Dodaj do ulubionych

Imie dla kompa?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 17:52
szukam imienia dla mojego kmpa.. w koncu tak wiele czasu razem spedzamy, ze nalezy mu sie to.nie wiem jak go nazwac, problem w tym, ze żywie do niego sprzeczne uczucia..raz go kocham , czasem nienawidze ( jak mnie swnia nie słucha). A WY? jak nazywaice swoje PC?
Czekamy ( ja i komp) napropozycje..
Obserwuj wątek
    • qq33 Re: Imie dla kompa? 24.03.05, 18:27
      Ja swojego nazywam ty @#$$%^^^&*(**&^@#, a jak się zawiesi to go wyzywam
    • ewosia Re: Imie dla kompa? 24.03.05, 18:30
      Cyryl
      • kusiasta Re: Imie dla kompa? 24.03.05, 20:58
        Mój kompek nazywa się Adolf. A mojej przyjaciółki to Muniek (skrót od Edmund)
    • Gość: xxx131 Re: Imie dla kompa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:02
      Moj sie nazywa Pytia Najti siks.
      Bo czesto wygaduje bzdury.
    • Gość: gocha Re: Imie dla kompa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:38
      mój od zawsze zwie sie "bożek"
    • Gość: Bruseczek Re: Imie dla kompa? IP: 193.109.212.* 25.03.05, 09:50
      Parę lat temu mój pierwszy rachityczny składak nazywał się Stiułart Malutki.
      Nazwa była nader adekwatne bo był to komputer o bardzo małym rozumku.
    • punia68 Re: Imie dla kompa? 25.03.05, 10:01
      Wielki Ed.
    • Gość: Ginna Re: Imie dla kompa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:25
      Pięknie..pieknie..nie zawiwedliscie! Pytia Najti siks- tradycja i klasa. Muniek- pieszczotliwie, Cyryl- imie jak dla kota...Adolf-hmmm.Ale ale.. dlaczego wiekszosc kompow jest rodzaju męsk
      iego, a?I pomysleć że Hiszpanie nazywają kompa po prostu el ordenadorrr...
      • Gość: yoma Re: Imie dla kompa? IP: *.crowley.pl 25.03.05, 12:37
        No bo to jest ten komp, a nie ta kompa. Ale cieszę się, bo widzę tu wielu
        potencjalnych członków mojego Kościola animizmu reformowanego.
        • Gość: Ginna animizm?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 14:06
          Yoma! wybacz moją ignorancję i brak podstawowej wiedzy , ale powiedz mi prosze czym jest animizm reformowany? Chociaz czy to ważne..czymkolwiek by nie był, ja i moja Kompa piszemy sie na to!!!
          pzdr
          • qq33 Re: animizm?? 25.03.05, 14:28
            Jako członkini kościoła chyba wcale nie musisz wiedzieć na czym polega wiara
            którą wyznajesz:-)
            • Gość: yoma Re: animizm?? IP: *.crowley.pl 30.03.05, 16:00
              Sorry za brak odpowiedzi natychmiast,

co do animizmu - to proste,

zwykły animista wierzy, że drzewo, kamień, strumyk etc. mają duszę. Animista
              reformowany wierzy, że maja ją też maszyny.
              Czego potwierdzenie widać codziennie w licznych okolicznościach, na życzenie
              sypnę przykładami.
    • Gość: SIJULEJTER Re: Imie dla kompa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 18:30
      MÓJ TO STEFAN, DLA MNIE WSZYSCY TO STEFANY, WY TEZ JESTESCIE STEFANY:)
      • Gość: boćka Re: Imie dla kompa? IP: *.osk.enformatic.pl 26.03.05, 18:32
        duperel :)
    • roxana_br @#$%!@#!! 27.03.05, 05:41
      To, co w temacie, zamiennie z pieszczotliwym Złomusiem. A w chwilach, kiedy go
      bardzo potrzebuję, jest dla mnie Ołtarzem Rozpusty.

Z rodzaju żeńskiego były dwie propozycje, Amiga i Odra, ale nie przeszły. :-/
    • czwarty.wymiar Uczłowieczanie lodówki? 27.03.05, 17:59
      Mam wrażenie, że część kobiet czuje wielka potrzebę uczłowieczania sprzętów m.
      in. przez nadawanie im imion.
      "Kochanie, obiad stoi w Leokadii - podgrzej go sobie na Hubercie. Aha, jakbyś
      miał czas to weź Arnolda i sprzątnij te okruchy z dywanu. Lecę, bo koleżanka
      czeka już pod klatką w swoim Maciusiu"
      • roxana_br Uczłowieczanie sprzętów? 27.03.05, 19:25
        "Mam wrażenie, że część kobiet czuje wielka potrzebę uczłowieczania sprzętów m.
        in. przez nadawanie im imion."

Bynajmniej nie ja. Nie wiem, czy człowieka nazwać można Złomusiem, Ołtarzem
        Rozpusty lub też Odrą. Cholerą, owszem, i to nawet zakaźną, ale nie Odrą. :P

"[...] część kobiet czuje wielka potrzebę [...]" - wcale nie wielką. Tylko taką
        małą. Odnośnie niektórych sprzętów. A konkretniej tylko komputera i samochodu.
        Znaczy samochodu dopiero wtedy, gdy będę go miała. ;o)
    • kuala_lumpur Re: Imie dla kompa? 27.03.05, 19:39
      Piecyk Gazowy!
    • Gość: psi Re: Imie dla kompa? IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 19:23
      Dla mnie jest to komputerzyca (wedle teorii mojego nauczyciela z liceum, ze
      wszystko co konczy sie na A jest zlosliwe). Imienia jeszcze nie nadalam, ale tez
      zaczynam nad tym myslec.
    • Gość: Speedy Re: Imie dla kompa? IP: 217.17.35.* 30.03.05, 14:39
      Póki miałem tylko 1 to nie czułem potrzeby żeby jakoś go nazywać. Ale jakiś
      czas temu był mi potrzebny drugi i złożyłem go sobie na szybko z różnych
      odpadów. A ponieważ nie jest to maszyna zbyt wysokich lotów (Cel. 500 na takiej
      zintegrowanej płycie PcChips z wszystkim na pokładzie) to nazwałem go
      pieszczotliwie "Zdechlak". I przyjęło się :) i teraz jak trzeba coś pilnie
      zrobić to możemy pracować równolegle wraz z Moją Ulubioną Koleżanką, jedno na
      komputerze, drugie na Zdechlaku :)
    • Gość: Paweł Re: Imie dla kompa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:50
      Mojego ochrzciłem pratchettowskim: Ty Draniu!
    • sylwiastep Re: Imie dla kompa? 30.03.05, 15:11
      ze tez ja nigdy na to nie wpadlam, zeby nazywac komputer! a chrzciny beda?
    • ticoqp komp_likator 30.03.05, 15:18

• farelkaa Re: Imie dla kompa? 30.03.05, 15:44
      mój się nazywa Hendryk! tak, tak ... przez "d"
      • Gość: yoma Re: Imie dla kompa? IP: *.crowley.pl 31.03.05, 15:07
        Animiści, co wy? Gdzie wy? Nie było mnie, ale już jestem, wyjaśnienia wewnątrz
        wątku.
    • Gość: trawnik Re: Imie dla kompa? IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 09.04.05, 23:40
      moj to 'Blaszak'
    • pan_zajebista_psychika Re: Imie dla kompa? 10.04.05, 05:35
      Eustachy Dulawa
      • yoma Re: Imie dla kompa? 19.04.05, 13:26
        Odnawiam, bo odkryłam, że przecież mój też się nazywa. Nazywa się "Strupel".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka