Dodaj do ulubionych

Praca we wsi Płock

IP: *.006.c64.petrotel.pl 24.01.11, 12:38
Hej mam pytanie, czy sa jakieś szanse na to, zeby osoba, która posiada wykształcenie wyższe mgr znalazła tu jakąś pracę (bez doświadczenia) np w galerii albo w urzędzie? Wysłałam z 10 cv +lm do galerii a w ciągu 3 miesięcy wyslalam z 30 cv i nikt sie nie odezwał, czy to normalne w tym mieście??
Obserwuj wątek
    • Gość: K. Re: Praca we wsi Płock IP: *.006.c64.petrotel.pl 24.01.11, 12:41
      dodam, ze mam dwa staże odbyte w urzędówkach, posiadam prawo jazdy, umiejętnie posługuję się komputerem oraz umiem się dogadać po angielsku...
      wysyłałąm cv do sklepów, na dyspozytorkę taxi, do biur, i zero odzewu :/
      • Gość: xxxyyyzzz Re: Praca we wsi Płock IP: *.plock.mm.pl 24.01.11, 18:30
        Skoro chcesz pracować "we wsi" to złóż podanie do bauera w Bawarii :) Widać że od razu kompleksy wyłażą i słoma z butów-po tym poznaję ludzi którzy nazywają miasto wsią. A poza tym w życiu trzeba troszkę cierpliwości i pokory :)
      • Gość: bat na młotki Re: Praca we wsi Płock IP: 46.186.24.* 20.02.11, 11:22
        staże w "urzędówkach"? nic dziwnego że nie masz pracy... słownictwo świadczy że nie jesteś rozgarnięta
        • Gość: grejs Re: Praca we wsi Płock IP: *.centertel.pl 28.03.11, 10:09
          ludzie, czemu tyle w Was złośliwości...???
    • Gość: ja Re: Praca we wsi Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 20:48
      Zdecydowanie lepiej osobiście zostawiać cv+lm.
      • Gość: kurczak Re: Praca we wsi Płock IP: *.006.c64.petrotel.pl 25.01.11, 11:09
        zdecydowanie lepiej zostawiać cv i lm jak oni chcą, żeby wysyłac im na maila a jak się pójdzie do firmy to mówią, że nie mają naboru i żeby nie zostawiać cv albo w ogóle po tygodniu odsyłają papiery i piszą, że nie są zainteresowani :/
    • Gość: ii Re: Praca we wsi Płock IP: 80.48.4.* 28.01.11, 19:58
      Niestety we wsi Płock - pracę tylko po znajomości.

• Gość: ka Re: Praca we wsi Płock IP: *.012.c66.petrotel.pl 14.02.11, 21:54
        czy ja jestem nienormalna czy pracowadcy nie są normalni, mam wykształcenie wyższe, potrafię doskonale obsługiwać sie komputerem, urządzeniami biurowymi, komunikatynie znam j. angielski, mam prawie 2 letnie doswiadczenie w sektorze administracyjnym i szukam pracy od 7 miesięcy, wysyłam cv nawet do galerii i nic! czy to jest normalne???? wpadam w depresję!!
        • Gość: p Re: Praca we wsi Płock IP: *.182.112.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.02.11, 23:43
          w plocku polowa ludzi po studiach jest na bezrobociu.takich jak ty sa setki. na jedno miejsce pracy jest ok 300 chetnych.dzis kazdy ma takie kwalifikacje jak ty.
        • Gość: bat na młotki Re: Praca we wsi Płock IP: 46.186.24.* 20.02.11, 11:24
          Spójrz prawdzie w oczy. Nie potrafisz poprawnie napisać wpisu na forum a oczekujesz cudów. Pretensje mniej do siebie.
          • Gość: K. Re: Praca we wsi Płock IP: *.012.c66.petrotel.pl 26.02.11, 21:10
            młot to jesteś ty jak narazie i to największy na tym forum bo nie pisze się mniej tylko miej, bo nie mnieć wieśniaku tylko mieć!
            • Gość: bat na młotki Re: Praca we wsi Płock IP: 46.186.24.* 27.02.11, 10:27
              Głupiaś ci..a i tyle. Nie dziwota że ni mosz pracy. (piszę językiem żebyś zrozumiała)
              • Gość: K. Re: Praca we wsi Płock IP: *.153.c83.petrotel.pl 27.02.11, 10:34
                To prawda pochodzę ze wsi. Ale chcę się z niej wyrwać i po polsku rozumiem poprawnie!
        • Gość: rokicia Re: Praca we wsi Płock IP: *.plock.mm.pl 21.02.11, 19:16
          Gość portalu: ka napisał(a):

> czy ja jestem nienormalna czy pracowadcy nie są normalni, mam wykształcenie wyż
          > sze, potrafię doskonale obsługiwać sie komputerem, urządzeniami biurowymi, komu
          > nikatynie znam j. angielski, mam prawie 2 letnie doswiadczenie

To raczej norma w dzisiejszych czasach, niczym szczególnym się nie wyróżniasz, wiec i pracodawcy nie sa zainteresowani.

Jeśli twoje aspiracje zawodowe kończą się na sklepach i galeriach to idź do Auchan, tam na pewno cię przyjmą na jakieś stanowisko.

Aha i jeszcze jedno. Składając cv w danej firmie czy sklepie nie zapomnij wspomnieć o stanowisku jakie by cię interesowało.
    • Gość: p Re: Praca we wsi Płock IP: *.eranet.pl 20.02.11, 18:35
      forum.gazeta.pl/forum/w,66,99834634,,Praca_w_Plocku_bez_znajomosci.html?s=1
      polecam poczytac.wszystko w temacie
    • Gość: niestety Re: Praca we wsi Płock IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 13:48
      To niestety prawda, tak- to normalne...jak nie po znajomości to wcale...i tak jest od zawsze.No,chyba,że się akurat jakaś galeria otwiera to masz wtedy większą szansę ale czwartej galerii nie otwierają z tego co wiem...Pozostaje się nie załamywać, choć to akurat jest w tym wszystkim najtrudniejsze. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w szukaniu.
      • Gość: _j_ Re: Praca we wsi Płock IP: *.play-internet.pl 22.02.11, 01:03
        Witam...

Mieszkam w Płocku od 8 miesięcy, wcześniej studiowałam w Krakowie, w zasadzie tam pracy także nie było, jest sporo studentów i to Oni za 3,50 za godzinę pracują gdzie popadnie. Byłam pewna, że tutaj sytuacja wyglada inaczej....ooo jak sie myliłam, po pół roku znalazłam dopiero coś i to za marne pieniądze, wcześniej tylko dorywczo. A co najgorsze, pracodawcy zapraszają na rozmowy, ale zupełnie nie szanują człowieka, nie oddzwaniają, proszą by przyjsc na okres próbny, a potem jednak decydują, że nie potrzebuja pracowników...

Wysłałam pewnie kilkaset CV, byłam zrozpaczona, teraz cieszę sie z tego co mam, liczę, że kiedyś to sie zmieni, czego i sobie i szukajacym pracy życzę :)

Pozdrawiam!
        • Gość: bat na młotki Re: Praca we wsi Płock IP: 46.186.24.* 27.02.11, 10:30
          Jeżeli nie sprawdzisz się na okresie próbnym, to nie wymagaj zatrudnienia. Logiki trochę. "Studiowałaś w Krakowie"..i co z tego? Henio i Władzio "studiowali w Paryżu"... Są gorsi czy lepsi na rynku pracy? Wstydzisz się kierunku studiów, czy tego że ich nie ukończyłaś?
    • Gość: ? Re: Praca we wsi Płock IP: *.147.206.192.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.02.11, 14:33
      znalazlas cos?
      • Gość: K. Re: Praca we wsi Płock IP: *.153.c83.petrotel.pl 27.02.11, 10:32
        A co cię to obchodzi? Żeby polecieć i zająć moje miejsce?
        • Gość: Do drugiej K Re: Praca we wsi Płock IP: *.012.c66.petrotel.pl 27.02.11, 13:55
          Czemu podstawiasz się pod prawdziwą K? Łatwo to zauważyć po adresie IP...
    • Gość: oioi Re: Praca we wsi Płock IP: *.c152.petrotel.pl 02.03.11, 08:03
      oioi
    • Gość: kjk Re: Praca we wsi Płock IP: *.c152.petrotel.pl 04.03.11, 07:27
      kkkk
      • Gość: de Re: Praca we wsi Płock IP: *.158.216.52.pat.umts.dynamic.eranet.pl 26.03.11, 16:55
        takie kwalifikacje jak ty ma kazdy z gimnzajum
        • Gość: K. Re: Praca we wsi Płock IP: *.097.c90.petrotel.pl 30.03.11, 17:22
          chcesz powiedziec ze wyższe wykształcenie, prawo jazdy i staż w budżetówce ma każdy w gimnazjum? bujasz w obłokach dziecinko
          • Gość: gość portalu Re: Praca we wsi Płock IP: *.budinet.info 30.03.11, 17:41
            w ramach rekrutacji zatrudniają w Lewisie, rano dostarczysz cv i już w południe masz telefon, polecam!
          • Gość: pracodawca Re: Praca we wsi Płock IP: *.dynamic.mm.pl 01.04.11, 14:32
            Gość portalu: K. napisał(a):

> chcesz powiedziec ze wyższe wykształcenie, prawo jazdy i staż w budżetówce

Z takim nastawieniem dobrej pracy nie znajdziesz. Każdy na tobie się pozna, że masz przerost ambicji w stosunku do tego co potrafisz. A potrafisz niewiele. Na dodatek widać braki w kulturze.
            Reasumując: wracaj macać kury w kurnikach ojca.
            • Gość: do K. Re: Praca we wsi Płock IP: *.180.29.91.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.04.11, 10:54
              zaloze sie ze jestes po pwsz i pochodzisz z podsierpeckeij wsi.......
              • Gość: K. Re: Praca we wsi Płock IP: *.097.c90.petrotel.pl 16.04.11, 22:09
                Pudło ani pwsz ani sierpc a srodek Płocka
                • Gość: cos Re: Praca we wsi Płock IP: *.180.118.146.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.04.11, 00:02
                  znalazlas juz cos?:(
                  • Gość: w Re: Praca we wsi Płock IP: *.205.25.180.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.11, 14:38
                    w tym miejscie jak nie masz znajomosci-jestes nikim
    • Gość: ? Re: Praca we wsi Płock IP: *.c149.petrotel.pl 01.08.11, 11:32
      ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka