      ten temat z mojej strony.
      Pozdrawiam
      • Gość: ja Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.Red-79-145-164.dynamicIP.rima-tde.net 30.01.10, 10:19
        Prędkości już nie podkręcają, a dla 95% użytkowników dodanie karty graficznej do
        CPU to dobre rozwiązanie.

Za to rozwaliło mnie podsumowanie expierda na końcu artykułu: "Czego możemy
        teraz oczekiwać? Z pewnością większej wydajności przy mniejszym zapotrzebowaniu
        na energię - zwłaszcza w komputerach przenośnych." Wow, tego bez testów nigdy
        nie można zakładać (vide Pentium 4 z zachwalaną technologią HyperThreading,
        która okazała się energożernym niewypałem. Nazwa brzmi znajomo?).
        • Gość: Intelowiec Polacy powinni wspierać Intela :-) IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.10, 19:00
          Jesli komuś odpowiadaja procki i AMD i Intela, nie wie czym się kierować przy
          wyborze, to powinien wybrać Intela. Chodzi o... lokalny patriotyzm. Intel
          zatrudnia w Polsce blisko 500 inżynierow, w tym także studentów (w niepełnym
          wymiarze).

Pomyślcie o tym, czy lepiej wspierać fabrykę AMD w Niemczech (dotowaną przez
          tamtejszy rząd), czy Intela dającego SENSOWNĄ pracę Polakom w Polsce. I nie mam
          na myśli pracy za psie pieniądze jak przy składaniu komputerów Della w Łodzi,
          tylko sensowna kaskę jaka w tej branży jest standardem.

I to tyle w temacie.
          • Gość: tic tac Re: Polacy powinni wspierać Intela :-) IP: *.chello.pl 30.01.10, 21:45
            Płać drogo bo polski odział amerykańskiej firmy... Ehhh patriotyzm
    • sufjan Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce 29.01.10, 23:06
      A po co mi karta graficzna w procesorze? Do tego chłam od intela na którym
      można pociągnąć najwyżej pacmana i to z trudem ;)
      • Gość: Tomasz Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:09
        Np. przydatne to jest po to, żeby przy pisaniu lub czytanie e-boków
        grafika dedykowana nie pustoszyła baterii i marnowała prądu.
        Nie każdemu komputer służy za konsole. Uwierz, że niektórzy
        wykorzystują do pracy i nauki jako przydatne urządzenie nie tylko do
        zabawy.
      • Gość: ktoś Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:53
        Nie rozumiesz chyba zamierzenia... możliwe jest przełączanie grafiki na
        zewnętrzną co sprawia, że do gier możesz używać jakiejś wypasionej karty GF lub
        Radzia, a mo windzie śmigać na zintegrowanej - to zdecydowana oszczędność energii
      • Gość: plusik Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: 83.2.24.* 30.01.10, 12:30
        Jasne do korzystania z edytora tekstu lub innej funkcji pakietu office potrzebujesz super wydajnej karty z giga cashem obsługą directa 11.Zanim błyśniesz takim postem pomyśl dwa razy bo w najłagodniejszej formie można powiedzieć o tobie ignorant.
    • Gość: core I5 Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.10, 23:19
      zycze milej pracy na amdchlamie
      • maryjan_pazdzioch Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce 30.01.10, 09:57
        Gość portalu: core I5 napisał(a):
        > zycze milej pracy na amdchlamie

dziecko ile ty masz lat? rodzice cie chyba nie kochaja, skoro masz kompleksy nawet na punkcie procesorow :-)
        • Gość: FreakyMisfit Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.10, 18:07
          Podejrzewam, że rodzice go kochają... tylko od tyłu.
      • Gość: Donat Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.centertel.pl 31.01.10, 07:50
        Ja kupiłem karte za ponad 2000 zł siostrzeńcowi i przepaliły się
        ścieżki . Ciekawe jak coś sie zatnie i nie przełączy i procka spali ?
    • Gość: intelowiec Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.01.10, 23:45
      dobrze ze sa tacy co kupja amd chłam przynajmniej my zwolennicy intela
      korzystamy coraz to nowymi technologiami i dobrym sprzetem...gdyby tego
      amd cos tam nie bylo intel nie byl by tak dobry!!!!
      • wymiatator1 Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce 30.01.10, 12:57
        "korzystamy coraz to nowymi technologiami i dobrym sprzetem" - intelekt autora
        aż razi w oczy.
        • Gość: Huzar Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.star.net.pl 30.01.10, 16:15
          Co nie zmianie faktu że procesory Intela w podobnej klasie praktycznie zawsze są
          troszkę bardziej wydajne i ostatnimi czasy maja mniejszy pobór energii gdy
          dołożymy do tego możliwości OC które procki intela miały ogromne przewaga wzrasta.
          • Gość: Ampeliada Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.chello.pl 30.01.10, 21:42
            Dołóż, jak tak dokładasz mistrzu, ile szczędzisz grosza ;).
            Amd jest dobry i tani. Nie wiele gorszy od intela... ;)
            A nawet najnowsza karta graficzna... Jest tego... miażdży intela ;).
            Jak ktoś komputera używa do ... pracy... to po co przepłacać :D ?
            Amd co prawda za słabo dba o aktualny software ... Ale i tak jestem jego fanem.
    • Gość: pac man Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.CNet.Gawex.PL 30.01.10, 00:22
      Z tego co wiem to ten procek z wbudowanym modułem grafiki spokojnie
      wystarczy dla przecietnego kowalskiego pod warunkiem ze nie jest
      wymagajacym graczem, skoro NFS PS śmiga na full detalach to nei jest
      aż tak źle :)
    • Gość: Tomasz Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:08
      Np. przydatne to jest po to, żeby przy pisaniu lub czytanie e-boków
      grafika dedykowana nie pustoszyła baterii i marnowała prądu.
      Nie każdemu komputer służy za konsole. Uwierz, że niektórzy
      wykorzystują do pracy i nauki jako przydatne urządzenie nie tylko do
      zabawy.
    • Gość: zal.pl Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 02:28
      1. wynik w superpi classic :P
      2. wynik w 3dmark200x
      3. ile to zre pradu

no sory ale to tak jak gadac o nowej wersji poloneza w wersji 5 kolowej :D
      • Gość: a Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: 89.230.85.* 30.01.10, 12:42
        wy wszyscy polscy fachowcy zmontujcie sobie procesor z sieczkarni i będziecie
        wtedy szczęśliwi
        • Gość: Donat Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.centertel.pl 31.01.10, 08:00
          Pomyliłeś się odnośnie jakiejkolwiek narodowości , bo firmy
          produkujące procesory graficzne mają w grafike wbudowanego procka
          czyli odwrotnie niż intel i mają osiągi w 3d mark 1000 razy lepsze
          wyniki .
    • Gość: Spider Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 14:54
      też uważam ze grafa jest niepotrzebna w procesorze zwlaszcza
      graczom, dlatego wybralem i5
    • Gość: quest Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: 62.233.161.* 30.01.10, 15:31
      Pozostaje tylko czekać aż intel zintegruje wyświetlacz w procesorze :D
      • Gość: Hie Hie Re: Nowe procesory Intel Core 2010 już w Polsce IP: *.chello.pl 30.01.10, 21:44
        I toaletę ze stołem do jedzenia...
    • nextdragon Dno 30.01.10, 21:52
      Artykuł na żenującym poziomie. Ogólnie bełkot marketingowy.

Turbo Boost - to automatyczne podkręcanie 1 rdzenia ponad wartości standardowe.

Hyper-Threading - nie wiele wątków tylko 2 wątki na każdy rdzeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka