23.01.07, 22:49
Hej! Mój małżonek powinien nosić okulary i w związku z tym mam do Was
pytanie: gdzie najlepiej zrobić, czy potrzebne jest skierowanie od lekarza
pierwszego kontaktu, żeby wykonać badanie wzroku, czy okulary są refundowane
(szkła lub oprawki)?
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Ewa
Obserwuj wątek
    • ithilhin Re: Okulary 23.01.07, 23:09
      do okulity sie po prostu zapisujesz, skierowania nie trzeba.
      dostajesz recepte na szkla ale refundowane jest chyba pare zlotych a reszte
      doplacasz :-(
      • ithilhin Re: Okulary 23.01.07, 23:11
        achaL jesli okulary sa mu niezbedne do pracy to niech sie dowie w swoim
        zakladzie pracy - jesli w regulaminie pracy jest stosowny zapis to tez pewna
        kwota za okulary jest refundowana przez pracodawce.
        • janka741 Re: Okulary 24.01.07, 08:23
          Dzięki za odpowiedź. A gdzie się zapisać? Kogo możecie polecić?
          Pozdrawiam
          Ewa
    • dagu75 Re: Okulary 24.01.07, 08:58
      Ja chodzę do dr Sandurskiej, co prawda byłam dawno, ale podejrzewam, że jeszcze
      przyjmuje. W sabamedzie na kobylińskiego. Niech twój mąż zapamięta, że żeby
      zbadać wzrok, musi mieć porządne badanie oczu - z kroplami, nie to komputerowe.
      • o1la Re: Okulary 24.01.07, 17:30
        bylam u dwoch okulistow- dr Gebka (przyjmuje w zakladzie optycznym na
        padlewskiego) oraz w petroleku, u dr Mondziel. Zdecydowanie polecam Gebke-
        bardzo staranna, sumienna- ma swietna opinie. Dr Mondziel chyba wpadla w rutyne-
        przyjmuje dziesiatki pacejntow dziennie i chyba za bardzo sie juz nie przyklada-
        ani razu nie mialam badania z kroplami, u dr Gebki to satndart.
        Co do optyka- robilam okulary na tumskiej, w vision express i wlasnie na
        padlewskiego. Zdecydowanie polecam punkt na tumskiej (essilor &szewczyk-czy
        jakos tam). Nie jest tam najtaniej, ale zawsze mialam bardzo dobrze dobrane
        okulary. Jakosc tez super (pewnie zalezy od konkretnego modelu, ale ja 2 razy
        trafilam na bardzo porzadne modele).
        w vision express tragedia- tak mnie zbajerowali, ze wybralam okulary w ktorych
        wygladalam okropnie- na poczatku byli mili, ale jak doszlo do reklamacji
        uprzejmosc sie skonczyla. poza tym po prostu byly slabej jakosci.
        na padlewskiego jest dosc skromny wybor, poza tym w porowaniu do innyc salonow
        dosc dlugo czeka sie na odbior- kilka dni, na tumskiej i vision bylo to pol godziny.
        moja mama robila na padlewskiego i jest zadowlona. Na padlewskiego maja wiekszy
        wybor tanszych oprawek.

mozesz isc bez recepty- ja ostatnio wlasnie tak zrobilam- ale miesiac wczesniej
        bylam na wizycie z racji dobierania soczewek, wiec bylam swiezo po badaniu i
        znalam swoja wade.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka