02.02.09, 01:00
Ze nie ma już Forum-Seniorum.
Powiem tak: Zaczynałam być w "necie" właśnie od tego forum.
Bardzo lubiłam dyskutantów na tym forum.I bliskie mi były tematy.
I jakoś nie mogę przyzwyczaić się do nowych nazw i nowych ludzi.
I jakoś "nijak" mi do nowych "emerytów "lub innych- latków.
kurcze,zawsze dostosowywałam się do wieku moich interlokutorów,a teraz
niestety,znowu nic z tego nie wyszło.
Obserwuj wątek
    • polnaro Wszystko się zmienia... 02.02.09, 07:17
      ....ciągle i tego jednego nie zmienisz.
      Dałaś nam do zrozumienia, że nas nie akceptujesz?
      To tylko późna pora tak nastraja, ranek daje nowe nadzieje.
      Napisz, może, czym tak bardzo różniło się tamto forum od tego?
    • groszek-5 Re: Żałuję 02.02.09, 08:17
      Zle Ci z nami? Dlaczego? Przeciez sama mozesz zaczynac nowe watki a my
      pociagniemy dalej.Zobaczysz. Moze bedzie jeszcze fajniej niz przedtem.
    • dorka556 Re: Żałuję 02.02.09, 08:39
      Ja też zaczynałam od Forum Seniorum, ale nie widzę dużej różnicy. Było może
      mniej agresji, ale to Forum trwało krótko, więc nie wiadomo jakby dalej
      potoczyły sie jego losy.
      Anka, napisz konkretnie w czym widzisz różnicę?
    • gite19 Re: Żałuję 02.02.09, 09:47
      Witam Anka
      Ja też niedawno tu zawitałam,ale jest mi tu całkiem całkiem miło i
      sympatycznie.A jesli zdazy sie ktos arogancki , to wydaje mi sie, ze
      najprościej go zignorować.I napewno zamknie drzwi z tamtej strony.
      Powodzenia, GITE
    • pia.ed Re: Żałuję 02.02.09, 10:23
      Anka, wszystko dla mnie jasne oprocz ostatniego zdania.
      Czyzbys nie byla w naszym wieku i dlatego musisz sie "dostosowywac"
      czy chodzi o cos innego?

anka125 napisała:
      >... zawsze dostosowywałam się do wieku moich interlokutorów, a
      teraz niestety, znowu nic z tego nie wyszło.
      • lucjan.0 Re: Żałuję 02.02.09, 11:03
        Kłaniam sie przyznac musze ze nigdy nic nie napisalem na zadnym forum tylko regularnie was podczytuje. Lubie wiedziec co slychac u moich rownolatkow. Jest tu kilka milych pan lecz sa tez takie ktorych nigdy nie chcialbym spotkac. Kazdy mezczyzna pragnie kobiety kulturalnej ktora przekazalaby pozytywne wartosci nastapnemu pokoleniu. A jakie wartosci moze przekazac ordynarna baska123, lub wilczyca? Z moich spostrzezen wynika ze reszta pan albo rezygnuje z pisania na forum albo udaje ze nic sie nie stalo. Jestescie panie juz nie tylko matkami lecz i babciami i nie krepuje was ze wnuk po przeczytaniu waszego postu od ktorego wlosy staja deba ze to pisala wiekowa dama bedzie was lekcewazyl i traktowal tak jak na to zasluzyliscie?
        Moj wnuk was kiedys przeczytal i skomentowal krotko 'dziadku to jest szambo' prosze sie zastanowic czy takie osoby godne sa mojego towarzystwa i czy warto z takimi prowadzic polemike? z powazaniem tez dziadek ale z innej sfery.
        • jagoda491 A ja nie żałuję. 02.02.09, 11:13
          Jestem tu od niedawna, ale nie zauważyłam tu agresji ani
          złośliwości. Mam nadzieję być z Wami jak najdłużej. Pozdrawiam
          serdecznie.
        • wilczyca1953 Re: Pomysłowy Dobromir ! 02.02.09, 11:31
          Szczerość za szczerość. Mnie natomiast przypominasz dziadka z serialu "
          Pomysłowy Dobromir".Wnuczek rozgarnięty a dziadek straszny gamoń. To tyle.
          http://i43.tinypic.com/aou8bc.jpg
          • lucjan.0 Re: Pomysłowy Dobromir ! 02.02.09, 11:48
            Trudno nazwac kobieta poprawniej byloby pyskatym babskiem lepiej okreslic wnuczek dobrze wychowany a dziadek nie taki gamon tylko wrazliwy na kobiece piekno w szczegolnosci to piekno wewnetrzne ktore u kobiet sie ceni. Biedna, samotna istoto miotasz sie chcesz byc postrzegana lecz nie tedy droga wilkow nikt sie dzis nie boi tylko ich unika.
        • natla Re: Żałuję 02.02.09, 11:39
          Lucjanie, brak Ci dystansu. To jest zbiorowisko ludzi o rożnych
          charakterach, a w takim zawsze znajdzie się ktoś nie po Twojej
          myśli. Ja też nie wszystkich lubię czytać i nie czytam. Baśka akurat
          jako adminka stara sie robić wszystko, aby nie było awantur i
          chamstawa. Na Wilczycę patrząc z dystansem, też mozna
          zauważyć "kulę" inteligencji. Ale jak się jej nie lubi, to można
          omijać, nie?
          A poza tym chyba nie jest tak źle z forum, skoro "podczytujesz" big_grin
          I zapewniam Twojego wnuka, że szambo może znaleźć na forach
          równolatków. Niechaj sobie porówna.
        • polnaro Re: Żałuję 02.02.09, 11:48
          Lucjanie...ależ, jak możesz? Człowiek z Taką Kulturą i wnuk, który o starszych
          osobach wypowiada się "szambo"? Ty to zacytowałeś? Wygląda, że dumny jesteś z
          tak elokwentnego wnuka? Opowiedz nam o swojej sferze, chętnie posłuchamy....
          Polemizować warto, czego dowodem jest mój post, gdybym poszła tokiem Twojego
          myślenia, obrażona, zignorowałabym kogoś, kto tak się "wysferzył".
          • lucjan.0 Re: Żałuję 02.02.09, 12:04
            Polnaro oburza cie to 'szambo' a to okreslenie nie wyskoczylo ot tak sobie lecz na podstawie waszych wpisow mozna was zakwalifikowac z jakich warstw sie wywodzicie jakie jest pokolenie ktore wychowalyscie nie schlebiaj sobie ze ja jako dziadek nic nie robie tylko sledze wasze watki robie to okazjonalnie i moge kazda z was scharakteryzowac. A o mojej sferze nie bedziemy dyskutowac bo i tak nic nie zrozumiecie a dyskutowac z wami w waszym stylu nie mam ochoty i zegnam napisalem tylko jak jestescie mierni i narzekajac na mlodych zastanowcie sie kto ich wychowal.
            • natla Re: Żałuję 02.02.09, 12:20
              I to by było na tyle. Poobrażałem, pobluzgałem gorzej niż niejeden
              forumowicz i .... poszedłem sobie w swoje ".....sfery" big_grin
              Szkoda, że nie rzuciłeś kilku "pereł przed wieprze". Moze byśmy się
              ukulturalniły, a tak pozostaniemy w niewiedzy o sferach wink
            • polnaro Re: Żałuję 02.02.09, 12:21
              Teraz, to i ja już mogę także pokusić się o charakterystykę .
              Przeczytałam /zobaczyłam/,zrozumiałam, wiem!
            • cortyzol Re: Do Lucjana 02.02.09, 12:28
              Przepraszam,że się wtrącę jako dziadek. Powiem Ci dobry człowieku /zwłaszcza po
              Twojej ostatniej wypocinie / idź najlepiej swoją drogą. Nie lepiej zająć się
              najpierw samym sobą,jak to napisała jedna z Pań, a po tym udzielać mądrych rad
              innym.A tak na marginesie z jakiej to "sfery" pochodzisz zacny człowieku,że masz
              za nic innych maluczkich.Na jaki temat chcesz dyskutować. Może coś z
              biochemii,filozofii ? Do usług.Jeszcze jedno. Lucjan,Lucjan, a nie mąż Dulskiej?
              Jak tak,to znam.
              • lucjan.0 Re:Cortyzola 02.02.09, 13:04
                Handelek obwozny lub materacykowy i wszystko na ten temat i z kim tu dyskutowac?
              • dede43 Re: Do Lucjana 02.02.09, 13:09
                Dodam do twojej wypowiedzi: i całe szczęście, że nie ma obowiązku,
                prawda? Nie chcę być niegrzeczna, ale ...
                • jagoda491 Re: Do Lucjana 02.02.09, 13:21
                  Myślę,że Lucjan.O powinien iść swoją drogą. Skoro nie odpowiada mu
                  towarzystwo, wolna droga. A poza tym, fatycznie pachnie mi Lucjanem
                  Dulskim. W takim wypadku tym bardziej niech idzie poczciwina swoją
                  drogą. A najlepiej aby nie odzywał się, jak jego imiennik, wyżej
                  cytowany.
                  • natla Re: Do Lucjana 02.02.09, 14:52
                    Coscie się tak Dulskiego biednego czepili? Toż to był przyzwoity,
                    biedny człowiek, zdominowany przez takie "Dulskie" jak my.
                    Chociaż.....on chadzał na Kopiec Kościuszki "dookała stoła",
                    bo.....no jasne....nie miał internetu! ;D
              • polnaro Re: Do Cortyzola 02.02.09, 13:18
                Pomyśl, znasz ten styl ...przecież...
                • graga211 A ja dodam: 02.02.09, 15:51
                  ...tutaj wiele osób jest pioruńsko drażliwych na swoim punkcie,
                  przez co pozbawieni są dystansu do wszystkiego i wszystkich,
                  również - a może przede wszystkim - do siebie samych. Łatwo dają się
                  wyprowadzić z równowagi i jeszcze łatwiej obrażają.
                  Także zaczynałam na Forum Seniorum i wiecie czym się różniło?
                  Poczuciem humoru i tolerancją. W trudnych sytuacjach uroczo sięgano
                  po żart i zamiast się kłócić, wytykać to i owo, po prostu żartowano
                  bez złośliwego podtekstu, bez wyśmiewania. Nikt nie podkreślał kim
                  jest lub nie jest, ani nie wytykał tego adwersarzowi, choć
                  wiedzieliśmy o wielu bardzo dużo, niejednokrotnie za dużo. Nikt
                  jednak nie wykorzystywał tego.
                  Forum się rozsypało, ale cóż, to normalna kolej rzeczy, jak słusznie
                  zauważyła Polnaro.
                  A teraz przyjmuję ciosy, proszę. Gardę przygotowałam.
                • cortyzol Re: Do Cortyzola 02.02.09, 19:03
                  Polnaro,może troszkę jaśniej. Lubię też muzykę np techno. Jak jestem przy kompie
                  to nie wyobrażam sobie innej.Napisałaś ,że lubisz muzykę ,ale stylu ,ani jaką ,
                  nie podałaś.
                  • polnaro Re: Do Cortyzola 02.02.09, 19:41
                    A co Ty z tym graniem? Napisałam "znasz ten styl przecież" - w domyśle - styl
                    pisania Lucjana, bo bywał tu ktoś podobnie piszący i to za "Twoich już czasów".
                    To wszystko. Rozumiem, że karnawał, ale żeby wszędzie słyszeć muzykę?
                    • cortyzol Re: Do Cortyzola 02.02.09, 19:56
                      Droga Polnaro ,tak mi w duszy zagrało!
                      • iryska2604 Re: Do Polnaro 02.02.09, 21:52
                        Mimo iz pisałas do Cortyzola -zabiłas mi ćwieka.Moze jestem mało spostrzegawcza
                        albo nie zwracam uwagi ale nie kojarzę tego stylu.
                        • 52ania Re: Anka 125 02.02.09, 23:14
                          nie ma czego żałować.Tutaj też możemy się odchudzać wink.Dziwi mnie
                          tylko jedno, po co niektórzy dowartościowują się zmieniając nick.Raz
                          jest "ą" i "ę",a drugi raz "wyje".
                          • wilczyca1953 Re: Anka 125 03.02.09, 09:51
                            U mnie w klasie była Anka i w cale nie skakanka!Tak jakoś mi się skojarzyło z Tobą.
                        • polnaro Re: Do Iryski 03.02.09, 14:14
                          Irysko, teraz dopiero przeczytałam Twoje pytanie, nie mogę na nie odpowiedzieć,
                          bo to jak oliwa do ognia.
                    • cortyzol Re: Do Polnaro 03.02.09, 15:13
                      Bardzo proszę o śmiałe sformułowanie zawartej zacytowanej po niżej Twojej
                      myśli. Jak się powiedziało a ,to i trzeba b. Cyt...Napisałam "znasz ten styl
                      przecież" - w domyśle - styl
                      pisania Lucjana, bo bywał tu ktoś podobnie piszący i to za "Twoich już
                      czasów"....koniec cyt.
                      • polnaro Re: Cortyzol... 03.02.09, 16:07
                        ...cóż to za ton stanowczy? Widzicie go?! Sam się zastanawiaj, a nie na łatwiznę
                        i na skróty.
                        "Ktoś podobnie piszący", nie znaczy, że jest 100% pewności, a jak się mylę?
                        Zresztą już po problemie - przynajmniej mam nadzieję, że jako Lucjan nie
                        wyskoczy, ale też mogę się mylić.
                        Tyle dziś ciekawych tematów, co Ciebie te stare "pieczki" wciągają?
                        • iryska2604 Re: Polnaro 03.02.09, 17:37
                          A w końcu jest poczta gazetowa? Niewykorzystana...
    • sagittarius954 Re: Żałuję, szkoda 02.02.09, 15:48
      Podziały nigdy, nigdzie, ani nikomu nie wyszły na zdrowie .
      Ciągle powstają coraz to nowe fora ,ale forumowiczów od tego nie przybywa ,
      raczej powiedziałbym jest to niknięcie nicków na stronach forum .
      Zdaje mi się że większość piszących należy do grupy nauczycieli . Ci łatwo
      wpadają w koleiny torów szkolnych i mają tendencję do poprawy wypowiedzi,
      ukierunkowania rozmowy tylko w swoim wybranym kierunku . Podkreślanie swojej
      niezależności jest ważne ,ale poszanowanie innej osoby winno mieć priorytet .
      Pamiętam jak z żoną poznaliśmy inną parę , co dziwne Ona miała tak na imię jak
      moja żona a On jak ja . I żeby było zabawniej , panie były nauczycielkami a
      panowie zajmowali się obróbką skrawaniem . I za każdym razem w początkowych
      spotkaniach przy stole , panie mówiły - to porozmawiajmy , my o szkole, a wy o
      dwusuwach , żeby było zabawniej obie rodziny posiadały Uroczą Syrenkę, za pojazd
      do przemieszczania się . I zawsze , ale to zawsze panie w czasie rozmowy miały
      więcej do powiedzenia o syrenkach jak my , mężczyźni . Dlaczego przypominam tą
      historyjkę ? Bo forum przypomina takie zebranie się ludzi do dyskusji . Każdy
      może założyć wątek do dyskusji , ale po co . Lepiej podłączyć się do rozmowy i
      szczypać uwagami . A to błąd ortograficzny , a to przecinek nie w tym miejscu, a
      to wypowiedź arogancka , mimo iż nie widać ani nie słychać tonacji głosu
      wypowiadającego się przedmówcy , nie widać też gestykulacji i mimiki twarzy. Hmm
      ach są jeszcze warstwy, nagle grające rolę . Co za młyn smile. Ludzie nie dość że
      mało wykształceni?? to jeszcze mają komputer.big_grin A jakie to ma znaczenie .
      Wszyscy bez mała zapominają, że są równoprawnymi osobnikami mającymi prawo do
      kulturalnej wypowiedzi szanującej każdego . No i oczywiście można nie odpowiadać
      ,albo pozwolić adminowi forum na komentarze i uwagi . To takie proste . I wiecie
      co , popularnością cieszą się wszystkie sprzeczki , wtedy wątek nabiera
      rumieńców pęcznieje i rozrasta się . Przybywa rozmówców takich stałych jak i
      tych którzy wpadną zwrócić uwagę , choćby na warstwę lub rozwarstwienie
      społeczne . Mój post też jest z pogranicza moralizatorskiego . Ale nie
      odbierajcie go tak . Najwyżej zmyjecie mi głowę . Cóż zawsze wtedy wpadnę do 60+
      lub 40 lub pięćdziesięciolatek lub a jakby tak nieba lub innego i w każdym
      zostawię jeden wpis . Czy jest różnica między zostawieniem kilku postów na kilku
      forach lub napisaniem kilku postów na jednym forum . ?Czy nie powinno powstać
      jedno forum na którym wszyscy będą pisać , bez animozji , uszczypliwości
      ,poprawiania a jedynie poddadzą się moderatorom wprowadzającym coraz to nowe
      wątki . Warto żeby tak było ? Czy może przyjemniej jest biegać z forum na forum
      i za każdym razem poddawać się urokowi coraz to innych postaci . A może to nie
      różne postacie tylko przybierające różne nicki? Może na ten temat podyskutujemy
      .smile Powodzenia w dyskusji . Miłego wieczoru wszystkim życzę smile
      • anka125 Re: Żałuję, szkoda 02.02.09, 15:57
        I właściwie wszystko już się wyjaśniło,dlaczego żałuję Forum - seniorum.
        Tam nie było tyle agresji i arogancji.Nie spotkałam się z żadnymi
        inpertynencjami kogoś do kogoś.
        Wydaje mi się że...tam było elegancko.Pamiętam kilka osób z tamtego forum i
        bardzo je do dziś cenię i szanuję.I właśnie te osoby - serdecznie pozdrawiam!
        • natla Re: Żałuję, szkoda 02.02.09, 16:10
          Anka, też tam bywałam, ale nie pamiętam takich różnic. Moze zbyt sie
          zaangażowałam w 50-ki. Ale wiesz co? Elegancja jest przyjemna,
          wszedzie i zawsze, jednak.....często to krok od fauszu.
          Mnie na forum nie przeszkadzją złośliwostki, tylko Ci, którzy robią
          widły z igły. Czasem ktoś coś dwuznacznie napisze, mając na mysli
          zupełnie niewinną sprawę, a ktoś to odbierze jako "wycieczke
          osobistą" i juz sie zaczyna.
          Dystans, dystans do wszystkiego. Natury człowieka sie nie zmieni.
          Ale czasem warto rzucić jakimś argumentem i jeżeli adwersarz myślący
          i na poziomie, to nawet racje przyzna, a chociaż przemysli. I na tym
          polega chyba dyskusja. Nie mozna się na wszystko i ze wszystkim
          zgadzać, bo to już trąci bezmyślnością.
          Oczywiscie wszystko zależy od człowieka, czy raczej od tego, czego
          szuka lub oczekuje. I w tym cały problem, bo tyle oczekiwań ile osób.
          Stad potrzebna tolerancja. Ale też czasem oficjalne niezgodzenie się
          z czyimś zdaniem, czy poglądami.
          Chyba wpadłam za Sagim w słowotok. Pardon. Pies już siedzi ze smyczą
          pod drzwiami, a jego pani klepie. Skaranie boskie z tym internetem wink
      • natla Re: Żałuję, szkoda 02.02.09, 15:57
        Hi, hi, aleś sie Sagi rozgadał.
        Ty wieczny romantyku! Wiesz co to jest własnosć prywatna, tak teraz
        chroniona?
        No właśnie, każde forum, to własnosć. Zresztą nie wyobrażam sobie
        jednego forum. Widzisz wszystkie trolle na jednym? Toż to byłyby
        same awantury, bo masz rację, to wciąga. Ale czasem się w głowie nie
        mieści, że tacy czy inni ludzie naprawde istnieją i trudno wstrzymać
        się od komentarza.
        A poza tytm, gdzieś upust złości też trzeba dać, a tu najlatwiej, bo
        aninimowo. wink big_grin
        • iryska2604 Re: Żałuję, szkoda 02.02.09, 16:26
          Nie wiem, ale poza okresem letnim kiedy to mielismy taki wysyp trolli -chyba
          nie ma znow tu tylu sprzeczek i zatargow? Czasem Basia kogos przywoła do
          porzadku (nawiasem-nie zauwazyłam zeby ona akurat była ordynarna jak sugerował
          Lucjan)-czasem wystąpi jakas roznica zdań ale w końcu forum to nie jest
          towarzystwo wzajemnej adoracji,gdzie jemy sobie z dzióbkow,piszemy tylko o
          chmurkach,bzdurkach itp.i licytujemy sie kto lepiej wklei rózyczkę.Zycie ma i
          ciemne strony -o nich tez czasem trzeba podyskutowac.Forum to w końcu
          zbiorowisko ludzi o roznych poglądach,wykształceniu,statusie -kazdy ma prawo do
          własnego zdania.Marzy mi sie tylko aby broniac go obeszło sie bez osobistych
          wycieczek i w miarę kulturalnie.
          Kiedys z ciekawosci weszłam na jakies młodziezowe forum -ludzie,takich
          wulgaryzmow i steku bzdur dawno nie widziałam.
          • ditai-lutek Re: Żałuję, szkoda 03.02.09, 01:28
            Może każdy pisać co chce, ja nie znoszę wulgaryzmów i arogancji, jednak na tym
            forum nie jest źle. Czasem ktoś wyskoczy trochę nie grzecznie, ale pan Lucjan
            przeszedł samego siebie. Jestem przekonana, że to ktoś, kto zmienił nick.
            Trudno,żeby ktoś tak dokładnie śledził nasze forum i napisał takie bzdury o nas,
            nawet sobie wnuka wymyślił, bo we dwóch poczuł się silniejszy. Pozwolę sobie
            pokrzyczeć JA LUBIĘ TO FORUM i mam w nosie pana Lucjana z jego wnukiem.
            (posiłkowym z resztą)
            • dede43 Re: Żałuję, szkoda 03.02.09, 13:53
              ditai-lutek napisała:

> Może każdy pisać co chce, ja nie znoszę wulgaryzmów i arogancji,
              jednak na tym
              > forum nie jest źle. Czasem ktoś wyskoczy trochę nie grzecznie, ale
              pan Lucjan
              > przeszedł samego siebie. Jestem przekonana, że to ktoś, kto
              zmienił nick.
              > Trudno,żeby ktoś tak dokładnie śledził nasze forum i napisał takie
              bzdury o nas
              > ,
              > nawet sobie wnuka wymyślił, bo we dwóch poczuł się silniejszy.
              Pozwolę sobie
              > pokrzyczeć JA LUBIĘ TO FORUM i mam w nosie pana Lucjana z jego
              wnukiem.
              > (posiłkowym z resztą)

Ja tez lubie to forum i już.
    • jagoda491 Re: Żałuję 03.02.09, 10:04
      Gdybyście weszli na forum w mojej miejscowości, zobaczylibyście jak
      wygladają trolle. nawet najmniejsza uwaga o czymkolwiek, chociażby o
      pogodzie, powoduje niesamowita agresję ze strony kilku osób. A jedną
      osobę rozszyfrowaliśmy pod chy b a sześcioma czy siedmioma nickami.
      A co jedna jego wypowiedź to bardziej chamska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka