Dodaj do ulubionych

dlaczego jeż ... ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:22
dlaczego wizerunek jeża znajduje się w logo "Komfortu" (dywany, wykładziny)
Może ktoś znajdzie odpowiedź na pytanie "co poeta miał na myśli ?"
A może znacie równie oryginalne pomysły innych firm ?
Kto pierwszy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jadzka Re: dlaczego jeż ... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:22
      mój pomysł...biedronka :D
    • Gość: a. Re: dlaczego jeż ... ? IP: 217.149.242.* 29.06.05, 10:22
      Może w rozwiązaniu tego problemu pomogłaby odpowiedź na kultowe pytanie: DOKAD
      TUPTA NOCĄ JEŻ???? Dlaczego nie zajął się tym jeszcze Wołoszański?

Skojarzyło mi się z komfortem stąpania po jeżach: przedszkole mojego dziecka,
      sponsorowane przez miejscowy zakład tzw. stolarkę, ma na jej cześć przyjąć imię
      Piniokia. No, jeśli takie buble oni produkują, to żadna wróżka nie pomoże.
      • Gość: xero_na_naboje Re: dlaczego jeż ... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:53
        A czy ten Pinokio nosi stringi ? :))
        • Gość: a. Re: dlaczego jeż ... ? IP: 217.149.242.* 29.06.05, 11:02
          :)
          no własnie! Nie dość, że stolarska niedoróba, to jeszcze jaki wzór dla dzieci.
    • marecki997 Re: dlaczego jeż ... ? 29.06.05, 10:23
      Oleje silnikowe Agip - sześcionogi, ziejący ogniem pies!

www.agip.it/rmit/agip/internal.do?mnselected=agip_il_cane_a_sei_zampe&channelId=-1073757116&menu=false&mncommand=openById&mnparam=agip_il_cane_a_sei_zampe&lang=en&sessionId=1342740
      • Gość: a. Re: dlaczego jeż ... ? IP: 217.149.242.* 29.06.05, 10:27
        :) miałam takie naklejki w dzieciństwie PRL-owskim i nie miałam oczywiscie
        pojęcia, co to za Agip

Jeszcze ten byk z PKO S.A. - zawsze mi sie kojarzyło, ze ma takie cienkie nóżki
        i zaraz sie wywali, a to nie budzi zaufania do banku.
        • rydzyk.tadeusz Re: dlaczego jeż ... ? 29.06.05, 11:12
          to jest żubr
    • xxx131 Re: dlaczego jeż ... ? 29.06.05, 11:07
      jeż jest symbolem ladu, spokoju, czcili je Egipcjanie duz w 14 w. p.n.e.! Oznaczal jeszcze komfortowe srodki trasportu!
      • Gość: xero_na_naboje Re: dlaczego jeż ... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:27
        no dobrze, niech będzie, że symbol. Symbole mogą być bardzo pojemne :) Ale te
        środki transportu !!! Komfortowe !!! Może tu też zakradła się jakaś
        symbolika :) Aha, już wiem ! To jest transport sadowniczy ! Wszak wszyscy
        wiemy, że jeże noszą na pleckach jabłka z sadu :)))
        • Gość: Sajko Re: dlaczego jeż ... ? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 29.06.05, 12:42
          Dlaczego jem? Zeby nie być głodnym
          • Gość: Gocha ... dlaczego jem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:06
            Spotkałam się z opinią, że należy jesc... zeby nie pić na czczo :>
    • Gość: Y_Sam Re: dlaczego jeż ... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:44
      Producent strojów sportowych (m.in. dla tenisistów) "Fila" ma w herbie
      krokodyla. Może tylko ot tak, żeby się rymowało ? ;) Bo przepaskudna to bestyja!
      • Gość: a. Re: dlaczego jeż ... ? IP: 217.149.242.* 29.06.05, 14:50
        Ejże, czy to nie chodzi o lakostę (nie wiem, jak sie pisze). A może Fila to
        (względnie) nowa nazwa, a ja jestem nie na czasie. Był nawet dowcip o tym
        krokodylku, ale boję się narazić na zarzut rasizmu...
        • Gość: Y_Sam Re: dlaczego jeż ... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:05
          Racja! Chodzi oczywiście o Lacoste. Ech przez te upały się człowiekowi już we
          łbie kiełbasi, chyba dla ochłodzenia wypiję coś z żubrem w logo ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka