Gość: deborah w szkole... IP: *.nhs.uk 12.08.11, 10:05 Siostra miala kolege: Mieszko Opaluch a do mojej szkoly chodzila dziewczyna: Gizela Aleksiejew... Odpowiedz Link Zgłoś
dgazeta007 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 12.08.11, 10:05 Szkoda, że nikt w Polsce nie ma odwagi nazwać syna Jezus. Imię do dziś bardzo popularne w Ameryce Południowej. Dopiero byłaby u nas afera. A imię piękne, znaczące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimirogers Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.b-m.pl 12.08.11, 10:33 Wieńczysław Oblizajek Dobrogniew Borsuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.ip.telfort.nl 14.10.11, 01:10 Moja córka była z Jezusem na gokartach :D Ale to w Holandii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasanka Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 78.133.249.* 12.08.11, 10:21 autentyki. kolega ze szkoły - Mieszko Jedynasty nauczycielka - Elektra Duda kolega - Cyryl Duch kolejna nauczycielka - p. Macanko (nie pamiętam imienia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethouris Piotr Boguszewski i Bogusz Piotrowski IP: *.nokia.com 12.08.11, 11:43 Akurat żadne rodzeństwo, tylko dwaj goście przypadkiem pracowali razem w tej samej firmie. Najlepsze jaja były jak jeden przejął obowiązki drugiego i w firmie poszedł mail z zapowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
agna83 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 12.08.11, 12:41 Będąc na stażu w bibliotece i na dodatek w oddziale dla dzieci i młodzieży, miałam wgląd w co ciekawsze przypadki. Było sobie rodzeństwo: Kewin, Karlos i Amanda, ale też Mieszko, Maćko i Jagna. Nikol też nie brakowało. Trafiałam na Eunikę, Deborę, Miriam, Eurydykę. W liceum miałam koleżankę Kornelię i zazdrościłam czasami jej oryginalnego imienia. Chociaż miało to taki minus, że nauczycielom też się podobało i chętnie zapraszali Korę (tak na nią wołaliśmy) do odpowiedzi. W rodzinie bratowej niedawno pierwsze urodziny obchodził Tymoteusz. Zdrobnienie Tymek pasuje wręcz idealnie. Kiedyś czytałam o rodzicach toczących boje z USC, by nazwać syna Dąb... W takich momentach zaczynam lubić moje pospolite imię Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.171.16.192.static.crowley.pl 12.08.11, 12:44 moim ulubionym kolegą z klasy był Michał Michalski, ale tych w samym moim mieście znam 3 :) pracowałam kiedyś z Onufrym i znam panią o nazwisku Fiutek, która w laboratorium med. zajmuje się badaniem nasienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
w.rzeczy.samej Mój faworyt 12.08.11, 12:44 Alfons Skowronek - ksiądz, redaktor "Tygodnika Powszechnego" (pozdrowienia, uśmiechy!) * Kiedyś płynęłam promem z kilkuletnią dziewczynką o imieniu Kasandra. Mówię Wam, strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
treblig Re: Mój faworyt 12.08.11, 13:26 Mieszko, Stoigniew (zwany powszechnie Gniewkiem), Erwin – znajomi ze studiów. Pinda – nazwisko znajomej z klubu Panowie Bździuch i Kiszka – wójt pewnej podkarpackiej gminy i jego zastępca Fiut – to cała historia Krakowa, na Cmentarzu Rakowieckim jest grobowiec rodziny Fiutów, prawnicy, lekarze, takie nazwisko nosił też jeden ze znanych polskich himalaistów - Walenty Fiut- uczestnik wyprawy na zimowy Everest chyba. Zdarzyło mi się współpracować z Panią o nazwisku Wilk – Zając. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 12.08.11, 14:56 W szpitalu w Łodzi przyjmuje doktor Fabian Obzejta i prof. Jacek Fijuth. Lekarze z nich spoko, ale z nazwiskami "dziwnie" trafili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega_z_klasy Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 217.108.254.* 12.08.11, 15:02 w Warszawie mieszka Pan o nazwisku Cyps Albo Zyps na pytanie policji jak się nazywa udzielił odpowiedzi.... po czym otrzymał alkomat Odpowiedz Link Zgłoś
pawellucan1 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 12.08.11, 15:22 A w książce telefonicznej Wrocławia, wydanej pod koniec lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku był abonent Nasz Adolf. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonypirat Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 12.08.11, 15:44 Małgorzata Agata Rzeźniczek-Sałata - radca prawny, mozna sobie wyguglować. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali-nki Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.11, 18:40 a moja byla sasiadka w De to Waltraud Krautwald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 20:18 Donat :> Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 12.08.11, 18:38 Do grupy w przedszkolu w którym pracuej chodzi chłopiec , którego pomyslowi nazwali Edward. wołaja na niego Edzio...... czekam az dorośnie , pojdzie do szkoły a dzieci do Edzia dołozą pedzio... bo już na podwórku sie zdarzaja takie kwiatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakózka Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 20:25 Nepomucena Pompa. Dolores Flak. Autentyczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 21:01 Mój znajomy miał sprawę do załatwienia i polecono mu zadzwonić do pani Kiszki. Zadzwonił i poprosił panią... Kaszankę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 12.08.11, 21:08 Kolega z podstawówki : Paweł Pawłowicz. Znajomy ksiądz miał kolegę , który nazywał sie Hieronim Sebastian, gdzie Hieronim to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Imiona jak imiona mi sie podobają IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 21:49 Podobają mi te imiona typu Oktawian, Olimpia, Amanda, Arkadia, Oliwia, Klaudia, Kornelia, Róża etc. Nie wiem czemu się czepiacie ładnych imion? Równie dobrze można napisać jakie to beznadziejne są: Krzysztof, Paweł, Małgorzata, Katarzyna etc, mi się nie podobają! Za granicą dzieciom można nadawać imiona międzynarodowe np. Adam, Amanda, Amelia, Stefan, Robert, Anna, albo łatwe typu Sebastian, Dominik, Monika, Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Kajetan Kajetanowicz 12.08.11, 21:45 polski kierowca rajdowy :) niezmiennie mi się to zestawienie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kubla_chan Re: Kajetan Kajetanowicz 12.08.11, 22:00 Barbara Sciągaj-Rogala Małgorzata Nogaj Kuśtykiewicz autentyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Kajetan Kajetanowicz IP: *.as13285.net 12.08.11, 22:19 Boleslaw Chrobry. i jak mu tam bylo,,,, Krzywousty ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nadaynik Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 12.08.11, 22:31 miałam kiedyś kolegę Miłosz Słowacki, miał przez to niejeden problem, bo jak się przedstawiał to mało kto mu wierzył:) Odpowiedz Link Zgłoś
w.rzeczy.samej Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 12.08.11, 23:09 > miałam kiedyś kolegę Miłosz Słowacki, miał przez to niejeden problem, bo jak si > ę przedstawiał to mało kto mu wierzył:) Z tego samego podwórka: słyszałam kiedyś, że znajomi zamierzają dać synowi na imię Norwid. Ale nie wiem, czy ostatecznie wprowadzili pomysł w życie. Obił mi się jeszcze o uszy Kordian Włodarski. Też interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.08.11, 23:53 znam rodzine z 2 dzieci- Jeremi i Flora. beda mieli przekichane:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 01:03 kolega nazwał córkę Jessica. No i jest - Jessica Robak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vexi Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.dclient.hispeed.ch 13.08.11, 08:57 Z ksiazki telefonicznej bylego wojewodztwa kaliskiego - Jajo Ryszarda. V. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woland Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.sggw.waw.pl 13.08.11, 18:49 Ech... matka moja pracuje na UW w jednej z bibiliotek (mimo wieku świetnie jej się pracuje). Wpadam kiedys do niej po robocie, rozmawiamy tez o pracy a ona: Wiesz co - mamy kłopot z zupą jarzynową....ksiażek dla nich zabrakło -???? - ja na to - A tak, bo przecież Ty nie wiesz... No Paloma Pęczak, Klaudiusz Ziemniak, Alicja Marchewka i Klaudia Pietruszka... Wyzej wymieniona zupa jarzynowa studiowała na UW (nie na jednym roku) i jak na złość nie było ksiazek, które chciała do egzaminu... Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 15.08.11, 11:22 bardziej krupnik niż jarzynowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta_praha Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 21:30 To ja się poskarżyć muszę trochę. Mąż jest Czechem i temat ewentualnych imion dla dzieci przerabiamy w domu. I niestety obawiam się, że ewentualna córka dorobi się imienia Marketa, Jitka lub Kvetoslava (w Czechach popularne i normalne) i kiedy przyjdzie jej przyjechać z wizytą do Polski, to dzieciaki żyć nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 06.10.12, 22:41 Gość portalu: marta_praha napisał(a): > To ja się poskarżyć muszę trochę. Mąż jest Czechem i temat ewentualnych imion d > la dzieci przerabiamy w domu. I niestety obawiam się, że ewentualna córka dorob > i się imienia Marketa, Jitka lub Kvetoslava (w Czechach popularne i normalne) i > kiedy przyjdzie jej przyjechać z wizytą do Polski, to dzieciaki żyć nie dadzą. Marketa to po prostu czeski odpowiednik Małgorzaty. Ale fakt, po polsku brzmi dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.11, 22:51 a ja sie ostatnio spotkalem z imieniem dla dziewczynki "Guantanamera" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 14.08.11, 22:56 Wioletta Koczkodon, po mężu Wioletta Kapusta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdef Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 00:01 A mój mąż ma ciotkę Cherubinę. Ja mam ciotkę Czesławę, tylko że nikt już nawet nie pamięta jak jej prawdziwe imię brzmi, wszyscy mówią "Cecha";) Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 15.08.11, 11:10 znałam kiedyś gościa, który nazywa się Rafael Pierre Żurek, i rozumiem, że może jeden z rodziców (zapewne matka) była z zagranicy i chciał nazwać syna imieniem ze swojego podwórka, ale przy tak typowo polskim nazwisku, nazwisko to słyszane w Polsce (szczególnie wraz z drugim imieniem) wydaje się po prostu absurdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1991 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 15.08.11, 15:39 Ja z kolie wprzebywajac w latach 80-tych w regionie Wrzesnii slyszalam o rodzinie z 20-ciorgiem dzieci,w tym 3 pary blizniat o imionach:Jacek i Agatka,Jas i Malgosia,no i Adam i Ewa.Jak mialy na imie pozostale dzieci ,dalibog nie wiem.... U mojej wspolspaczki jest moda na Marie-no i tak ona jest Ana Maria(jest Hiszpanka,wiec Ana przez jedno N) jej siostra Maria Lourdes a z kolei corka wspollokatorki to Maria Esther...Mozna i tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomnas Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.centertel.pl 05.02.13, 19:27 studiowałem filozofię razem z Iwonem Zmyślonym - w dodatku albinosem Żelisław Żelisławski III - widać próba ustanowienia tradycji rodzinnej z innej bajki - istnieje nazwisko Ci...ła, jeden z moich faworytow jeśli idzie o wymyślne nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thea Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.opera-mini.net 22.08.11, 13:55 fakt, nieszczęśliwe dobrane te zestawy, choć np Teklę bardzo lubię, ale z tym nazwiskiem trochę nie tego nie rozumiem natomiast co Cię dziwi w imieniu Eunika? normalne, fajne imię, o wiele lepsze od Kaś, Baś i Aś Odpowiedz Link Zgłoś
k.techniczna Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 24.08.11, 23:54 jeśli chodzi o niefortunne zestawienie imienia z nazwiskiem, to na własne oczy widziałam: Janina Słonina, Dorota Ciota i Barbara Bar największe hity jakie zapamiętałam to: Pankracy Pędziwiatr i Ryszarda Ciapa. Spotkałam też kiedyś dziewczynę o imieniu Dajana (właśnie tak pisane) oraz siostry Pamelę i Nikol (nie Nikola, tylko Nikol) Baranek, a także rodzeństwo - 4 dziewczynki: Asia, Kasia, Zosia i Pamela. Ah, moja znajoma Jasmin Jassim (nie chodzi o egzotykę, tylko o tak wielkie podobieństwo i związane z tym pomyłki typu "Jasmin Jasmin") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babsztyl Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.toya.net.pl 25.08.11, 10:48 Kilka dni temu, stojąc w kolejce do odprawy paszportowej (Stansted, ale w kolejce głównie Polacy) usłyszałam jak matka woła córeczkę - 'Wenecja', biedactwo... Odpowiedz Link Zgłoś
niemam_nicka Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 25.08.11, 11:30 Gość portalu: babsztyl napisał(a): > Kilka dni temu, stojąc w kolejce do odprawy paszportowej (Stansted, ale w kolej > ce głównie Polacy) usłyszałam jak matka woła córeczkę - 'Wenecja', biedactwo Wenancja nie ma imienia Wenecja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.toya.net.pl 27.08.11, 17:53 Wiem, że nie ma takiego imienia, niemniej jednak tak to brzmiało. Pani stała koło mnie i wołała córeczkę kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś
bibi234 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 28.08.11, 13:40 najnowsza miss Polski- Amanda Ogryzek ! Odpowiedz Link Zgłoś
amourpropre Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 28.08.11, 18:09 Angelika. Choć Amanda też tam występowała. Odpowiedz Link Zgłoś
ruby.blue Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 26.08.11, 16:08 W TVP3 Katowice występuje pan który się nazywa Ziemowit Pędziwiatr... Żeby było śmieszniej - prowadzi prognozę pogody:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaroszka Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.wum.edu.pl 22.09.11, 23:38 Dwa okropne imiona damskie : Witalisa ( autentyk) i Andrzeja ( nie Andrea) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzaeb Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.181.234.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.11, 12:11 tata Tymoteusz, dzieci: Amadeusz i Honoriusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.zb.lnet.pl 01.03.12, 16:42 Naprawdę istnieje niejaki Witalis Ptaszek ;) Pamiętam też niejaką Warga Romana. Odpowiedz Link Zgłoś