rafal_b_
04.12.14, 20:24
Witam :) Piszę ponieważ mam ostatnimi czasy pewne problemy z internetem. Mianowicie internet mam z UPC. W pokoju rodziców jest główny router z UPC, ja posiadam taki nadajnik wifi u siebie Air Live model: WIN - 360 USB. Często ostatnio w komputerze na ikonce z poziomem sygnału wifi jest żółty trójkącik z wykrzyknikiem sugerujący, że jest brak połączenia z internetem. W ogóle to bardzo czuły mam ten nadajnik wifi tzn. za pewne ściślej końcówka kabla podłączona do portu USB, bo nie raz lekko poruszę komputer a już się rozłącza całkiem. Do tego nie raz łączy się z siecią... publiczną? Tzn. jak jest sieć domowa to pojawia się domek, w tedy normalnie internet jest. A nie raz jest ławka czyli sieć publiczna i internetu nie ma. Nie raz też wychodzi, że połączyło jednocześnie z siecią domową i publiczną ( również brak internetu ). W ogóle to wcześniej przy diagnostyce problemu, albo nie mogło zdiagnozować problemu, albo wychodził problem z serwerem DNS. Mi znajomy coś wspominał, że należy zmienić kanał serwera DNS, bo np. z tego samego kanału może korzystać kilka osób w pobliżu, ale to za dużo nie pomogło. Przestawianie nadajnika wifi w inne miejsce też nie pomaga. I tak o to raz internet jest, a raz nie :/