Dodaj do ulubionych

problemy z internetem

04.12.14, 20:24
Witam :) Piszę ponieważ mam ostatnimi czasy pewne problemy z internetem. Mianowicie internet mam z UPC. W pokoju rodziców jest główny router z UPC, ja posiadam taki nadajnik wifi u siebie Air Live model: WIN - 360 USB. Często ostatnio w komputerze na ikonce z poziomem sygnału wifi jest żółty trójkącik z wykrzyknikiem sugerujący, że jest brak połączenia z internetem. W ogóle to bardzo czuły mam ten nadajnik wifi tzn. za pewne ściślej końcówka kabla podłączona do portu USB, bo nie raz lekko poruszę komputer a już się rozłącza całkiem. Do tego nie raz łączy się z siecią... publiczną? Tzn. jak jest sieć domowa to pojawia się domek, w tedy normalnie internet jest. A nie raz jest ławka czyli sieć publiczna i internetu nie ma. Nie raz też wychodzi, że połączyło jednocześnie z siecią domową i publiczną ( również brak internetu ). W ogóle to wcześniej przy diagnostyce problemu, albo nie mogło zdiagnozować problemu, albo wychodził problem z serwerem DNS. Mi znajomy coś wspominał, że należy zmienić kanał serwera DNS, bo np. z tego samego kanału może korzystać kilka osób w pobliżu, ale to za dużo nie pomogło. Przestawianie nadajnika wifi w inne miejsce też nie pomaga. I tak o to raz internet jest, a raz nie :/
Obserwuj wątek
    • rafal_b_ Re: problemy z internetem 01.01.15, 12:26
      No więc odinstalowałem to urządzenie do internetu. Zainstalowałem zaś kartę sieciową TP LINK model TL-WN881ND. Tamten problem zniknął. Nie ma sytuacji, że nie może połączyć z internetem. Jednak teraz często mnie po prostu z tym internetem rozłącza. Owszem, wystarczy ponownie się połączyć i internet jest i jest lepiej niż było, ale jednak i tak jest to wkurzająca jak człowiek coś robi w internecie i nagle go rozłącza. Czy coś możecie zaproponować? Czy to wina urządzenia, czy może ogólnie routera UPC, który się znajduje w pokoju rodziców. Dodam też, że zmieniałem już kanał serwera tak, że nie koliduje z innymi połączeniami.
    • hiekws Re: problemy z internetem 04.01.15, 19:00
      Polecam strnę : totalfreedom.pl/pomoc/usunac-zlosliwe-oprogramowanie/
      jak masz wszystko na kompie ok z rotuterem , i p i ustawionym DNS, to ww. strona ci pomoże usunąć paskudztwo, które utrudnia połaczenia internetowe i zaśmieca kompa. Jest tam opisany program advanced c... dzieki niemu w ciągu chwili np . mozęsz wyłączyć np. 20 osób automatycznie , które przyspieszą twojego kompa i internet, zawsze możesz włączyć . Słuzy tam opcja Boost.. dzięki temu rozwiązałem problemy związane z moim internetem.. Polecam pobrać wszysktie program od złośl. oprogramowanie, te które znajdują się na stronie.. bo niektóre znajdują śmieci, których reszta nie znajdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka