jaga_22 06.10.08, 23:33 www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570,5766244,Polska_mlodziez_spiewa_piosenki_o_jesieni.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anerim Re: #Piosenki o jesieni # 07.10.08, 07:05 Jaga, dzięki dzięki dzięki!!! Stare Dobre Małżeństwo, Trzy Korony- cudne, a Mumio - śmieję się od ucha do ucha, uwielbiam ich: teksty, miny, ubranko, wszystko)) Odpowiedz Link
52ania Re: #Piosenki o jesieni # 07.10.08, 10:27 Wysłuchałam,odmłodziłam się i tak sie kręciłam,że wyrwałam słuchawki. Odpowiedz Link
pia.ed Re: #Piosenki o jesieni # 07.10.08, 16:35 Uwielbiam piosenke "Pamietasz byla jesien ..." z filmu "Powroty". A co slychac u Slawy Przybylskiej? Odpowiedz Link
super222 Re: #Piosenki o jesieni # 07.10.08, 16:55 "Pamietasz była jesień...* to piosenka z filmu *Pożegnania*. Taka tancerka z nocnej knajpy poznaje hrabiego (autentycznego) i wychodzi za niego. Wybucha wojna w 1939 r. i w majątku jej męża pojawia się *dawna miłość* tejże już aktualnie hrabiny. W roli odrzuconego kochanka wybitny aktor Tadeusz Janczarski (jeśli się pomyliłam - poprawcie), w roli hrabiny aktorka jednej roli Maria Wachowiak. Piosenka z tego filmu stała się szlagierem wszechczasów a piosenkarka Sława Przybylska użyczyła swego głosu innej aktorce. Piosenka stała się szlagierem i do dnia dzisiejszego wspominana jest przez starszych melomanów. Sława Przybylska czuje się dobrze - tak sądzę. Już nie nagrywa i nie występuje. Odpowiedz Link