Gość: Ignorant IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 06.12.04, 23:01 Co sądzicie o tej promocji w Plus GSM? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
user0001 Podrzuć sznurek proszę... 06.12.04, 23:10 Próbowałem znaleść coś na stronie plusa, ale zbyt starannie to ukryli, możesz podzielić się linką? Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Podrzuć sznurek proszę... 07.12.04, 03:02 tez jestem ciekawy.. nie tak dawno widzialem (ale za granica) oferte nieograniczonego dostepu (dane + czas) do sieci via gprs za ~130zl.. hmm, a pytanie, orientujesz sie ktora z kart bluetooth dziala najbardziej bezproblemowo z linuksem (i jak sie ma sprawa z takimi rzeczami na usb) .. akurat nie bardzo udaje mi sie cokolwiek pozytecznego znalesc, moze znasz cos pewnego. Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 bluetooth? jeszcze nie musiałem kupować... 07.12.04, 08:14 Ja mam telefon z modemem GPRS podłączany przez port szeregowy (Siemens C55), sztuka polega na takim przerobieniu kabli, aby jednocześnie dało się podłączyć telefon do komputera i włączyć ładowarkę. Wracając do bluetooth, nie mam żadnego urządzienia korzystającego z tego standardu, więc mnie to nie interesuje (jeszcze). Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: bluetooth? jeszcze nie musiałem kupować... 07.12.04, 14:28 hmm, ja mam do wyboru usb albo bluetooth i tak sobie mysle, po co mi kolejny kabel skoro moge polaczyc bezprzewodowo.. no nic szukam dalej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignorant Re: Podrzuć sznurek proszę... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 07.12.04, 10:12 www.plusgsm.pl/uslugi3g/2_2.asp?color=0100000&show=2_2 Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Podrzuć sznurek proszę... 07.12.04, 14:31 juz chyba wolalbym byc ograniczony czasowo niz liczyc kB.. brr dziekuje. a poza tym ciekawa rzecz, znowu europa zaczyna isc innym torem niz swiat, europa chce utms, ameryka bardziej interesuje sie masowym wprowadzaniem wifi, wieksze miasta juz obecnie maja doskonale pokrycie.. przy oplatach za transfer a nie za spedzony czas, to chyba wolalbym znalesc darmowy, albo tani hot spot;) Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 drogo... 07.12.04, 11:01 W droższej wersji, masz średnio 6MB na dzień, potem płacisz 3.70PLN za każdy megabajt. Jeżeli jesteś bardzo mobilny i musisz mieć możliwość odebrania poczty w każdym miejscu, to może i jest to dobre, ale: Strona forum gazety waży 46KB, BEZ OBRAZKÓW, z reklamami będzie tego dużo więcej, inne strony mogą być jeszcze cięższe, jednym słowem nie po oglądasz sobie stron. Jeśli na prawdę musisz mieć sieć w każdym miejscu korzystając z tego rozwiązania, to: 1. Musisz ustawić komputer tak, aby nie próbował ściągać ŻADNYCH aktualizacji z sieci, 2. Wymuś na operatorze poczty działający filtr antyspamowy/antywirusowy. 3. Filtruj duże emaile. 4. Zainstaluj takiego klienta IM, który nie pobiera reklam, nie wyświetla zdjęć/obrazków. Urządzenie to pracuje na USB, zastanawiam się, czy będzie ono działało pod GNU/Linuksem lub *BSD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignorant Re: Internet GPRS III IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 07.12.04, 18:30 Dziękuję wszystkim za opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś