basia553 13.08.05, 12:54 moze by tu zalozyc liste singli z podaniem miejsca zamieszkania? Moze sie znajdzie jedna-dwie osoby, ktöre w ten sposöb nawiaza kontakt? Zaczynm od siebie: mieszkam w Mannheim, Niemcy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jednapani Re: KLUB SINGLI 13.08.05, 21:02 Nie jestes jedyna singelka, ja sie dopatrzylam jeszcze dwie inne osoby! Odpowiedz Link
basia553 Re: KLUB SINGLI 14.08.05, 12:39 no dobrze, to jestesmy juz dwie, niestety dosc daleko od siebie? I pewnie - mieszkajac nad morzem - nie podzielasz mojego hobby, wedröwek görskich? Odpowiedz Link
tangela Re: KLUB SINGLI 18.08.05, 07:53 Spacery po plaży, wspaniale. Gdańsk jest piękny. Kiedyś każde wakacje spędzałam nad morzem. Przez wiele lat jeździliśmy rodzinnie do Krynicy Morskiej. Tak więc Gdańsk to uroda i sentyment. Napewno teraz jest pięknie odrestaurowany. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
evwi Re: KLUB SINGLI 20.08.05, 20:07 tangel napisała: > A jak jest nad morzem jesienią!! też bardzo ładnie, szum fal, mewy, czasami sztorm i fale zalewające całą plażę.I cisza, spokój, bo mało turystów. Teraz przy słonecznej pogodzie czasami trudno znaleść kawałek miejsca , jest gwarnie i tłoczno. jesienią nieraz idąc brzegiem morza nikogo nie widać żadnego ludzika. Tylko ja,mewy , i w oddali statki na redzie. Odpowiedz Link
tangela Re: KLUB SINGLI 20.08.05, 20:42 Zazdroszczę Ci,nie żebym nie lubiała Krakowa, ale może jest bajkowe. Odpowiedz Link
evwi Re: KLUB SINGLI 21.08.05, 09:34 Kraków też jest bardzo ładny. Byłam tam kilka razy, bardzo lubię miasta i miasteczka , gdzie są tzw. starówki i rynek. Szczególnie podobają mi sie stare miasta min. Kraków, oczywiście Gdańsk ,( Gdynia już nie), Toruń, Chełmno,Kazimierz. Zresztą jest jeszcze kilka miast w Polsce. które są naprawdę urocze.Bardzo podoba mi się starówka w Gdańsku, ale nie teraz, gdy trwa Jarmark Dominikański.Za duży tłok i hałas. A nad morzem , a mieszkam od niego 10 min spacerkiem jest ładne o każdej porze roku.A szczególnie raniutko, zapach morza i lasu.Trasy spacerowe po jednej stronie lasek, a po drugiej morze, piasek, szum fal. Albo brzegiem morza. Jest naprawdę ładnie. Myślę, że w każdym zakątku gdzie mieszkamy są ciekawe miejsca do zwiedzania i specerów. Tylko, nie zawsze jest z kim sie wybrać na ten dalszy spacer, albo wypad za miasto. Odpowiedz Link
tangela Re: KLUB SINGLI 21.08.05, 21:18 Oczywiście masz rację. Są miasta które mają swój klimat i zarówno Kraków jak i Gdańsk do nich nalezą.W Gdańsku byłam wiele razy, dość dawno ,ale w zeszłym roku tylko przejeżdżałam i widziałam wielkie zmiany. Wspaniale że te piękne miasta się odrestaurowywuje. Ale morze ma coś z magii. Odpowiedz Link
evwi Re: KLUB SINGLI 14.08.05, 12:51 owszem do gór mam daleko , drugi koniec Polski, ale udaje mi sie "bywać" w górach. W ubiegłym roku przedeptałam troche okolice Krynicy Górskiej i Żegiestowa. Dwa lata temu okolice Zakopanego. Marzą mi się Bieszczady , ale ...narazie słucham opowiadań tych, którzy własnie wrócili z wypadu w Bieszczady. Ale muszę powiedzieć, ze nad morzem też jest niczego sobie. Spacer brzegiem morza wcześnie rano, zapach morza i lasu. BAAArdzo przyjemne. Odpowiedz Link
ewkaewa Re: KLUB SINGLI 14.08.05, 17:14 Dołączam i ja, ze środka Polski. Mieszkam w Warszawie. Lubię góry, ale morze uwielbiam. Szczególnie te spacery plażą niezależnie od pogody i pory roku. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
grenka1 Re: KLUB SINGLI 15.08.05, 17:30 Ja też sie dopisuję obiema łapkami. Centrum Polski - Tomaszów Maz. Odpowiedz Link
dorka556 Re: KLUB SINGLI 16.08.05, 22:35 Cieszę się, że jest nas coraz więcej. Lubię morze a wędrówki po górach uwielbiam. Mieszkam w Zakopanem. Pozdrawiam wszystkich singli. Odpowiedz Link
dankarol Re: KLUB SINGLI 16.08.05, 23:56 Pozdrawiam wszystkich singli z Krakowa, a ja uważam że wszędzie może być coś interesującego i w górach i nad morzem i w parku niedaleko domu. Odpowiedz Link
wrobelka2005 Re: KLUB SINGLI 15.08.05, 17:28 Klub Singli(jak na razie singielek) to brzmi dumnie :) Chetnie pogadam ( tzn.popisze ), wespre i poszukam wsparcia ( ze wgledu na rozliczne zajecia zawodowe wchodzi w rachube tylko net, nie real) ale jednak to tez jest dobre. I jakie niezobowiazujace:)Rozumiem, ze tematy dopiero sie ustala? Bez ograniczen ? Pozdrawiam . Odpowiedz Link
terra-magica Re: KLUB SINGLI 15.08.05, 17:33 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28581 Znalazlam i pomyslalam, ze podrzuce tutaj. Odpowiedz Link
hypatia3 Re: KLUB SINGLI 21.08.05, 09:36 ja też! Pozdrawiam wszystkich z Warszawy.Jaki piękny dzis ranek. Taki dzien lubie spedzic na rowerze. Kto z miłego towarzystwa lubi tak samo? Odpowiedz Link
hypatia3 Re: KLUB SINGLI 21.08.05, 09:38 Jestem! Melduję się z Warszawy. evwi napisała: > nie ma chętnych do Klubu Singli? Nie wierzę ! Odpowiedz Link
grenka1 Re: KLUB SINGLI 15.08.05, 19:47 Andrzejku !! A może by tak cósik więcej o sobie ? Nie da rady? Zainteresowania, hobby itp, itd... Odpowiedz Link
tangela Re: KLUB SINGLI 18.08.05, 07:32 Witajcie.Mam 57 jestem z Krakowa.Jeszcze pracuję. Mam syna, ale on ma już własną rodzinę.Jesteśmy oczywiście w kontakcie , ale nie włazimy sobie w drogę.Popołudniami spaceruję, w weekendy staram się spędzać aktywnie. Ostatno jeżdżę na grzyby bez powodzenia. Odpowiedz Link
basia553 Re: KLUB SINGLI 18.08.05, 19:59 przypomnial mi sie kawal i Stirlitzu (z innego forum): Stirlitz wybral sie na grzyby, zadnych nie znalazl i westchnal: widocznie nie jest ich sezon i usiadl na zaspie:))))) Odpowiedz Link
amicula Re: KLUB SINGLI 18.08.05, 20:10 Witaj, to juz wiem, Ty daleko troszkę, Niemcy, a kto bliżej mniej, Lublina, kto, tak jak ja, przed urlopem, który zaczynam od poniedziałku 22 sierpnia, kto jeszcze aktywny zawodowo? Odpowiedz Link
evwi amicula - udanego urlopu 18.08.05, 23:56 zapowiadaja znowu bardzo ciepłe dni, więc urlop prawdopodobnie bedzie udany. Miłego wypoczynku i masę wrażeń. Ja niestety jeszce przed urlopem, ale mam nadzieję, że ..też bedzie miły, ale dopiero chyba we pażdziernik/ listopad (tak mi pasują terminy ze względu na pracę) Odpowiedz Link
amicula Re: amicula - udanego urlopu 19.08.05, 08:00 dla Ciebie evwi:dzieki z a życzenia, urlop bedzie dwutygodniowy, taki w różnych miejscach, na dwa/trzy dni, wracam do biura, czyli swojego dziekanatu 5września, i wtedy...będzie się działo, czyli ogrom pracy, jak to przed początkiem roku. Tobie evwi, na ten czas życze spokojnej i miłej pracy, bez względu na to gdzie ją wykonujesz. Pozdrowienia Odpowiedz Link
eliza42 Re: KLUB SINGLI 19.08.05, 19:26 Czy jest tu ktoś z Torunia?, kto lubi spacery, włóczenie się po okolicy i ś wiecie, kocha słońce , wiatr ,lubi pisać, czytać, wąchać, poznawać, tańczyć, słuchać muzyki, kłócić się twórczo...... pozdrawiam wszystkich samotnych, porzuconych, odrzuconych, kochanych i niekochanych Odpowiedz Link
terra-magica Re: KLUB SINGLI 19.08.05, 19:46 Kiedy studiowala tutaj moja corka bywalam kilka razy w Toruniu. Wiosna, jesienia, raz jeden zima ale nie bylo sniegu i raz krotko latem. Wielkie sentyment do tych podrozy i do miasta. Ale to bylo dawno temu. Pozdrowienia dla Torunianki i dla miasta. Obejze sobie zdjecia przy okazji z tamtych starych wypadow. I jeszcze pytanie - co piszesz, o czym piszesz? Odpowiedz Link
basia553 Re: KLUB SINGLI 19.08.05, 20:50 ja to dopiero mam sentyment do Torunia! Moi Dziadkowie mieszkali na Mokrem, u nich bywalam czesto, spalam w zsunietych, poteznych fotelach, a bawilam sie nad Bacha (Bachom), na rozleglych lakach, ktöre podobno teraz uregulowano i zmieniono w park? Pozdrawiam Torun i Torunianke. Odpowiedz Link
eliza42 Re: KLUB SINGLI 20.08.05, 19:00 Re do terra-magica Pytasz: co piszesz, o czym piszesz... ... o ludziach ktorych spotykam, sobie, życiu ijego pułapkach, zawirowaniach i przekleństwach. Snuję historie prawdziwe losów ludzkich uwikłanych w bezkompromisowy trudny świat, w którym jeden człowiek " pożera " drugiego człowieka w imię wydumanych wartości chrześcijańskich , muzułmańskich i innych, świat pełen sprzeczności;- radości, szczęścia , miłości, bogactwa, ale i : nienawiści, nietolerancji, biedy, , upodlenia , poniżenia i odrzucenia. I ciągle się przy tym zapytuję : jak to jest, że potrafię jescze kochać drugiego człowieka, ufać mu, wierzyć w niego?... I ciągle się jeszcze dziwię, że świat tą swoją ogromną różnorodnościa mnie zachwyca i ciekawi I ciągle jeszcze wierzę, że kawałek tej urody świata jest przeznaczony tylko dla mnie. Odpowiedz Link
terra-magica Re: KLUB SINGLI 21.08.05, 14:20 Piszesz dzinnikarsko, literacko, naukowo czy dla siebie? Jesli piszesz na zewnatrz tzn zawodowo - to gdzie moge Twoje pisanie spotkac? Odpowiedz Link
evwi do elizy 42 28.08.05, 10:21 też jestem ciekawa czy piszesz zawodowo czy tylko dla siebie do tzw. szuflady ? Uchyl rąbka tajemnicy! Odpowiedz Link
jowitta17 Re: KLUB SINGLI 28.08.05, 10:59 Witam! zgłaszam się do klubu singli. Może ktoś klika z Katowic? Odpowiedz Link
basia553 Re: KLUB SINGLI 28.08.05, 11:27 juz Ci odpowiedzialam na watku powitalnym. a w jakiej dzielnicy Katowic mieszkasz? Ja mieszkalam (kolejno): ul. Powstancöw, Brynöw, Ligota, drapacz chmur, Stalmacha:))))) niezle, prawda? Odpowiedz Link
jowitta17 Re: KLUB SINGLI 28.08.05, 13:06 basia553 napisała: > juz Ci odpowiedzialam na watku powitalnym. a w jakiej dzielnicy Katowic > mieszkasz? Ja mieszkalam (kolejno): ul. Powstancöw, Brynöw, Ligota, drapacz > chmur, Stalmacha:))))) niezle, prawda? > ja akurat jestem z tzw.Burowca! Odpowiedz Link
basia553 Re: KLUB SINGLI 28.08.05, 14:04 Burowiec?? To pewnie jakas nowa dzielnica? Nigdy nie slyszalam. Odpowiedz Link
jowitta17 Re: KLUB SINGLI 28.08.05, 14:20 a szopienice znasz? to dzielnica w południowych katowicach Odpowiedz Link
tangela Re:de ewvi 28.08.05, 11:34 Prosze opowiedz jak jest teraz nad morzem.Wprawdzie nie narzekam bo w Krakowie , ładna pogoda, ale niestety muszę siedzieć w domu. Odpowiedz Link
kryzar Nad morzem 28.08.05, 12:21 jest dziś pięknie.Plaża rano jest pusta,woda spokojna,lśniąca , a od czasu do czasu wietrzyk powieje.Jest bardzo ciepło.Oby jak najdłużej utrzymała się taka pogoda. Odpowiedz Link
evwi tangela - wróciłam ze spacerku 28.08.05, 13:24 Byłam na krótkim spacerku nad morzem. Jest super, słonko, wiaterek, lekka fala. Brzegiem morza idzie się świetnie,a na piasku jeszcze też można posiedzieć mimo chłodniejszego chwilami powiewu chłodniejszego wiatru.Niestety lato dobiega końca, ale meteorolodzy zapowiadają bardzo ciepły wrzesień i pażdziernik,oby się sprawdziło. Nie lubię pochmurnych , deszczowych dni. Wolę ciepełko,ale bez upałów, właśnie tak jak jest teraz.Lasek wzdłuż plaży robi się coraz bardziej kolorowy,drzewa zaczynają zmieniać kolory na jesienne. Jest bardzo ładnie. (szkoda, że nie umiem malować),ale na wieczór zapowiadają przelotne deszcze.Najbardziej jednak lubię chodzić na spacer nad morze rano, kiedy czuje się cudowny zapach lasu , morza i plaży.W dzień tego sie nie czuje.Następnym razem zabiorę aparat i wyślę Tobie ciepłe zdjecie. pozdrawiam z szumem fal. Odpowiedz Link
jowitta17 Re spacer na morzem 28.08.05, 14:27 Witam a ja w piewszej połowie sierpnia tak marzłam nam naszym pięknym morzem!,i zamiast wygrzać swoje stare kości to chodziłam przez cały pobyt w polarze! pozdrawiam !i życzę przyjemnych spacerów Odpowiedz Link
ma.wolff.listy Re: KLUB SINGLI 28.08.05, 15:02 Hallo! Chetnie nawiaze z Toba (Basia 553) kontakt. Mieszkam niedaleko Würzburg..w BRD Masz Skypa.??Moj Skypename: Mary 1060.Pozdrawiam i czekam na telefon..Skypa sciagnij z www.SKYPE.com ( bezplatne telefonowanie z PC do PC..) Polecam.Mary Odpowiedz Link
bdx65 Re: KLUB SINGLI 30.08.05, 19:53 Kłania się Olkusz, blisko Krakowa - tylko 30 km. Jak to powiedział kiedyś mój prof. z UJ Pan Janusz Strutyński - Olkusz? - to prawie Kraków. Pozdrawiam Wszystkich. Odpowiedz Link
teresa_55 Re: KLUB SINGLI 30.08.05, 20:40 Melduję się w klubie singli.Wszyscy jesteście fajni.Takie towarzystwo mi odpowiada bo nie jest nudne. Też studiowałam w Krakowie. Mieszkam na Śląsku ale strasznie tęsknię do miasta mojej młodości. Odpowiedz Link
maria285 Re: KLUB SINGLI 30.08.05, 20:46 Jak dotąd nie spotkałam jeszcze nikogo z mojego miasta-Częstochowy.Pozdrawiam wszystkich singli i zapraszam do mego miasta. Odpowiedz Link
basia553 Re: KLUB SINGLI 30.08.05, 21:27 W Czestochowie dostalam möj pierwszy mandat za zbyt szybka jazde. Jeden z wielu, ale ten pierwszy sie nie zapomina:))))) Odpowiedz Link
jakte Re: KLUB SINGLI 30.08.05, 22:24 Z Częstochowy pochodzi moja mama, tam spędziła młodość , po zawierusze wojennej osiadła we Wrocławiu. Mam tam groby babci i dziadka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
teresa_55 Re: KLUB SINGLI 31.08.05, 21:33 Do Basi. Jesteś rewelacyjna z tym wspomnieniem pierwszego mandatu i to właśnie w Częstochowie. Lubię czytać twoje wypowiedzi. gdybym nie wiedziała gdzie się spotykamy myślałabym że jesteś o wiele młodsza. Tak trzymaj bo to nas właśnie odmładza.Włos wprawdzie srebrzysty ale sposób myślenia młodzieżowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bebe15 Re: KLUB SINGLI 31.08.05, 22:54 Witam, jestem z Katowic. Pozdrawiam wszystkie singielki. Odpowiedz Link
basia553 Re: KLUB SINGLI 01.09.05, 08:27 ojej, nastepna Katowiczanka! Witaj serdecznie, bede Cie z czasem wypytywac, co w "moim" miescie:))) W jakiej dzielnicy mieszkasz? (to bylo pierwsze z wielu pytan:)))) Odpowiedz Link
bebe15 Re: KLUB SINGLI 02.09.05, 21:10 Dziękuję za miłe powitanie. Mieszkam na oś, Paderewskiego b.blisko Powstańców/ Odpowiedz Link
basia553 Re: KLUB SINGLI 02.09.05, 22:04 wyobrazam sobie gdzie to jest - w drodze na stare lotnisko? Ja wyjechalam w styczniu 1975, to jeszcze tego osiedla nie bylo. Pozdrawiam Odpowiedz Link
arkta Re: KLUB SINGLI 15.09.05, 13:38 a ja jestem z Krakowa(wkrotce wroce do K.) Jestem na emeryturze i mam troche wolnego czasu.Lubie piesze spacery. Odpowiedz Link
dankarol Re: KLUB SINGLI 15.09.05, 21:14 Przyjeżdżaj, przyjeżdżaj ja codziennie trenuję chodzenie z moim zwierzakiem, więc mam zaprawę. Odpowiedz Link
basia553 Re: KLUB SINGLI 16.09.05, 17:19 Tak trzymac single!!!! Trzymajmy sie kupy, zawsze to razniej! Zaslyszana pare dni temu rozmowa na tarasie kawiarni, gdzie podziwialam panorame görska. Stolik dalej dwöch panöw w wieku mocno po 80-tce, opowiadaja kelnerce, ktöra jak widac znaja od lat, a ktörej ze 2-3 lata nie widzieli: najpierw zmarla jednemu zona, potem drugiemu, przestali oprzyjezdzac w to ukochane miejsce, az sie spotkali, otrzasneli i teraz jezdza razem. Panowie poruszali sie potem z wielkim trudem przez sciezke na lace, ale widac bylo ichg radosc, ze sa w swoim ukochanym Sesto. A ja podziwialam ich zdrowe zoladki: gdybyscie widzieli te ogromne ciacha z göra bitej smietany, ktöre wtrzachneli! Ale pomyslalam jakie to fajne, ze nie siedza w domu przed TV, tylko ZYJA dalej!! Odpowiedz Link
zakochajmypolske Re: KLUB SINGLI 12.01.16, 21:56 Witam, Chciałam poinformować o zbliżającej się akcji ?Zakochajmy Polskę? Rozejrzyj się dookoła siebie? Tak wiele osób jest smutnych, przygnębionych. Te osoby bardzo często myślą, że to, co mają w życiu jest wyrocznią, ostatecznością i że tego nie da się zmienić. Tak samo jest też w kontekście miłości, szukania drugiej połówki? Prawda jest jednak zupełnie inna. Można zmienić wszystko. Czasem tylko możesz nie wiedzieć jak. Tego właśnie dowiesz się na naszych spotkaniach i szkoleniach. ?Zakochajmy Polskę? to największa akcja w Polsce, która łączy ludzi? i to dosłownie. Pomagamy Ci znaleźć Twoją drugą połówkę. Największa randka w Polsce? DOKŁADNIE TAK !!! Nie masz pary? Właśnie na naszych spotkaniach dla singli możesz ją poznać. Jeśli nie - dowiesz się jak znaleźć ją w świecie realnym lub przez internet. zakochajmywarszawe2.evenea.pl/?source=PR11 ? Warszawa ZakochajmyTrojmiasto.evenea.pl/?source=PR11 - Trójmiasto ZakochajmyPoznan.evenea.pl/?source=PR11 - Poznań ZakochajmyBialystok.evenea.pl/?source=PR11 ? Białystok Odpowiedz Link