zegrz 25.11.05, 09:36 I co w tym dziwnego: >"stworzenie właściwego otoczenia dla sukcesu projektu wykonywanego w >administracji publicznej". Właściwe otoczenie to kasa we właściwe kieszenie. Ucz się Europo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mark Re: ZUS liderem IT IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.11.05, 09:48 Biedaku o czym Ty piszesz? Co PiS ma wspólnego z tym, że Krauze (kolega Kwaśniewskiego) dorobił się fortuny na programie, który użytkownikom spędza sen z powiek??? Nie wiem co Ciebie zaślepiło w Twojej złości, ale na pewno nie wiedza o programie Płatnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simplex Re: ZUS liderem IT IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.11.05, 10:18 Biedaku, naucz sie odróżniać sygnaturkę (podpis) od treści wiadomość -- Pzdr, Simplex (to wlasnie sygnaturka) Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: ZUS liderem IT 25.11.05, 10:31 Jak Europie tak sie podoba ZUS to niech sie w nim ubezpiecza . Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: ZUS liderem IT 25.11.05, 11:30 Simplex właściwie wszystko wyjaśnił. Ale dla czytających mniej uważnie tekst artykułu - pisałem o Prokomie i ZUS-ie. A moje poglądy na PiS są moją prywatną sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
junk92507 PiS a Krauze 26.11.05, 23:50 > Biedaku o czym Ty piszesz? Co PiS ma wspólnego z tym, że > Krauze (kolega Kwaśniewskiego) Na razie niewiele. Ale powiedz mi czyim kolega jest wiceprezes Prokom Inv. p. Wieslaw Walendziak ? Wskazowka: z kim stworzyl Instytu Srodkowoeuropejski ? I to jest naprawde smutne bo nie bedzie "komisji ds. Prokomu" a przydalaby sie - wystarczy przejrzec liste kontraktow administracji z firmami - wyraznie dominuja te z grupy Prokom ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ZUS liderem IT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:14 przecież nadal ten system kuleje.... nadal nie ma poprawnych zapisów składek i nie przechodzą prawidłowo. więc jak można dać nagrodę za coś co nie jest dopracowane i zawiera błędy Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: ZUS liderem IT 25.11.05, 13:20 To czemuz to, ach czemuz ZUS - pomimo welokrotnych monitow - od roku nie jest w stanie pzrelac na moje konto w II filarze skladek za 5 miesiecy 2001 roku? Tlumaczac to przebudowa systemu informatycznego, nieprawidlowym przetworzeniem moich danych i......temu podobnymi banialukami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arf Re: ZUS liderem IT IP: *.crowley.pl 25.11.05, 14:21 Pora pomyśleć "czule" o e-geniuszu, który naszą kasę przepycha przez zus miast do funduszy - "wstąpił do piekieł...". Nie tylko prokom dał ciała, ustawodawcy również się popisali, w dodatku zmieniając zasady działania ubezpieczeń w trakcie tworzenia systemu dla owego złodzieja jakim niewątpliwie zus jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dejot7 Link do strony o konkursie 25.11.05, 16:02 www.e-europeawards.org/ jednak miło poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danpre Re: Link do strony o konkursie IP: *.tvgawex.pl 25.11.05, 17:59 ta nagroda działa na tej samej zasadzie jak całe wdrożenie płatnika w zusie: ŁAPÓWKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimir Re: ZUS liderem IT IP: *.catv.net.pl 28.11.05, 20:30 Tak przeglądam posty i wydaje mi sie że część z szanownych komentujących nie umie czytać .. To nie program "Płatnik" - który jest tylko końcówką pozwalającą na przesłanie do Zakładu dokumentów z błędami - a cały system KSI dostał wyróżnienie. System który przez polskie prawodawstwo opiera się na niezliczonej ilości ustaw, rozporządzeń i cześto bublowatych tworach prawnych, system który przechowuje i co miesiąc ma za zadanie przetwarzać 40 milionów dokumentów .. największa baza danych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maclav13 Re: ZUS liderem IT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.05, 09:41 Ale ta baza tez miala problemy, i to ogromne. W pierwszych miesiacach dzialania zdarzalo im sie ze dokumenty po prostu ginely (tak jak w wersji papierowej). A i do tej pory mechanizmy przetwarzania i przechowywania danych budza moje podejrzenia co do poprawnosci wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
kurdebelemax Re: ZUS liderem IT 02.12.05, 00:44 O ku.... prokom dostal nagrode za najwiekszy badziew ? co to sie dzieje... przeciez kazdy student informatyki napisalby system 100 razy lepiej niz banda debili z tej firmy. Idiotyzm do kwadratu, zaczeli dawac nagrody za glupote, uciekam z tego kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś